Захарова убедена: САЩ ще бъдат унижени в Украйна като във Виетнам

Вашингтон навлизал много по-дълбоко в хибридна война срещу Москва
22 апр 2024 06:44, Александър Попов
341
Захарова убедена: САЩ ще бъдат унижени в Украйна като във Виетнам
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Съединените щати искат Украйна "да се бори до последния украинец", включително с нападения срещу руска суверенна територия и цивилни граждани.

"Все по-дълбокото потапяне на Вашингтон в хибридната война срещу Русия ще се превърне в гръмко и унизително фиаско за Съединените щати като това във Виетнам и Афганистан", каза Захарова.

Русия заяви, че подкрепата на американските законодатели за още 60,84 млрд. долара помощ за Украйна показва, че Вашингтон навлиза много по-дълбоко в хибридна война срещу Москва.

Още по темата
Според руски и американски дипломати пълномащабната инвазия на президента Владимир Путин в Украйна през 2022 г. е довела до най-тежкия спад в отношенията между Русия и Запада след Кубинската ракетна криза през 1962 г.

В събота Камарата на представителите на САЩ прие с широка двупартийна подкрепа законодателен пакет на стойност 95 млрд. долара, с който се предоставя помощ за сигурността на Украйна, Израел и Тайван, въпреки ожесточените възражения на някои крайно десни републиканци.

По думите на Захарова Русия ще даде "безусловен и решителен отговор" на стъпката на САЩ да се включат по-активно във войната в Украйна.

Миналата седмица директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс предупреди, че без по-голяма военна подкрепа от страна на САЩ Украйна може да загуби на бойното поле, но че с подкрепата си силите на Киев могат да удържат позициите си през тази година.

Съединените щати многократно са изключвали изпращането на свои или на други войски на страни - членки на НАТО, в Украйна, която води изтощителна артилерийска и безпилотна война с Русия по протежение на силно укрепен 1000-километров фронт.

Съединените щати загубиха повече от 58 000 военнослужещи във Виетнамската война от 1955-75 г., която завърши с победа на комунистическия Северен Виетнам и завладяване на Юга, а стотици хиляди цивилни бяха убити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от Русия
Гори най-старият действащ кораб в руския флот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
2
 
5
 
! Отговори
Чери00 преди 3 седмици
ГОЛЕМИ ГАДОВЕ СА ТУК! НАПИШЕШ ЛИ НЕЩО ПРОТИВ УКРАЙНА И ТОЯ *** ЗАЛЕНСКИ И ТЕ МАХАТ! А сега за да видиш че " не е така" може и да ме пуснат.
282
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СССР наложи социализъм/комунизъм в Северна Корея и помагаха на другаря Ки Мер сен- и сега Северна Корея храни обитателите с корени, жаби, скакалци и подобни, имат широки магистрали, но по тях се движат двуколки, имат невероятни жилищни сгради, но са празни- показност...
281
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СССР "помага" дълги години на Куба да наложи социализъм, а сега Куба е развалина.....
280
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СССР беше в Афганистан 10г да налагат социализъм и оставиха след себе си над 3 000 000 загинали афганистанци и 15 000 руснаци, а сега над 20 000 000 Руснаци живеят извън Раша, в тоя лош обединен запад- що?!
279
5
 
5
 
! Отговори
Захарова е мегафон преди 3 седмици
Каквото й нашепнат от канцеларията на Путин тя го предава и усилва за масите! Историята е странно нещо, никога не се повтаря в един и същи вид.И след като СССР обучаваше, въоръжаваше и снабдяваше Виетнам, то днес САЩ правят същото в Украйна.По аналогия на станалото във Виетнам очаквам същия развой и в Украйна.И САЩ са ядрена сила, но не използуваха ядрено оръжие нито във Виетнам, ни в Афганистан.Даже и намек не направиха, за разлика от арогантните руснаци.Малка, но ЦИВИЛИЗАЦИОННА разлика!
278
12
 
8
 
! Отговори
Мужик преди 3 седмици
Дрън дрън, приказки под крушата на старата алкoxoличка, предназначени за лековерните мужици, а нашите русофили пригласят като зомби в транс!
277
11
 
6
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
"Унижената" операция продължи с превземането на Очеретино.Още един ключов стратегически "възел" за който утре ще чуем,че няма "никакво стратегическо значение" за Съйрски ,Зеленски и компания.
276
6
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
Имах предвид мислещите и знаещите,а не папагалите и мисирките.
275
12
 
11
 
! Отговори
Taliban преди 3 седмици
МАЙ СПЕЦИАЛНАТА ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ НА РОСССИЯ Е УНИЖЕНА. БЕЗ КИТАЙ КРЕМЬЛ Е ОХЛЬОВ БЕЗ ЧЕРУПКА.
274
8
 
2
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
Това е ясно на всички,естествено на мислещите и знаещите."Европатърите" нормално не ги слагам в сметката.Нито могат да мислят,нито да правят някакви изводи.Бива ги единствено за "високоговорители",да повтарят със стиснати очи,до пресипване спуснатите им опорки.
273
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нато го е шубе. Не става със селфита на *** и ***. Ядрена сила като Русия не може да бъде победена. Пробват с избиването на славяни.
272
11
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Захарова пак е пияна и пропуска съветското фиаско в Афганистан.Тогава американския "Стингър" разнебити чебурашките.Сегашните 61 млрд. насочват нещата в същата посока.
271
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В стремежът да разчлени Русия, НАТО си спечели непобедим враг в лицето на Русия, Китай, Иран и С. Корея
270
12
 
8
 
! Отговори
Ей Винету преди 3 седмици
От 1917 до сега тези в блатото наречено русия и нашите рус0р0би мечтаят и вещаят Европа,САЩ и останалият цивилизован свят да се разпадне. Там е работата че става обратното. Тази ютопия наречена ссср се разпадна, същата съдба се очаква и за сегашното руско тресавище.
269
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бе не баш убедена.
268
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Уж е САЩ,но не е точно така.Пакостите ги е направила Виктория Ню Ленд като е раздавала хапчета на Майдана.От тези хапчета са развили страшна агресия и халюцинации.По произход тя е като Зелето.След Майдана всичките им управляващи са с такъв произход и са се грижели укрите и руснаците да продължат да се карат по между си като си играйкат в 21-ви век на нацисти и комунисти.Който се върже да си играе на тази игра се праща в месомелачка,за да се разчисти територията за Нов Велик Небесен Йерусалим.
267
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Шо? Нападнете ги!Да видим що ще стане.
266
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русофоби импотентни гадно ли ви е?
265
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
КОГА???!?!
264
11
 
14
 
! Отговори
Страшно е преди 3 седмици
Да нападнеш държава 25 пъти по-малка като територия и да те спукат от бой. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка! Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга! Ахмат в тикток да ти помага! Еленовъд три години Киев да взима. Флагманът по дъното да лази. Валутата на една стинка да стане! 4 таджика хастара на Москва да обърнат. За Париж и Лондон да тръгнеш,до Белгород да стигнеш!Страшно е!