Денков: Путин води война срещу демокрацията в Европа и света, а не срещу НАТО

Премиерът в оставка отказа да коментира служебния кабинет
29 мар 2024 13:51, Нели Христова
310
Денков: Путин води война срещу демокрацията в Европа и света, а не срещу НАТО
Снимка: БГНЕС

"Днес Путин води война срещу демокрацията в Европа и света, а не срещу НАТО." Това заяви премиерът в оставка Николай Денков на конференция по повод 20-годишнината от членството на България в НАТО.

"75 г. след основаването си, НАТО доказа, че може успешно да се адаптира към предизвикателствата, а те напоследък се увеличават. Както г-н Паси каза: Само заедно можем да бъдем силни. Завет, който сме получили и трябва да предадем", каза той.

Още по темата
През последните години руският президент започна войната срещу Украйна, казва, че разширението на НАТО е заплаха за Русия. Войски на НАТО нямаше по границите до 2014 г., докато не нападна Крим. Инфраструктура на НАТО никога не е имало в Украйна. Но това не попречи на режима му, продължи Денков. Той обясни, че днес Русия води война с всички държави, включително България, но тя е хибридна.

"Врагът на Путин не е алианса. Най голямата заплаха за режима там е утвърждаването на демокрацията по границите на Русия", категоричен бе той.

"НАТО гарантира сигурност. Няма как да има икономическа, енергийна, социална, здравна и управленска устойчивост и стабилност, без необходимите гаранции за съхранение на суверенитета", подчерта Денков.

България можеше отдавна да е напреднала с модернизацията на въоръжените сили, ако разходите за нея не бяха намалели под 1% от БВП през 2018-2019 г., а в същия момент да има пари за руските проекти като Турски поток, посочи премиерът в оставка.

Дневният ред на обществото в момента зависи от действията на президента. Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков във връзка с консултациите на "Дондуков" 2 в търсене на служебен министър-председател.

Денков отказа да говори по друга тема, освен 20 години от членството на България в НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков да погледне България. Страната, която той съсипа, набълбуквайки я с кредити към Западни държави. Той не е за бой, за разстрел е, барабар с цялото ПП.
215
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами то НАТО(САЩ) последните 20 и няколко години където е стъпало ни трева никне ,ни слънце грее..много бързо и удобно всички забравиха изфабрикуваната война в Ирак,след това Либия,после Сирия и т.н. да не ги изброяваме всичките конфликти ,милионите убити и разрушени страни.И ако това е демокрация здраве му кажи.
214
0
 
12
 
! Отговори
Бацо голям преди 1 месец
Добре , че баце му спря екскурзиитеИма пари да си ги плаща сам
213
0
 
15
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 1 месец
Защо сте толкова наивни да се хващате на въдицата, която ви е пуснал този съсел: той отклонява вниманието ви само с "Путин и Русия"? Прочетете в съседния сайт "Инвестор" как се качва постоянно външния дълг на България. Та ние вече не можем да си изплащаме заплатите в бюджетната сфера без непрекъснато вземане на нови външни кредити. Путин, Путин, Путин - тук ви отклоняват вниманието като на алкохолици, след като изтрезнеете ще научите истината след 2-3 години и ще изпукате от глад.
212
0
 
12
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Ако не бе путин с какво щеше да блесне денкоС афганистанците които докараВьобще щяхме ли да знаем , че е бил премиер
211
0
 
11
 
! Отговори
Планктон Плъхов преди 1 месец
Аз съм мъничък мънкащ пльх, готов съм пак да съм премиер, може и от мишата дупка, само ми дайде пътувания в чужбина. СМС за Плъхов!
210
0
 
8
 
! Отговори
Анти димократ преди 1 месец
Фидел Кастро17.11.2005 г. в Университета на Хавана: - "Откъде невежите да знаят дали МВФ е добър или лош, за растящите лихви, за това, че светът непрекъснато е поробван и ограбван от хиляди методи на тази система? Какво може да прочете един неграмотен човек? Как ще разбере, че е измамен? Откъде знае, че най-голямата лъжа на света е тази прогнила система, която управлява света, да се нарече демокрация, инсталирана в повечето страни, копирали този модел? Вредата, която причиняват е чудовищна..
209
0
 
9
 
! Отговори
Такива преди 1 месец
като денков трябва да ги разстрелват на пътя! Това, ако е демокрация, аз съм космонавт! Демокрация би било, ако всяко важно решение в държавата, би се вземало чрез референдум! А това сега си е чиста клептокрация! Управляват ни разни богати престъпници, които на практика са купили държавата, буквално! Оправията би се случила само чрез преврат и след това народен съд!
208
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Русия не беше взела Крим, в Севастопол веднага щеше да цъфне американска база. Проектът бил вече подготвен. Още щом майданът победи, Виктория Нуланд веднага тръгна из навалицата да черпи с бисквитки. Но иначе САЩ и НАТО нямали нищо общо.
207
2
 
13
 
! Отговори
еврото на сила преди 1 месец
за тая демокрация ли става дума?
206
2
 
7
 
! Отговори
Черното е бяло преди 1 месец
а ние сме слепи та трябва да ни казват....
205
2
 
15
 
! Отговори
Нямат срам и това е! преди 1 месец
България стана най-бедната страна в Европа, колонизираха ни краварите, разтуриха ни армията, съсипаха военната промишленост, а те честват членството ни в НАТО! Сега Путин им е трън в очите, защото не позволява на "демократичните държави" да си разиграват коня в Русия. Вместо да гледаме на Русия като огромен пазар за селското ни стопанство, ние я обявяваме за "враг 1" и чакаме турски самолети да ни пазят! Всичките им действия от "зората на демокрацията" насам са национално предателство!
204
13
 
3
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Ето това е истина....путин е заплаха за света. Затова тотална изолация на путин,обслужващите го държави,организации,бизнеси и хора. Нещо повече наказателна отговорност за разпространението на путиноидната пропаганда. След като режима на путин е приравнен с режима на Хитлер.. то и пропагандата трябва да се преследва еднакво. Със задна дата,за да може да се вкарат в затворите всички тези,които подкрепят този нов антихрист....путин.
203
1
 
8
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Има и още по-хубави новини. Онези гении в Народното събрание сега се чудят как да променят пак конституцията чрез закон. Изключително некадърни шматки.
202
1
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Гущероподобният плъх говори за демокрация, този, чиято партия не уважи решението на 605 хиляди българи да бъдат питани за еврото на референдум, този ли говори за демокрация!
201
2
 
7
 
! Отговори
Възраждане преди 1 месец
Защо Радев не даде третия мандат на Костадинов!?
200
1
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Денко умен като шалапатоваАбе дотам ли стигнахме този да ни е бил премиер -9 месеца
199
1
 
9
 
! Отговори
Гр преди 1 месец
Никой не го интересува какво казва един слуга на мафията
198
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Врагът на Путин не е алинаса... Най голямата заплаха е ... демокрацията по границите на Русия... НАто дава сигурност" - Като оставим настрана редовните, груби ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ, типични за простащината през "демокрацията", НАПИСАНОТО Е ТОТАЛНА ГУПОСТ!! Нато дава само сигурност, че ще има войни и разрушения. На Путин какво му пука дали до него е "демокрация", монархия или джамахирия... Пука му само когато искат да му нацвъкат ракети по границата, както сега. Тях ги слага НАто, а не "демокрация"
197
0
 
8
 
! Отговори
aa преди 1 месец
денка оди да вариш сапуни брат за друго не ставаш. обикновен Сапунджия си си и тва е