ДБ иска изслушване на Володимир Зеленски в парламента

От "Възраждане" поискаха да чуят руската позиция
24 мар 2022 13:23, Анисия Иванова
124
ДБ иска изслушване на Володимир Зеленски в парламента
Снимка: БГНЕС

Депутати от "Демократична България" - представители на партия "Зелено движение", внесоха в деловодството искане за изслушване в българския парламент на украинския президент Володимир Зеленски.

В мотивите на искането е записано, че целта е да се изяснят обстоятелствата около възникването на военния конфликт, ходът на преговорите между враждуващите страни и да се формира мнение у всеки народен представител каква помощ следва да предостави България на Украйна.

Един от вносителите - Владислав Панев, не изключи възможността за военна помощ, ако такава бъде поискана. "Трябва да сме наясно какви са основните нужди на Украйна. Мисля, че предложението на президента преди два дни за каски и бронежилетки е добра стъпка и инициатива", коментира той.

Председателят на правната комисия и депутат от "Продължаваме промяната" Милен Матеев очаква дебат за евентуална военна помощ.

"България в момента оказва и морална, и хуманитарна и всякакъв друг вид подкрепа, включително и за украинските бежанци. Ако има други искания, ще бъдат обсъдени", поясни депутатът.

Станислав Балабанов от ИТН коментира, че подобни искания минават през парламента. "Това, което имаме като информация към момента, е, че България не подготвя такъв вариант за доставка на оръжия в Украйна", изтъкна той.

Против изслушване на Зеленски се обявиха само от "Възраждане", съобщи БНР.

"Това е абсолютно несериозно и ние считаме, че няма нужда от подобни театрални изпълнения…По-интересно ми е да чуем другата позиция, защото нея не я чуваме", подчерта Костадин Костадинов.

От ГЕРБ подчертаха, че биха подкрепили всяка помощ за Украйна, а от ДПС очакват позицията на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
Ели преди 2 години
ДБ са феноменално невежи в международните отношения
108
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 2 години
ДБ са банда евтини копирачи, нищо не могат да измисят сами!
107
0
 
0
 
! Отговори
Стига бе преди 2 години
Дали Зеленски няма малко по-важни неща за вършене???!!!!
106
0
 
0
 
! Отговори
Само минавам преди 2 години
Как сте ***?
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може някой лидер да направи толкова грешки че де факто да въвлече страната си във война но вместо да се чувства отговорен за тази трагедия да се прави на герой. Антиценности са.
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще стане патаклама ,само със сеир няма да мине
103
1
 
6
 
! Отговори
АнатемаНаСулюПаситто преди 2 години
Пъпчивият де.бил Пинокио си прави пиар.Клоунът има по-важни задачи и едва ли ще се появи в българския Цирк.
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами то циркаджия е естествено на говори в българския цирк, наречен НС. Ама беше забранил говоренето на български език сред нашето малцинство в ***
101
1
 
3
 
! Отговори
hmmm преди 2 години
Имах съмнения, но вече съм сигурен. На последните избори съм сбъркал....
100
1
 
3
 
! Отговори
Фрутино преди 2 години
Ох, ДБ-та, ох няма да се научите значи хаххахах
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновените американци не знаят и че в момента в украйна върви руско-американска война в резултат на която ще загубят страната си. Сега е началото, тепърва предстои разгръщане на военни действия, в момента тяхното правителство налива бензин в пожара в украйна.
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ е антибългарска партия. Зеленски е забранил опозиционните партии в украйна. В същото време продължава да работи с нацистките батальони. Демократическа = на демонокрадците -- това е разшифровката на името на партията.
97
2
 
5
 
! Отговори
Любопитни факти преди 2 години
Знаете ли че доста американци са убедени че те са основната причина за освобождаването на България от Османската империя. По този повод в Ню Легсингтън - Оахайо има паметник на който е изписано "MacGAHAN LIBERATOR OF BULGARIA" (МакГАХАН - Освободителят на България) - по повод американския журналист Джанюариъс Макгахан изпратен и писал за зверското потушаване на Априлското въстание. Лошото е че сме получили само съпричастност и съчувствие - което ми напомня на нещо в момента .....
96
2
 
5
 
! Отговори
Mногознайко преди 2 години
Какво ще го слушате тоя, слушкайте задокеанските си приятели и това е достатъчно. Много лошо правителство за два месеца хиляди грешки. И колкото повече стои толкова повече греши.
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз и цялото ми семейство никога повече няма да гласуваме за ДБ! Особено след тъпите изцепки на тулупа Мирчев, цялото ми семейство се отказа от тях. Надявам се да не ги видим в следващия парламент
94
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някакви крокодилски сълзи ли трябва да предизвика Зеленски? За сметка на интереса на българското население. ДБ не можаха ли по голяма тъпотия да предложат. Какво общо имаме ние с Украйна че да слушаме речи на украинския президент в българския парламент.
93
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който го е канил Зеленски, най добре да ходи в Украйна да взима интервюта и после да разказва какво са си говорили. Ако оцелее разбира се, но самоотверженост трябва! ДБ да слагат каските и да се изселват в Украйна. В Бг не искаме война!
92
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откога сме толкова загубен и състрадателен народ че да се включваме във война зорлем, когато проблемът не е наш. Тази война е между САЩ и Русия. От какъв зор ще слушаме президента на Украйна в Бг парламента. ПростоКиро няма ли по добри идеи за благото на народа си. Или той само американците слуша.
91
6
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Ами да го изслушат. Но, няма да му хареса. И половината парламент няма да му става на крака и да го аплодира. Да не говорим, че от Възраждане ще има бурни освирквания. Самият Зеленски ще се изложи и засегне. А от ДБ ще се чудят, къде да се заврат от срам. Ще излезе, че нарочно са поискали изслушването му, за да го освиркат.
90
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този зеления всеки ден ли ще изнася представления,тази пиеса сме я гледали,но ако много искат и са взели вече билетите,да я пускат.После ще ръкопляскат и след това,всички ние ще платим пиесата с помощи и въоръжение от богатата ни армия и препълнения бюджет.Посланика на сащ ще каже браво и нашите ше зачервят бузките от кеф