Русия и Украйна си нанесоха удари с дронове и ракети, има убити и ранени

В Севастопол е обявен ден на траур утре
23 юни 2024 21:05, Анисия Иванова
88
Русия и Украйна си нанесоха удари с дронове и ракети, има убити и ранени
Снимка: БГНЕС

Руските власти съобщиха, че шестима души са загинали и над 100 са ранени при днешните украински удари с ракети и дронове, докато при втория ден на руските въздушни бомбардировки срещу Харков в североизточната част на Украйна е загинал най-малко един човек, съобщи Асошиейтед прес.

Петима души, включително две деца, са били убити от падащи отломки, когато пет украински ракети са били свалени над Севастопол в контролирания от Русия полуостров Крим, съобщи назначеният от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев. Руската информационна агенция "Новости", позовавайки се на данни на Mинистерството на здравеопазването, съобщи, че са ранени 124 души.

Развожаев съобщи, че утре в града ще бъде обявен ден на траур, като всички обществени прояви ще бъдат отменени.

Един човек е бил убит, а трима - ранени в руската граничеща с Украйна Белгородска област, когато три украински дрона са атакували град Грайворон, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков.

Руското Министерство на отбраната съобщи днес, че през нощта системите за ПВО са свалили 33 украински дрона над руските западни Брянска, Смоленска, Липецка и Тулска област. Няма данни за загинали.

При днешната атака срещу Харков е загинал един човек, а 11 са ранени, съобщиха местните власти. Кметът Игор Терехов заяви, че градът е бил атакуван от планираща бомба и че половината град заради удара е останал без електричество.

Днешните атаки бяха извършени след вчерашните руски удари срещу Харков с използването на четири авиобомби, ударили пететажна жилищна сграда и убили трима души. Управителят на Харковска област Олег Синегубов съобщи, че днес 41 души все още се възстановяват от наранявания.

Във видеообръщението си след нападението украинският президент Володимир Зеленски призова партньорите на страната му да засилят нейната противовъздушна отбрана.

„Наистина са необходими съвременни системи за ПВО за Украйна като „Пейтриът“, ускорено обучение на нашите пилоти за (изтребителите) Ф-16, и най-важното – достатъчен обсег за нашите оръжия“, заяви той.

Двама души са били ранени от падащи отломки, когато две руски ракети са били свалени снощи над Киевска област, съобщи командирът на украинските ВВС Микола Олешчук.  

Ръководителят на военна администрация на частично окупираната украинска Донецка област Вадим Филашкин заяви, че при вчерашните руски атаки са загинали двама души, а четирима са ранени, съобщи БТА.

Междувременно днес украинският флот публикува снимки, за които твърди, че потвърждават унищожаването на склад в южния Краснодарски край на Русия, използван за изстрелване и съхранение на дронове „Шахед“. Представителите на ВМС на Украйна казаха, че инструктори и кадети са били убити при атаката в петък вечерта. Москва все още не е коментирала информацията, но официални лица казаха по-рано, че ПВО е свалила редица дронове в региона през нощта срещу петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от Русия
При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
3
 
! Отговори
Генерал Куруленко преди 3 дни
Новите попълнения в украинската армия пристигат следващата седмица. Рибятата от националния отбор по футбол ще бъдат пратени директно на фронта.
80
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ядрената война е абсолютно неизбежна. Нито една копейка няма да оживее, нито роднините на копейките до 7-мо коляно.
79
5
 
9
 
! Отговори
Петър преди 4 дни
Путин не зацавно трябва да даде заповед , за удар с 2 ракети кинжал носещи ЯДРЕНИ ГЛВИ В КИЕВ ИЦИРКА ДА ПРИКЛЮЧВА..
78
11
 
0
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 4 дни
Слава на Америка !Не трябва да остане нито един
77
14
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 4 дни
Добрата новина е,че Украйна вече може да отговаря на руския тероризъм.Предстои рев на алкохолиците Захарова и Медведев.Крепостните ако искат спокоен живот,да се изнасят от суверенната украинска земя.
76
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
1. Не вярвам на информация, идваща от Москва. Това са измислици като Алеята на ангелите. 2. Просията започна войната. 3. Работа на Просията е да си евакуира хората. 3. Ако властите са мало умни, то поне родителите трябваше да имат елементарен инстинкт и да си пазят децата. 4. Щом Просията стигна дотам да измисля такива *** постановки, значи не вървят на добре.
75
7
 
8
 
! Отговори
Фют преди 4 дни
До 74. Ти пък, в края на седмицата ще маршируват в Берлин:))))))))))....само на карта, но ще маршируват:)))))))
74
18
 
8
 
! Отговори
Руски Трол преди 4 дни
Укрите направо ни попиляха с дронове и АТАКАМС. Тотално се провали нашата СВО ...
73
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Боли ме шмайзерa, нека се избиват, аз си пия биричка в жегата и си гуедам Еврото :)
72
17
 
8
 
! Отговори
Павел преди 4 дни
До края на седмицата ще видим кой кум, кой сват ------ Пак ли Киев за 3 дни, а ватя?
71
6
 
2
 
! Отговори
Бандера Степан преди 4 дни
Горд съм с мойте наследници,с моя народ! При мен има едни българи,Васко Кунчев,Ицето Ботев и Горката Раковски,жал ме е за тях,ама много натоварват с оплакване от техните наследници с каскети...
70
14
 
9
 
! Отговори
Фют преди 4 дни
До 68. Не ми се спори с човек, който знае отговора, преди да зададат въпроса. За вас, каквото каже и прави Путин винаги е правилно. Аз, като средно интелигентен човек имам собствено мнение. Все пак живея в Европа, не в Азия:)
69
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Подигравкин А, споко. До края на седмицата ще видим кой кум, кой сват, кой на булката брат. Вече полетяха снарядите и ракетите с надис "За Севастополь". Тази вечер доста хохли ще попълнят харема на Бандера, не бери грижи.
68
2
 
17
 
! Отговори
До 61 преди 4 дни
Касетъчните бомби /които не са хуманни, но има ли хуманни бомби/ са подарък от БайДън на Зелю. Разчистват си оръжието с изтекъл срок на годност, като уж го даряват на Украйна.
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Фют 63 Лицата вече са известни, малко са надупчени и самите лица, ама имат по 2-3 пръста за сваляне на отпечатъци. Да ти припомня ли кой си култивираше уахабити и кой създаде ИД? Ъхъм, точно така - ЦРУ.
66
16
 
6
 
! Отговори
Подигравкин преди 4 дни
Сега не разбрах. Пак ли някое дете на плажа е пушило цигара и всичко е гръмнало като крайцера Масква?
65
18
 
7
 
! Отговори
Слава Бандера преди 4 дни
Много paшисти са дали фира днес в Севастопол. Да пием
64
6
 
3
 
! Отговори
За 59 преди 4 дни
Чак толкова много време докато излязат указанията за пълно отрицание на неудобните факти? Лоша организация. Имам идея. По-добре пиши, че са руснаци. Никъде не са ги приели на море и за това са отишли там. Така, че украинците правилно са ги убили. Може да повярва някой.
63
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Фют 49 Влез в телеграм канала Одесса Инфо, там има снимки от днес на препълнени плажове. Досега утрепано хохълче на плаж няма. На ден има 5-6 въздушни тревоги в Одесса и к'во? Ще изкараш хората виновни, че са отишли на плаж в неделя по обед, тъй ли? Или ще изкараш виновни онези 28 убити от чешко РСЗО "Vampir" в Белгород по площадите на 30 декември пак по обед? А? Тъй ли? Те ли са виновни? Хохлите много упорито си просят тактически ядрен заряд, ама няма да им се получи.
62
9
 
6
 
! Отговори
Фют преди 4 дни
"Неизвестни въоръжени лица нападнаха синагога и църкви, като убиха свещеник и полицаи в руската република Дагестан, предаде АФП, която е основно мюсюлманска." ..... Та, това са радетелите на християнството, които правораздават в Украйна, които българските чебурашки приветстват с възторг.