Путин: Думите на Меркел показват, че операцията на Русия е правилна

Споразумението от Минск от 2014 г. е било опит да се даде време на Украйна
9 дек 2022 21:00, Нели Христова
124
Путин: Думите на Меркел показват, че операцията на Русия е правилна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин коментира неотдавнашното интервю на бившия германски канцлер Ангела Меркел за вестник „Цайт“, че "споразумението от Минск от 2014 г. е било опит да се даде време на Украйна". Бившият канцлер заяви, че се съмнява, че тогава страните от НАТО са могли да направят толкова, колкото правят сега, за да помогнат на Украйна.

„Това беше неочаквано за мен, това е разочароващо“, каза президентът. „Казаното от Меркел показва, че Русия е постъпила правилно, като е започнала специалната операция за защита на мирното население“.

Още по темата

Руският президент заяви, че след думите на бившия германски канцлер Ангела Меркел за мотивите зад споразуменията от Минск е възникнал въпросът за доверието, но че трябва да се постигне споразумение по украинския въпрос.

"Възниква въпросът, разбира се, за доверието. И доверието, разбира се, е почти нулево, но след подобни изявления, разбира се, възниква въпросът: как да преговаряме? И възможно ли е да се преговаря с някого? И къде са гаранциите? Това, разбира се, е въпросът", каза Путин пред репортери.

"Но все пак в крайна сметка ще трябва да постигнем споразумение. Неведнъж съм казвал, че сме готови за такива споразумения, отворени сме, но това ни кара да се замислим, разбира се, с кого си имаме работа", добави президентът.

ЕАИС трябва да постигне създаване на единен газов пазар и да изготви работен план през следващите години, заяви руският президент Владимир Путин пред журналисти по време на пресконференция след посещението си в Киргизстан.

"И в близко бъдеще, в следващите няколко години, трябва да изпълним нашите споразумения, които бяха формулирани по-рано, а именно да създадем единен газов пазар, в рамките на следващите две години да формираме принципите на неговото функциониране и да пристъпим към практическото осъществяване на общия пазар на електроенергия", каза Путин.

Той отбеляза, че това е изключително важна и трудна работа, има много въпроси, свързани с координацията на позициите, но днес е имало "много добра дискусия по тази тема, много неща са станали ясни".

Казахстан и Узбекистан са готови да работят заедно по газовия въпрос, заяви руският президент.

Контактите между Русия и разузнавателните служби на САЩ продължават, заяви още той.

Путин каза също и че Русия редовно провежда учения на ядрените си сили и не крие това.

"Провеждаме редовни учения на ядрените ни сили, виждате всичко, не крием нищо. Държим партньорите си в течение, както трябва съгласно споразуменията ни със САЩ. Уведомяваме партньорите си, че провеждаме такива учения. Те също правят същото", заяви Путин на пресконференция след посещението си в Киргизстан.

Руският президент заяви също, че няма фактори за нова частична мобилизация в Русия.

"Днес няма такива фактори, те не са видими", каза той пред репортери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
17
 
! Отговори
Иви преди 1 година
До ото фон бисмарк Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе. Цитирайте Коректно!
56
9
 
6
 
! Отговори
ум(r)ел manipulator преди 1 година
защо му давате на това куку поле на изява. Тия вече са история, цялата им шайка, от джуджанко до най-низшия им лакей. днес.бг по-добре да се ориентира, че с тази пропаганда да не изгорите и вие
55
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ви оперираха Украйнците ,че ако нямате ядрено оръжие... щеше да ви е тежко :)
54
11
 
6
 
! Отговори
Темерлан преди 1 година
Джуджето си бърбори, а чувалите се пълнят с руснаци ,-)
53
3
 
4
 
! Отговори
kirilenko преди 1 година
докато има незадоволени баби и президенти с обратна орентация МИР няма да има ....
52
5
 
3
 
! Отговори
Handel преди 1 година
Професорката от Щази (според нея те я канили с баница, но тя храбро отказала, но въпреки това продължила да професорствува и да пътува на Запад) отдавна се беше договорила с бившия си колега от КГБ да отиде в Русия като колежка на Шрьодер за няколко милиона долара заплата, поради което му помагаше и с Украйна да сключва споразумения, които само Украйна трябвапе да спазва. Но Путин с войната взе че я прецака. Не че на Щрьодер му пикавше де, те парите не миришат.
51
17
 
4
 
! Отговори
ото фон бисмарк преди 1 година
Договор с Русия не струва и хартията на която е написан
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Показват че е предвидима , не че е правилна . Още веднъж разузнавателните агенции са си свършили работата ,също като нападнаха ( въпреки лъжите на Лавров кой до последно наричеше хората които казват че Русия ще нападне - параноици)
49
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бабичката Меркел се разбрала с Путин той да вземе Крим , а на нея ще и върнат Кьоненгсберг .Когато САЩ разбират я наритаха с потоците , но беше късно .
48
0
 
7
 
! Отговори
Ядрени гъби преди 1 година
Никога повече на тази планета няма да има Мински споразумения;)))
47
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лидери бивши като Меркел,крият още и още много неща! Некоректната политика спрямо Русия! Мачкай Вова!! Заслужават си го! Лицемерен ЕС!
46
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ангела Меркел преди дни заяви пред изданието Zeit "Минските споразумения бяха необходими за да спечелим време и да дадем възможност на Украйна да се усили". През цялото време западняците са лъгали Русия.
45
26
 
7
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Както обикновено Кремъл продължава с лъжите. Няма никакво подвърждение, че са били прави, а просто западните страни са били наясно, че споразумението няма да се спази от кремълските нацисти, както и стана! Както винаги съм твърдял целта на Кремъл винаги е била унищожението на Украйна, като самостоятелна държава и унищожението на украинската нация. Всичко останало са лъжи. Ако западът още тогава бе започнал въоръжаването на Украйна, това щеше също да е повод..за неизбежното нападение.
44
4
 
32
 
! Отговори
Висша форма наЛицеме преди 1 година
Подписали Минското споразумение което не са имали намерение да изпълняват, но Русия която не е биля страна или гарант по тези споразумение както Германия и Франция между другото налагат санкции на Русия и то няколко пакета за несъблюдаване на Минското споразумение.... Това ако не е висша форма на лицимерие не зная кое е тогава.... Истината винаги намира начин да излезе на яве...
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще наложим невиждани досега съкрушителни санкции на Путин! Ще му спрем Чалгата, телевизия 7/8, турските сериали и Биг Брадъра по телевизията!
42
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западняците са нагли лъжци! Русия повече никога няма да се хване на такава клоуната като "мински споразумения". Спорезумението е едно - от Погранична ще остане само малка териротия околко Лвов и Киев без излаз на море и изцяло под контрола на Русия.
41
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако слушате западните медии, все едно слушате Гьобелс. Той до последно е успявал да убеди немците, че печелят войната.
40
6
 
17
 
! Отговори
Светът не е ЕС и САЩ преди 1 година
До Анонимен 44: Нещо си се объркал. Светът не се състои от САЩ и сателитите им. Кой е съюзник на САЩ в Азия? На пръсти се броят. А в Африка, в Латинска Америка? Светът вече не е еднополюсен. Русия може и да прекъсне икономическите си връзки със САЩ и ЕС, но това съвсем не значи, че ще бъде изолирана от света. И Китай не е единственият търговски партньор, на когото може да разчита. Прочети нещо за БРИКС.
39
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рублата сега е по-силна от преди и днес Русия прави повече пари, отколкото преди санкциите. Руснаците живеят все по-добре докато в ЕС обедняват и дори отопление у дома и топла вода за къпане вече се превръща в лукс за средния европеец.
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че Путин премахна К-19 истерията с неговата война. Спаси света от СЗО-крадците.