Денков: Нашето правителство направи всичко да работи по управленската програма

Най-трудната задача на служебния кабинет е да осигури честни избори, посочи бившият премиер
Обновена: 9 апр 2024 10:25 | 9 апр 2024 10:09, Красимир Ангелов
100

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"С това събитие предаваме властта на новия МС с пожелания за успех, с пожелание да свършат работа, която да е в полза на България. Нашето правителство направи всичко възможно да работи по управленската програма и по този начин да ви осигурим плавен преход за следващия период“, заяви министър-председателят в оставка акад. Николай Денков на церемонията в Министерски съвет по предаване на властта в ръцете на служебния кабинет с премиер Димитър Главчев, предаде БГНЕС.

Още по темата
Акад. Денков заяви, че една от най-трудните задачи на служебния кабинет е да осигури честни избори, които да спечелят доверието на гражданите.

"Трудна е, защото в момента няма доверие", посочи бившият вече премиер.

"Надявам се с вашите действия да върнете това доверие. Единият от индикаторите за това е дали ще има машини на гласуването. Ако няма машини, делът на невалидните бюлетини е толкова голям, че хвърля сянка върху изборните резултати. Надявам се, че ще организирате този процес. Вторият индикатор е делът на невалидните бюлетини да бъде нисък, за да не се оспорват резултатите", каза Денков.

Както е известно, на извънредно заседание на Народното събрание тази сутрин членовете на служебния Министерски съвет, назначени от президента Румен Радев, положиха клетва пред депутатите, съгласно последните промени в Конституцията, в присъствието на държавния глава Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плъх дрЕнкоФФ,бе знаеш ли какво се чува и разправя с тревога по жълтите павета ,че Херкулеса който ще дойде да прибере персонала на американското посолство който се изтегля от България предвид идващите братушки ,щял да е с вертикално излитане без да спуска колесника на който си правиш крива сметка да се закачиш ,така ,че оставаш тук на народната(любов)и д**** да то е яко сапунджия продажен.
28
6
 
3
 
! Отговори
Майната Ви преди 1 месец
Популацията на Задунайская губерния заслужава за президент Карадайъ, за министър-преседател Калайджи Митко, а за химн да бъде песента Доко-доко на Кондьо!
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи кабинета на Денков, който в голяма степен допринесе за загубата на доверие се надява служебния кабинет да върне това доверие? Денков, за пореден път се убеждавам, че не мислиш, като говориш. А управленската ви програма беше пълен провал. Дано никога не те видим в политически изяви. Ти и академичната ти титла се занимавайте с академична работа. Политиката не е зя теб. Нито визия, нито държание, нито авторитет, нито респект. Не ставаш просто
26
0
 
14
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Абе Денкуф стига се излАга, бе бако. Ти си станАл за посмешище. Пеевски те габанарка всеки ден, а Бойче банкянски Ви мина с 200 и сега сте на политическото бунище. Ай махай са вече, че немоим те понасяме. Чезвай, ***!
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да си сложим някакъв АИ съветник на сайта на правителството или някоя *** да научим да подписва каквото и дадат. Ще вършат абсолютно същата работа за почти без пари! И в момента не се иска от тези 'политици' тях да договарят нещо, просто щото само правят квото им се каже. Накрая даже договарят хонорари и подкупи по личните си сметки. Абсолютно вредни
24
7
 
4
 
! Отговори
Public enemies преди 1 месец
И се навлиза в новия цикъл избори с избирателна активност 25-30 % на които българинът не отива да гласува защото няма смисъл, ново служебно правителство до нови избори - защо хора с малко мозък позволиха да се стигне отново до тази ситуация ? Вотът на ПП не е манипулиран, протестният вот Борисов е огромен.
23
1
 
12
 
! Отговори
Пишман академикът преди 1 месец
стана и професионален лъжец! Мястото му е при бай Ставри без вазелин обаче!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 9 лелеле колко заблудени хора имало отишли при Боец лелелеле хора пълни с омраза хора наети хора активирани лелелеле позор за държавата ни
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалко, че не видяхме скумрията Габриел начело на държавата, това щеше да е цирк от световно ниво
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Леле- Последните девет месеца и последните три години!
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моля ви Спрете с това Възраждане пак ви лъжат защо не го разбирате Волен и Възраждане е едно и също Спрете да гласувате за едни дето ги правите богати за нищоправене а вашият жизнен стандарт подобрява ли се
18
1
 
14
 
! Отговори
след това отиде преди 1 месец
Да не забравяме, че след позор Денков отиде при Макрон и Тагаренко. Ясно е какво са подписали и е ясно, че са ни вкарали във войната. Добре, че Макрон се кротна и не говори за това вече. То се вижда, че Русия громи в Украйна, а САЩ се изтеглиха още декември месец от войната в Украйна. А щом САЩ се изтеглиха са разбрали, че няма как тази война да бъде спечелена. Тагаренко и Денков обичат Украйна, но геополитическата реалност е друга и тя е, че Русия е новият лидер в нашия район. И ще слушаме тях!
17
2
 
12
 
! Отговори
Време за Възраждане преди 1 месец
Вашето правителство мишок соросоиден беше констроирано и сглобено в посолствоТО само за едно ,да подпомага всячески режима на еврейския зелен наркоман в КиеФ като работи против интересите на България.
16
0
 
15
 
! Отговори
ГОШО преди 1 месец
Вашето правителство продължи да продава България.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Довиждане Денков, отива си най-вредното праитество в целият преход, дори тов ана Костов бие
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1 -Сричал Главчев, това да му е кусурът. То пък ДенкУФ, като ги реди едни простотии гладко-гладко, та голяма файда.
13
1
 
20
 
! Отговори
Рядко преди 1 месец
Рядко се среща политик да акумелира такова обществено недоволство като Денков. Този жалък човечец е политически труп. В ада ще гори заради щетите, които нанесе на България. И както казаха по-долу не се знае какво е подписал и обещал на Макрон. Скоро ще разберем.
12
0
 
8
 
! Отговори
IT овчар преди 1 месец
Колко "смешно" - да се запънеш при прочитането на думата "диалогичност".
11
1
 
16
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Русия помита Украйна и скоро приключва с тях. И помнете ми думата. Ще бъдеме накарани от Русия да възстановим паметника и ще го направим. Ще видите какъв срам и резил ще берем заради продажниците ППДБ и лицето Денков. Денков - позор, оставка и затвор!
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно "делкане" на държавата разтури "сглобката".