Денков: Путин води война срещу демокрацията в Европа и света, а не срещу НАТО

Премиерът в оставка отказа да коментира служебния кабинет
29 мар 2024 13:51, Нели Христова
310
Денков: Путин води война срещу демокрацията в Европа и света, а не срещу НАТО
Снимка: БГНЕС

"Днес Путин води война срещу демокрацията в Европа и света, а не срещу НАТО." Това заяви премиерът в оставка Николай Денков на конференция по повод 20-годишнината от членството на България в НАТО.

"75 г. след основаването си, НАТО доказа, че може успешно да се адаптира към предизвикателствата, а те напоследък се увеличават. Както г-н Паси каза: Само заедно можем да бъдем силни. Завет, който сме получили и трябва да предадем", каза той.

Още по темата
През последните години руският президент започна войната срещу Украйна, казва, че разширението на НАТО е заплаха за Русия. Войски на НАТО нямаше по границите до 2014 г., докато не нападна Крим. Инфраструктура на НАТО никога не е имало в Украйна. Но това не попречи на режима му, продължи Денков. Той обясни, че днес Русия води война с всички държави, включително България, но тя е хибридна.

"Врагът на Путин не е алианса. Най голямата заплаха за режима там е утвърждаването на демокрацията по границите на Русия", категоричен бе той.

"НАТО гарантира сигурност. Няма как да има икономическа, енергийна, социална, здравна и управленска устойчивост и стабилност, без необходимите гаранции за съхранение на суверенитета", подчерта Денков.

България можеше отдавна да е напреднала с модернизацията на въоръжените сили, ако разходите за нея не бяха намалели под 1% от БВП през 2018-2019 г., а в същия момент да има пари за руските проекти като Турски поток, посочи премиерът в оставка.

Дневният ред на обществото в момента зависи от действията на президента. Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков във връзка с консултациите на "Дондуков" 2 в търсене на служебен министър-председател.

Денков отказа да говори по друга тема, освен 20 години от членството на България в НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
9
 
! Отговори
+++ преди 1 месец
Оф ,скрий се бре Сурикат.Я кажи колко ислямисти си спазарил?Натовски подметки.
195
3
 
13
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
Сламения човечец ръси само глупости
194
2
 
15
 
! Отговори
Еконт Гонзалес преди 1 месец
Другаря академик оправи ли вече демокрацията в България , та се е захванал с демокрацията в Европа и света ?!Браво , това е академик - от всичко разбира ! Само не и от това ,което трябва ...
193
3
 
16
 
! Отговори
Хелоу преди 1 месец
Гнома повтаря чинно като ученичка каквото му спуснат от запад. Добър гном.
192
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ай малко по сериозно стига с тоя
191
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дървеният философ много знае да лае, но скоро ще се покрие в мишa дyпka.
190
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Европейска демокрация" ми звучи като гнусно лигаво нещо след досега до което ти се иска да се измиеш. Опасявам се че дори и академичето не може да създаде очистващ препарат
189
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАЙ-ХУБАВОТО ПРЕДСТОИ,КОГАТО СИНЕКУРНОТО ДРЕБНО АКАДЕМИЧЕ НАПУСНЕ ДОНДУКОВ-1!!!...
188
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Bloomberg: Диагнозата за "болестта" на икономиката на Германия всъщност се нарича рецесия и тя се разпространява бързо в целия Европейски съюз.
187
1
 
11
 
! Отговори
НАТО преди 1 месец
се адаптира, мхм виждаме!Денков скрий се вече не си актуален.
186
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС е точно обратното на СССР. СССР се разпадна от вътре защото беше подкопано доверието в системата, въпреки че самата система беше стабилна икономически. Докато ЕС умира икономически и политически, но населението упорито продължава да вярва в зелени сделки, ЛГТБ и джендъраски извращения, и всеки момент очаква рухването на Русия под санкции и меката сила на ЕС и победа над Русия в Украйна.
185
10
 
2
 
! Отговори
Kras преди 1 месец
За каква война става въпрос,това си е специална операция. Президента Радев Ви го каза. Той в предизборен клип ни заяви, че Крим е руски, а Вие война ,че война. Проблема е, че целия свят се опъна на Путин и сега от специална операция стана специална излагация. А и украинците се оказаха инатливи и се бранят. Ако Путин утре влезе в България, половината българи ще излязат на манифестация, а останалите ще чакат на червената армия на връх Шипка.
184
12
 
1
 
! Отговори
Питай Рубладжиите! преди 1 месец
Според тях и менторите им в България цари русофобия и мракобесие и те трябва да "освободят" Европа от.....демокрацията.Ей на сега и Алла Пугачова искат да обявят за чуждестранен агент.Сбъркани хора, със сбъркана ценностна система! Само не забравяйте, че Руският народ не е Путин г-да Подлизурковци!
183
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДО АНОНИМЕН "Вчера един приятел се върна от Брюксел...там всичко е яко и стабилно" - А НА ГОВ*НА ОТ КРАВЕШКИ ТОР ОБИЛНО ПОЛИВАЩ ОТ ТУМБЕСТИТЕ ЦИСТЕРНИ НА ПРОТЕСТИТЕ НА ФЕРМЕРИТЕ ОКОЛО ХАЙ ИНСТИТЮШЪН СМЪРДИ ЛИ??!!!...
182
1
 
9
 
! Отговори
Ако това нещо преди 1 месец
При което живееме е демокрацията на Запада и аз ще се боря против нея! Вие какво, господа демократи, искате някой да ви позволи безплатно да изсмуквате природата му и да присвоявате произведеното от хората му, докато ги залъгвате до живот за нещо по добро?! В тая, попската логика и поповете не вярват.
181
1
 
10
 
! Отговори
Тиху ве преди 1 месец
Мулец. Втръсна ми да ти гледам безличния фейс и да ти слушам празното каканижене. Бегай да прайш сапунки! Бомбе.
180
1
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
върни си доброволно титлата академик след това изказване ти си позор
179
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До ПроСоТо много ми харесва как импровизираш с костенурките нинджа. напомня ми една моя двойка в час по география преди около 40 години
178
1
 
17
 
! Отговори
ghgh преди 1 месец
*** та ***, възможно най-*** си Кольо Денков. Вие водите война срещу народа на България. Вие депутатите.
177
1
 
18
 
! Отговори
Широко затворени очи преди 1 месец
Как се води война с демокрацията?!?!