Мафиот №1: Създадоха биографичен филм за Путин с изкуствен интелект

Това е англоезичният дебют на полския режисьор Патрик Вега
24 апр 2024 16:37, Нели Христова
106
Мафиот №1: Създадоха биографичен филм за Путин с изкуствен интелект

Кралят на полския бокс офис Патрик Вега е насочил поглед към Владимир Путин.

Вега, който сега носи артистичното име Бесалил, е най-известен с гангстерските си филми, включително местните хитове Pitbull и Women of Mafia, които събраха кумулативни над 100 милиона долара в полския бокс офис. Но за англоезичния си дебют режисьорът се изправя срещу човека, когото вижда като най-големия мафиотски бос в света - руския президент.

"Путин" е представен като политически трилър и психологически портрет на руския лидер за международна публика.

Първоначално озаглавен The Vor in Law, препратка към термин от руската мафия, подобен на "кръстника", филмът разглежда връзките между връзките на Путин с организираната престъпност по времето, когато беше кмет на Санкт Петербург, и неговия подход към политиката, както в Русия, така и на международната сцена. Бесалил нарече лентата артистичен протест срещу "руския диктатор и войната в Украйна" и твърди, че като полски режисьор той е идеален за създаването му.

"Американците и дори западноевропейците не успяват да разберат Путин", каза Бесалил в изявление. "Аз съм човек, заклеймен от комунизма, тъй като съм израснал в комунистическа Полша. В същото време бях оформен от аудиовизуалната култура на Холивуд. Точно поради тази причина се намирам в състояние да преведа тънкостите на източната култура на езика на Запада."

Бесалил пусна първия концептуален трейлър на филма. Стилистично режисьорът каза, че планира да "слее герои от реалния свят" с по-емблематични фигури, взети от руското и западното изкуство, включително произведенията на средновековния руски православен художник Андрей Рубльов и италианския ренесансов майстор Караваджо.

"Искам героите на светци и демони в моя филм да бъдат перфектно съчетани със света на улиците на Санкт Петербург пълни с дрипави и разрошени хора с измъчени руски души."

Режисьорът иска да избере американска или международна звезда, която да изиграе Путин. Продукцията за 12 милиона долара ще да бъде снимана в Полша, Литва и Малта.

А за създаването й е използван специално изработен изкуствен интелект.

"Да поканим Путин в студиото за 20 000 кадъра не беше опция. А архивните материали, достъпни онлайн, не позволиха обучението на "дийп фейк" модел с висока разделителна способност, подходящ за кинематографична употреба. В резултат на това, след почти две години разработка, ние създадохме нашата пионерска технология. Тя се управлява от изкуствен интелект и ни позволява да изработим кинематографичния герой, без да разчитаме на истински човешки модели", обяснява Вега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от Русия
Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
5
 
! Отговори
Пак преди 3 седмици
Глупости
77
2
 
2
 
! Отговори
тъпомер преди 3 седмици
Абе кво ИИ кви пет лева,няма ИИ.Ай прочетете малко по умните от вас,имало ИИ щото така им пишело в телефона и но компютюра.ПФУ.
76
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Понеже не мжем да победим Путин, ще правим филм за него. Белким помогне.
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди да направи филиа, май ще е добре Вега да прочете малко книги. Иначе ще излезе ДисниЛенд.
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
аз съм путинофил и русофил всяка сутрин се моля пред лика на путин и руското знаме като арабите имам си килимче ,после и на обед стоя на 1 крак по 1 час вечер пък медитирам по 3-4 часа правя ритуали през останалото време съм зад оградата на сайта и пропагандирам до побъркване пиша по 1000 коментара., по някой път гладувам и не пия вода по 3-4 дена за славата на путин ,готов съм да си прережа вените по всяко време или да се самовзривя.
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наскоро прочетох статия "НАТО няма да пази ЕС '' ... А ЕС не е ли и той НАТО , не че не се знае че НАТО е само САЩ !
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Х....Збравихте да допълните , че ''операциите'' / войните/ на САЩ , са ''хуманни'' / както сами те се определят !
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те могат да контролират всеки, ако пожелаят, защото контролират мислите и физическите функции на човешкото тяло и налагат властта си чрез първични инстинкти, като страх, болка и т.н., като кучето на Павлов. И си играят игри за развлечение с вас, а вие си мислите, че сами управлявате живота си или нещо.
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те могат да контролират всеки, ако пожелаят, защото контролират мислите и тялото на човешкото тяло и налагат властта си чрез първични инстинкти, като страх, болка и т.н., като кучето на Павлов. И си играят игри за развлечение с вас, а вие си мислите, че сами управлявате живота си или нещо.
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Издирва се най-бруталния престъпник НОМЕР 1 награда 1 милион долара.-
68
5
 
2
 
! Отговори
Германец преди 3 седмици
Тоа по-доле вече тегли паралели м/у кремълския многоходовец и джисъс... Няма дъно, което не сте готови да подкопаете, чебурашки. Хахахахаха :)
67
1
 
1
 
! Отговори
ИИ преди 3 седмици
Въпрос към ИИ: - Как да се спасят от войни хората по планетата Земя? Краткият и точен отговор: - Унищожете юдео-ционизма.
66
5
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 седмици
До Анонимен 1: Едва ли е "пропаганда и дезинформация" както пишеш (макар че може и да има такива елементи). Така се постъпва в русия и сродните й страни (северна корея, беларус, китай...). Там най-вече процъфтява пропагандата и дезинформацията. Друг е въпросът какво ви изнася на теб и подобните ти, т. е. как ви се иска да е.
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Безсилието на Запада , до тук води , нямат друго оръжие вече , и последното е ОЧЕРНЯНЕ на дадена личност . Ще има и нещо от Марс ...
64
3
 
4
 
! Отговори
Ционизъм дами и г-да преди 3 седмици
В плановете на ЦРУ сега е разпадането на Германия, за да може Великобритания да командва целия ЕС и да го хвърли в бъдеща война с Русия.
63
7
 
4
 
! Отговори
Германец преди 3 седмици
С тоя само гаврата е подходяща. Както и със задунайските му чебурашки. Ноу мърси :)
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В момента , Германия има големи проблеми с Източна Германия , които са на страната на Русия ,... защо ли !?
61
2
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 седмици
- Мижитурки! Установявате типичния юдео-ционистки прийом - очерняне на личността, която не могат да победят, понеже те самите с нищо не я превъзхождат! Дребнави и злобни, уродски душици! Така юдеите навремето са постъпили и с безгрешния Исус Христос! А сега се крият зад "Изкуствен интелект", за който те плащат за да дава крайни резултати, каквито ционистите искат...
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Х .... А вожда ви от герб , Баце от Банкя , какъв ще е тогава ?
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До АнонименА аз мисля, че и американските президенти нямат власт, дори се страхуват, властта не е и в тях, а както Тръмп ги нарече в "дълбоката държава", каквото и да означава това.