Депутат от БСП: Коалицията ще остане стабилна

Според Ирена Анастасова, партията й е направила компромис
5 май 2022 15:17, Петя Славова
32

Коалицията успя да се разбере и прие да ремонтираме военна техниха за Украйна.

"Не мисля, че БСП направи компромис. Партията много добре е отстоявала позициите си във времето назад. Винаги сме казвали, че каквато и да е помощ, свързана с убиване на хора и продължаване на войната, ние няма да подкрепим", посочи депутатът от БСП и председател на парламентарната комисия "Образование и наука" Ирена Анастасова за "България сутрин".

Още по темата

По този начин тя коментира вчерашното решение на социалистите да подкрепят решението за ремонтиране на военна техника на Украйна у нас.

По думите на Анастасова коалицията ще остане стабилна, защото всички в нея се учат на коалиционна политика.

"В тази ситуация беше намерено доброто сечение, което може да бъде подкрепено от всички партии", допълни депутатът от БСП.

По отношение на РСМ позицията на БСП съответства напълно на договора, който е ратифициран в българския парламент, за да можем да подкрепим приемането на РСМ в ЕС, увери Анастасова.

"На коалиционните съвети разговорите са делови, конструктивни, с желание да се търси консенсус. Не смятам, че има извиване на ръце. Българското общество трябва да отчете в каква тежка ситуацията работи тази коалиция", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

Нейното мнение е, че президентът Румен Радев е институцията, която трябва да бъде коректив.

"Ако той посочва някакви слабости, това може да бъде в по-диалогичен тон, но на всяко правителството коректив му е необходим. Колкото повече институциите се вслушват една в друга, толкова това ще е по-добре за българските граждани", заключи Анастасова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарко Атанасова, как няма да остане Четворната коалиция стабилна: ДБ в следващо НС няма да влезе, те едва се промъкнаха сега. Същата участ ще споходи БСП: с участието си в този кабинет тя загуби електората си и 4% е мираж за кариеристите на Нинова. ПП и ИТН , особено първата партия, ще се сринат и управляващи партии няма да станат, още повече, че ГЕРБ задържаха електората си и са жадни за власт, а ДПС ще стигне 12-14%.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Корнелия говорителите Зарков и Анастасова опипват почвата на електората. Да , коалицията е стабилно в имаето на власта и кокала и вашето лично благоденствие и интереси. БСП тотално се разминава на думи и дела- подкрепихте войната. На следващите избори БСП още ще се стопи.
17
0
 
6
 
! Отговори
ъхъъъъ преди 2 години
Тя коалицията отдавна е стабилна като пръч на лед........
16
0
 
1
 
! Отговори
Училище преди 2 години
"По думите на Анастасова коалицията ще остане стабилна, защото всички в нея се учат на коалиционна политика." - ама от вашето учене ние патим. Ако ще се учите, вървете на училище и оставете управлението на хора, които няма да се учат, а ще управляват.
15
0
 
1
 
! Отговори
Я пак ?! преди 2 години
"Винаги сме казвали, че каквато и да е помощ, свързана с убиване на хора и продължаване на войната, ние няма да подкрепим" - затова решихме да ремонтираме военна техника, която ще се използва за убиване на хора и продължаване на войната. За да продължава и "ремонтирането". Това вече е ясна позиция.
14
0
 
5
 
! Отговори
Соломон преди 2 години
Дай боже да не остане стабилна и скоро време да развеете бялото знаме, че ни съсипахте отвсякъде.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече и да стоите и да не стоите - все тая. Знаете, че вече парламент няма да видите! Затова и се натискате, защото ви е за последно. КН не случайно иска да смени шефа на Кинтекс - трябва да се краде, като за последно! Видяхме го и при Тиквун, и при СтаниШеф... Сега го гледаме и при тия - ПростоКировци, ДайБългари и останала смет и смрад!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 16За Украйна
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори да бяха гласували чрез личното посредничество на Дявола да се изнасят оръжия за Русия и дори да бяха присъствали да наблюдават как с тия оръжия разстрелват деца и после ги ядат, БСП пак щяха да измислят причина да останат в коалицията и във властта. Така яко са се вкопчили в управлението, че по-друдно от Борисов ще ги изчегъртат от там.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви пи... я на коалицията! Нещастници! В името на властта сте готови и майка си и родината си да продадете!
9
0
 
4
 
! Отговори
ф преди 2 години
Значи, все пак партията направи ли компромис или не?
8
0
 
4
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
То това се и очакваше. В България никога не е имало социализън, пък за комунизъм да не говорим. Само м ало ум ник може да вярва на тия дето сега се представят за социалисти! Всъщност те са виновни за всичко което се случва днес!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново президента срещу правителството.Чудя се само дали не се разиграва фарса с доброто и лошото ченге.
6
0
 
16
 
! Отговори
Корнелия си подписа преди 2 години
смъртната присъда на политическия фронт
5
0
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Друго не сме и очаквали.Др.Нинова захапе ли кокала,пускане няма.Тази военна техника след ремонта няма да се ползва за разходки в парка.Отива на бойното поле.Поредният пирует на Корнелия.
4
2
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
естествено че коалицията остава в името на кокала сглобявате едно изречениеремонт на военна техника и съсипахте бсп оставка и се махаите всичкитеискаме преговори и мир а не ремонтирани танкове те също убиват хора
3
4
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А какво ни интересува това нас нормалните ти мъжийckи ш. Фeстepи :)))
2
2
 
13
 
! Отговори
Народът обаче преди 2 години
става все по-неспокоен
1
3
 
15
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Жалката ви коалиция за нищо не става, а БСП са предатели и проводници на руската имперска политика - вън!