Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна

Шойгу: Русия разсея мита за превъзходство на западните оръжия
23 апр 2024 14:53, Елка Василева
184
Русия ще засили ударите по складове със западни оръжия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще засили ударите по украински складови бази, в които се съхраняват оръжия, доставяни от Запада, заяви днес министърът на отбраната Сергей Шойгу, предаде Ройтерс.

Още по темата
В изказване пред представители на отбраната Шойгу заяви също, че Русия е "разсеяла мита за превъзходството на западните оръжия" и нейните сили са спечелили инициативата по протежение на 1000-километровия фронт.

Той коментира и факта, че Вашингтон е готов да предостави на Украйна нов пакет военна помощ на стойност близо 61 млрд. долара след гласуването му от Камарата на представителите в събота.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев скоро ще получи още ракетни системи с далечен обсег на действие АТАКМС (ATACMS) като част от пакета. Представители на САЩ твърдят, че помощта ще включва също доставки на боеприпаси и прехващачи за системите за противовъздушна отбрана.

"Пропорционално на заплахите, които представляват Съединените щати и техните съюзници, ние ще продължим да подобряваме състава и структурата на въоръжените сили и да увеличаваме производството на най-популярните оръжия и военна техника", заяви Шойгу.

"Ще увеличим интензивността на атаките срещу логистичните центрове и базите за съхранение на западни оръжия".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от Русия
Сталин е чудовище? Музеят в Гори разказва различна история
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До агент Мъдлър ЦРУ 80% от Урана който ползва САЩ е внос от РФ. В САШ има 96 реактора. Пита се в задачката какво ще стане ако 80 от тях спрат поради липса на гориво. И това е само една кутийка от Менделеевата таблица...
138
3
 
2
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 седмици
Пич знаеш ли колко е бил барела в ЕС и колко извън ЕС 1970г?
137
7
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 седмици
Не пич, САЩ спират да купуват от Русия всичко. Европа спира. Идва нова студена икономическа война. Да продават на други. На кой? Те другите искат ресурси, но за без пари. Пара има само в Европа и САЩ.
136
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До агент Мъдлър ЦРУ Изолация? И как ще стане това? РФ през Иран и Китай(остави морското крайбрежие Мурманс и Тихоокеанские портове) и търгувайки с Индия има директен достъп до 3/4 от населението на света... Защо си мислиш че "Западните страни" са "центъра на човечеството"???
135
8
 
3
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 седмици
Кофти дни идват за рашките. В САЩ казват за пълна изолация 2028г. Още 4г им остават, после студена война и 50г мизерия.
134
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Алекс и ХИМАРС и АТАКМС имат един ОГРОМЕН НЕДОСТАТЪК. Защото са ограничени по размери на пусковия контейнер за да достигнат 80км и 300км се намалява БЧ на боеприпаса. Да точни са но много по малко разрушителни. РФ заложи на относително тежки бомби с УМПК. Тоест няма значение дали бомбата ще падне в центъра на укритието или на два метра извън него(укитието става закопано под тонове пръст) И освен това заложи на Крилати ракети с по-малък обсег но с двойно по-тежка БЧ...
133
3
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 седмици
Герасимов някой виждал ли го е? В слънчоглед ли го повишиха в Украйна?
132
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен 133 изобилието от Фантастика е огромно. Аз чета първо автори взели Хюго и Небюла, След това тези които ми хванат вниманието. Ето пример идеално ми пасна българската фантастика МАМНИК. Все още не съм в настроение за Пермафрост но е в плановете ми. А в момента слушам на Стори Тел - Софийски Магьосници.
131
5
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Русия ще засили ударите,но 61 млрд.помощ вече са одобрени.Това означава много HIMARS и ATACMS.Еленовъдът да внимава с ударите.Може да последва огън и жупел на руска територия.Да не се чуе руски рев:ама,защо така?
130
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Крим не е руски Този Тувин е идеалния Артелчик, Иделана Сврака която се запасяваше с всякакви сияещи нещица за Черни дни. Е тези дни дойдоха и какво стана РФ изстреля над 5000 тежки крилати ракети за 2023 За 2024 са планирани още повече, дори се появиха модификации специално за СВО(крилати ракети с по-малък обсег но с почти двойно по-голяма БЧ...)
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби - за Дюн няма да спорим! Какво стана със задълбочените руски автори? Що харесваш Хърбърт? А да отричаш Андрей Тарковски и да не си чел Братя Стругацки - звучи като това дето класиката те отегчава. Вероятно и класическата музика те отегчава. Не ми изглеждаш като човек който ще слуша 1812-та!
128
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До IQ 3.14 Съвременната Руска политика се основава само на два принципа: Оцелей на всяка цена като прави каквото трябва да става каквото стане и Аз на вас ще ви *** *** - Да Чиста Злоба но под контрол, Защото ако не беше под контрол с Украинските градове щеше да се случва същото както в Сектор ГАЗА - от тука май ме стреляха - има сграда няма сграда няма проблем.
127
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен 128 Аз не мисля че Сталкер е Велико произведение. Въпрос на Вкус. Да и Цикъла Метро също не ми харесва. Ето примерно харесвам цикъла Дюн на Хърбърд да и оригиналния и разширението написано от Сина му заедно К.Андерсън.
126
3
 
2
 
! Отговори
Крим не е руски преди 3 седмици
Този монголец се провали мбхааааааа
125
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До читалище заря Сега си представи че твоите роднини са на "гости" при твоите Куратори пазени ненатрапчиво от определено психопати които няма да се спрат пред заповед да ликвидират дори деца. След това те карат да правиш с народа си и държавата си такива неща граничещи с ГЕНОЦИД. Противно на здравия разум всяко следващо твое решение(измислено от твоите куратори) увеличава проблемите и задълбочава конфликта това ако не е "подложен на натиск"...
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби 119 - нищо общо! Дори и от фантастика не разбираш! Не случайно Андрей Тарковски прави един от най великите фантастични филми - Сталкер - по Пикник край пътя на Братя Стругацки! Не СтругаТСки! Въобще, не си работил много върху себе си. Те не могат да бъдат опреличени на никой! Така както Конан на Хауърд няма общо с този на Джордан, Спрег Де Камп или Карпентър. Казваш нещо, ама звучи клиширано.
123
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен 115 Различават ли се Руските автори на Фантастика от Западните? Определено. През Соца имаше ЦЕНЗУРА, но ако вземем всичко създадено след 1990 година Руските Автори коренно се различават от западните. Половината Западни са просто "ЕКШЪНИ" Половината са ала "СТАР ТРЕК" Утопии(първите филми утопичния преиод) и има няколко ценни експеримента. Руснаците всичките винаги са забивали на разни разсъждения за живота и вселената - ясно защо техния свят се разпадна.
122
2
 
5
 
! Отговори
Путонофилик преди 3 седмици
Мачкаййй Воваааа. Хахаха
121
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
До Бобисъвременната руска политика е толкова близо до тезите, застъпени от братята в "прогресорите и странниците", че на моменти ми се види че пу е решил че е мак сим
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин закрива тецовете на Украйна по Зелената сделка. Тецовете на Зеленски работеха против еропейските правила, не плащаха въглеродни емисии.