Денков: Нашето правителство направи всичко да работи по управленската програма

Най-трудната задача на служебния кабинет е да осигури честни избори, посочи бившият премиер
Обновена: 9 апр 2024 10:25 | 9 апр 2024 10:09, Красимир Ангелов
100

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"С това събитие предаваме властта на новия МС с пожелания за успех, с пожелание да свършат работа, която да е в полза на България. Нашето правителство направи всичко възможно да работи по управленската програма и по този начин да ви осигурим плавен преход за следващия период“, заяви министър-председателят в оставка акад. Николай Денков на церемонията в Министерски съвет по предаване на властта в ръцете на служебния кабинет с премиер Димитър Главчев, предаде БГНЕС.

Още по темата
Акад. Денков заяви, че една от най-трудните задачи на служебния кабинет е да осигури честни избори, които да спечелят доверието на гражданите.

"Трудна е, защото в момента няма доверие", посочи бившият вече премиер.

"Надявам се с вашите действия да върнете това доверие. Единият от индикаторите за това е дали ще има машини на гласуването. Ако няма машини, делът на невалидните бюлетини е толкова голям, че хвърля сянка върху изборните резултати. Надявам се, че ще организирате този процес. Вторият индикатор е делът на невалидните бюлетини да бъде нисък, за да не се оспорват резултатите", каза Денков.

Както е известно, на извънредно заседание на Народното събрание тази сутрин членовете на служебния Министерски съвет, назначени от президента Румен Радев, положиха клетва пред депутатите, съгласно последните промени в Конституцията, в присъствието на държавния глава Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще гласувам за Методи Лалов който вчера говори пред протеста на Боец.Един достоен мъж,който има куража да напусне благата служба на председател на СРС,защото не се съгласи с корупцията .Познайте през коя година.
8
0
 
11
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
"управленската програма на уср" ;) Добро утро.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изчезни веднъж завинаги ве лайнрник, противен плазмодий. Всеки ден виждам резултатите на успешното ти управление с брадатите астрофизици с ножове по улиците. Благодари се на бог че си още ок. Всичките кражби, схеми, сервилност. Засенчихте дори тиквата. Толкова нагли жендъри НИКОГА не е имало. ДС пеалчета и НПО роби
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя няма ли да спре да се излага?
5
0
 
16
 
! Отговори
Леле преди 1 месец
Денков, ти си позор, бе! Ти и цялата ти шайка от ППДБ. На изборите сте аут като ИТН предния път. Жалки продажници. 9 месеца разсипахте държавата. Айде разкарай се от тука. Бунак!
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смешковци, добре, че бяхте "само" 9 месеца.
3
0
 
23
 
! Отговори
Палпатине преди 1 месец
Палпатине, какво си направил ти, бе? Допри прасето Пеевски ти го каза, че си най-слабият министър-председател в историята на България. Такива поразии надроби, че не знам как ще се съвземем. Отиде да коленичиш на Макрон и му обеща да изпращаме войски в Украйна ако Франция изпрати. Всеки ден милееше за Украйна и заедно с Тагаренко мечтаехте Украйна да победи. Нищо подобно. Русия ги помита и скоро одисеята там приключва. Разруши паметника, за което руснаците ще ни потърсят сметка. Ай сиктир, бе!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кражба канали Кражби Денков
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как сричаше Главчев не е истина