Политологът: Вероятно има още много руски шпиони у нас

Единият от шпионите се е опитвал да изгражда мрежа от нелегали
2 мар 2022 22:10, Анисия Иванова
107

Политологът и журналист Антон Тодоров показа в студиото на предаването "Денят ON AIR" личното дело на бригаден генерал Валентин Цанков. Той е обвинен в шпионаж в полза на Руската федерация, издадено бе постановление за неговия арест до 72 часа.

"Този човек го титулуват като голям експерт. В неговото кадрово дело виждаме характеристика от школата на ГРУ, написана е на руски език. От 2016 г. е бил в контакт с руския шеф на резидентурата. Този човек е направил недопустима кариера в демократични времена. Сергей Бубеков е съветник в руското посолство. Има изключително сериозни доказателства", каза Тодоров пред Ганиела Ангелова.

Девет руски шпиони бяха изгонени от България за две години и половина, припомни политологът. Единият от тях се е опитвал да изгражда мрежа от нелегали, като е опитвал да манипулира през служителка на ГРАО вкарването на информация в базите данни, обяви Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Той се пита дали разработките на ДАНС и прокуратурата са започнали преди няколко месеца, а ген. Атанас Атанасов, казвайки, че случаят е отпреди няколко години, е знаел за него и не е съобщил.

"Бил е наясно и не е съобщил на прокуратурата?", предположи Тодоров.

По думите му България трябва да бъде много твърда в борбата с руското влияние. Вероятно има още много руски шпиони, допусна политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Русияшпиони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
0
 
! Отговори
ОПА преди 2 години
ИМА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ШПИОНИ НА РУСИЯ--ВСИЧКИ В КОНЦЛАГЕР ЛИ ЩЕ СА...ПОЛИТОЛОГ--ХАХАХАХА
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политологът, по съвместителство - контраразузнавач, се е възпалил много яко! Вероятно е ходил без шапка, тези дни и му измръзнал единствения ганглий! Много са шпионите, но всички ги дават по ТВто. Явно нещо зацикли "колективния запад", та се наложи да активира и най-т.ъ.п.и.те си, но затова пък най-верни, агенти! Тоя, богослова, Хаджигенчова... не мога да изреждам всички Кирякстефчовци!
79
1
 
2
 
! Отговори
натовски популист преди 2 години
я да се прибирате в къщи че сте ваксинирани сигурно погрешно -шпионите са в галвите на близачите -таз държава е прочетен вестик отвсякъде и едни мрежи се въртят страшна работа
78
2
 
3
 
! Отговори
анонимен64264 преди 2 години
а американски шпиони има ли и кой ги следи тях или те са безопасни,стига ,че побъркахте този народ вижте какво става в страната и спрете да плачете за другите ,че ние вече сме на ръба на оцеляването
77
1
 
1
 
! Отговори
АМАН БРЕ преди 2 години
В момента се следят всички спец автомобили вкл с полицаи разнасящи наркотици по адреси за пари подават София възмутена..
76
1
 
2
 
! Отговори
АМАН БРЕ преди 2 години
AMAN BRE>> КАКВИ РУСКИ ШПИОНИ КАКВИ ПЕТ ЛЕВА!!1 Всички телефони се следят в реално време записва се всичко вкл говорено при президента,. в МВР, в доказано престъпни министерства и ведомства през които ограбват по отработени схеми милиарди годишно .. НАпомня се че всичко се следи записва и съхранява .. ПОлзват се дигитално холограмни оръжия в лични документи в паспорти,талони на автомобили в смартфони, в телевизори в камери..
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Руските олигарси живеят и правят бизнес в Европа и САЩ ,а не в Русия.Откраднатаи Руски пари.Защо децата на Русофилите от България учат и живеят в Европа и САЩ ,а не в Русия?Путин съсипва Русия.Там е диктатура и няма свобода.
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук има много продажници. Има поне 1000 шпиони,които работят за Путин.Да не говорим о колко промити мозъци има в населението.Аз ако съм Руснак,щях да съм първия ,който ще иска Путин в затвора.Та Путин вреди най-много на Русия и след това на останалия свят.А Тук продажниците на доживотен затвор.Русофили отивате си при Путин,не яде нашия хляб.
73
2
 
4
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
Ало ,само съда след дело може да каже кой е виновен,ви я какво обръщате правото ли,що за журналисти сте?!
72
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къш, бе....байдънски ***. Неуморни сте. Слава Русиии! Никой не е в паника в Украйна. Гледайте независими канали и не се доверявайте на нова тв.
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 87 АнонименДа ! Това е учудващо кой е дал на досие на генерал ?Е тука ДАНС и разузнаването трябва да се разровят и да намерятМършата ровеща в секретните документи
70
6
 
7
 
! Отговори
Luben Стойков преди 2 години
Путинската пета колона в България смуче сили и наглост от русофилството, което е устойчива държавна политика от цял век.Русофилството извира от всякъде като фекалиите от запушена канализация. От подправената ни история, от учебниците, от учителите, от професорите, от музеите, от паметниците, от табелките по улици и институции, от купените медии, от литературата, изкуството, книгите, портретитеот Лукойл, от Газпром, от АЕЦ, от Берьозка, от политическите партии...Русофилството ражда предатели.
69
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички живи... русофили са потенциални шпиони на вa'тенките. Това са същите предатели на България, които гласуваха за реваншистите и Фигуранта.
68
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само няколко... милиона...
67
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам си и идея дали е шпионин и какво е предавал, но обикновен политолог да има достъп и да размахва личното кадрово досие на бригаден генерал по телевизионни студия също е доста плашещто. Явно цялата ни система на страната е продънена отвсякъде и пълна със шпиони. Кой на кого служи и причините са неизвестни до момента1!
66
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политологът също е шпионин
65
7
 
5
 
! Отговори
Крети преди 2 години
Гешев и аз съм шпион да ме хванеш за шмайзера!
64
6
 
2
 
! Отговори
Спас преди 2 години
83/100 са шпиони в България!!! Докато не се проведе референдум!!! После шпионите ще са 17/100😂😂
63
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е смърт за България от 1000 г.Скрита тайна.
62
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия руснаци много яки, май само те имат шпиони. Гешката се скъса да ги лови, в много удобно време. Сигурно си е запазил някой и друг за по натам.