Песков: Русия не използва природния газ за изнудване

И други страни може да останат без доставки
27 апр 2022 21:03, Нели Христова
111
Песков: Русия не използва природния газ за изнудване
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиненията, че Русия използва доставките на природен газ като инструмент за изнудване, заявявайки, че Русия е надежден доставчик на енергия.

ЕС направи този коментар по-рано днес, след като Русия реши да прекъсне доставките на природен газ за Полша и България. Москва каза, че е взела решението, защото двете страни са отказали да плащат за газа в рубли.

Песков не каза колко държави са се съгласили да плащат за газ в рубли, но каза, че Русия е въвела новото правило заради санкциите на "недружелюбни страни срещу нас".

"Тази нужда беше продиктувана от факта, че, както знаете, значителна част от нашите резерви бяха блокирани или - с други думи - откраднати. Следователно не може да става дума за изнудване", каза той.

Той добави, че ако други потребители "откажат да плащат по новата система", тогава указът на президента Путин, според който доставките на газ могат да бъдат прекратени, "разбира се, ще бъде приложен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, хич! Даже за секунда не е вярно! Кой? Русия? НЕЕЕЕ! Лъжете се! Русия не използва оръжия дори. В Украйна се бият Украинци срещу извънземни. Ако Газпром иска да предоговори методи за плащане или цени да дойде да се предоговаря, да се сключи анекс, както си му е реда в международното право и в междуфирмените договорености. Такива глупости Президента да нареди на частна компания какво да прави в търговията с друга частна компания е комунистическа простотия. Газпром да си подпише анекс!
77
2
 
6
 
! Отговори
Артист преди 2 години
Абе то и аз послъгвам,ама тоя надмина много от нас - лъже,където седне и стане и лошото е ,че сам си вярва на лъжите ?! Ами да си вярва,ние нали не му вярваме ?! Очакваме още измишльотини от тоя руски " богатир " ха-ха-ха-ха!
76
4
 
8
 
! Отговори
Гнусни хора преди 2 години
Гнусни руски лъжци. Да махат и тази Митрофанова и това е.
75
2
 
6
 
! Отговори
КАРЛ БЕНЦ преди 2 години
Как лъже само!!! Не спират!!
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Филм на ужасите" както е казал по долу предишния гледаме всеки ден ама от една друга станала вече печално известна страна Дайте кока кола ми дайте..
73
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и украинците така повече от 8 години са използвали опорката на долния, че който не му харесва да си върви в Русия вместо да си демократизират страната гонели хората ама не си давали земята. Такава упорка няма и затова стана война. Пропищяха орталъците сега но късно.
72
5
 
7
 
! Отговори
Павел преди 2 години
Днес. BG, пишете, пишете, че малко време виостана... пращаме ви в Русия.
71
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Песков: "А, не бе! Русия никого не изнудва, само малко шантажира...само малко променихме валутата за плащане и спряхме газа, щото се оказа, че Европа е против нападението ни над Украйна, а ние мислехме, че ще ни аплодират, благодарят и даже ще ни помагат !"
70
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм виждал друг човек, който да изрича само лъжи. Този никога ли не казва някое вярна изречение - ей тъй, за разнообразие. Става ми жал за рашите. И нашите лъжат, ама са направо ангели пред този. Надмина и патриарха си по нарушаване на Божите заповеди.
69
5
 
14
 
! Отговори
П.Есков преди 2 години
Не, не....,ама не бе, нееее....не..,..Русия не може такива неща да прави !
68
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Физиономиите на тези в Кремъл са достойни за филм на ужасите....
67
5
 
10
 
! Отговори
Американец преди 2 години
Ние произвеждаме най-много газ. Ако трябва ще дадем на Европа, но Украйна ще победи и няма да позволим диктатор да диктува и нарежда кой какво има да прави.
66
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ХАГА ще ви видим вас скоро там вие мястото
65
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори Байдън го избраха нарочно за момента, в който Путин ще изпуши и ще реши да се прави на мъж.Гадни са, ама са умни англосаксонците. Всички нови лидерчета живели по 20 години извън държавите си като Зеленски, нашите Василев, Петков, Спецов, бас държа, че са разработки на ЦРУ. *** сме.
64
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само русия ли има газ ???? Или само го надуваме балона че без русия няма живот това е интересно света се движи на бързи обороти тук виж намерим и други източници Борисов ни закопа с тази зависимост за 12 години само руски проекти му бяха на дневен ред
63
4
 
15
 
! Отговори
Киноман преди 2 години
Песков ми прилича на един порно актьор от 70-те години. Същите мустачки и лижеше главно космати черни путаци.
62
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То не бяха религии, идеологии, фашизъм, комунизъм, евроатлантизъм, евроазиатство, абе хората не можем ли просто да си гледаме своя живот и да не закачаме другите поради някакви си идеи??
61
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раша скоро ще стане на каша с вашите камъни по нашите глави в живота всичко се връща закона на природата не можеш да правиш зло а да получаваш добро
60
10
 
5
 
! Отговори
profetey преди 2 години
Много точно го каза "значителна част от нашите резерви бяха блокирани или - с други думи - откраднати". Когато сумата пристига в рубли в руска банка - не може да бъде блокирана или открадната. Но също да се спомене че визуално пак се плаща в евро, но механизма е друг и тези пари със сигурност отиват при продавача. А колкото до нас и Полша - не си плащаме, какво се прави правителството на ударено. Никоя няма да ти дава версия. Да мрънкаха, ако цената ставаше по-скъпа. Но за това мълчат.
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво нещо е, всичко е заради Четвъртия път на А. Дугин- една идея, която може да побърка милиони хора и това ни се случва на човечеството за Н-ти пореден път, което говори колко е важно хората да сме В РЕАЛНОСТТА. Надявам се лидерите на човечеството да го разбират, защото пропагандата-ЛЪЖИТЕ винаги свършват в Ада.