Зеленски поиска да се прочистят редиците на службата за охрана

Заповеда идва след заговори за убийство на висши лица
24 юни 2024 17:00, Инна Ангелова
71
Зеленски поиска да се прочистят редиците на службата за охрана
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След като двама офицери бяха обвинени в заговор за убийството на висши служители, реакцията от страна на украинския президент не закъсня и той нареди на началника на Службата за държавна охрана на Украйна да прочисти редиците ѝ от хора, които я дискредитират, предаде Ройтерс.
 
Миналия месец Службата за сигурност на Украйна (ССУ) заяви, че е заловила двама полковници от службата за охрана, обвинени в сътрудничество с Русия с цел заговор за убийството на президента Зеленски и други длъжностни лица, включително началника на военното разузнаване Кирил Буданов.

Службата за държавна охрана осигурява сигурността на различни държавни служители.

При представянето на полковник Олексий Морозов пред генералния щаб, президентът на Украйна заяви, че негова основна задача е да гарантира, че в агенцията постъпват само тези, които виждат бъдещето си свързано с Украйна. Това е първият коментар на украинския президент след ареста на агентите.

"И, разбира се, агенцията трябва да бъде прочистена от всички, които не избират Украйна за себе си или дискредитират службата за държавна охрана", подчерта Зеленски в "Телеграм”, допълва БТА.

Зеленски уволни предшественика на Морозов Сергий Руд през май, два дни след като ССУ задържа служители на агенцията, които според нея са работили за Федералната служба за сигурност на Русия и са изнесли класифицирана информация.

Към момента от Москва няма отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от Русия
Петте предизвикателства пред бъдещия шеф на НАТО
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
1
 
! Отговори
до 51 преди 2 дни
Докато същесвува терористичната организация - нато!
53
2
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 дни
Спокойно, Зельо, Путин винаги довършва започнатото. Било то с новичок, било със Сибир, било на някой балкон...
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ако иска да се махне самият той защото най-много дискредитира държавата си. След този държавен преврат...
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Правителствата лъжат всяка година, като манипулират данните и казват, че инфлацията е под или някъде около 3%.Как Лъжат?Тези лъжи се правят чрез манипулиране на потребителската кошница, чрез която се измерва нивото на инфлацията.Инфлацията е винаги много по-ГОЛЯМА от това, което обявяват правителствата и техните подставени финансисти.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Докога ще бъркат в джоба на всички граждани на ЕС за да финансират войната на този марионетен чуждопоставеник и лъжец на собствения се народ.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Най-отровния данък е невидимия данък.Този, който тълпите не могат да видят и да разберат, че плащат.И този данък не е ДОД или ДДС.Неговото име е Инфлационен Данък. 🙁За този скрит данък повечето хора дори и не знаят, но ние живеем в свят с постоянна инфлация, заради неспиращото печатане на пари.
48
1
 
1
 
! Отговори
ароматния пръч преди 3 дни
Това е за вчера,а днеска какво е поискал,няма ли информация?
47
2
 
8
 
! Отговори
аха преди 3 дни
На Зеленият наркоман скоро някой от неговите хора в самата Украйна ще му свети маслото....................но Оленка, жена му ще си намери друг тъпкач...................скокойно , няма да остане на сухо мацката!!!
46
3
 
6
 
! Отговори
Петър преди 3 дни
Наркомана долен ще бъде съден от Украйнците.
45
2
 
15
 
! Отговори
Тиква преди 3 дни
Любимия хамерикански брат,на зеления наркоман вече приготвили тортата, хубав пълнеж С-4 Made in USA,те го храниха, време за дървен костюм.
44
26
 
5
 
! Отговори
президент Зеленски преди 3 дни
Той трябва да вземе урок от Хитлер, който е имал специални отряди за лична охрана. И както се знае остана жив и здрав до самият край на Третия райх. Ако Зеленски пострада, без него Украйна ще загуби войната, а ние натовските държави искаме Украйна да победи Русия. По тази разбираема причина президента Зеленски трябва да бъде пазен от украинците като зеницата на очите им. Без Зеленски те са за никъде. Ако не беше той, щяха да бъдат вече руски роби.
43
3
 
21
 
! Отговори
Руси преди 3 дни
А демократичния свят иска демократични избори в Украйна ! Кога ?
42
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Зеленското го тресе страх че ще го очистят и войната ще свърши. Сигурен съм че Зеленското спи с Макаров под възглавницата.
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Габяде кифтетата ни рива. Айде сья давай
40
2
 
15
 
! Отговори
Айляк преди 3 дни
Какво ни показва историята? Държава, която е използвана от една империя за цели срещу друга такава (империя), накрая...отива да гледа Радж Капур, Слонът, моят приятел т.е. ще пада голем рев:D Ама кой се интересува вече от история, тилифоня е важен, тилифоня...Затова и Зельо занапред ще го виждаме с все по-отчайващи изражения на лицето. Да е мислил, когато е трябвало баш бандеркото...шмръки-шмрък, ой...
39
1
 
1
 
! Отговори
Сглобка преди 3 дни
тъка му
38
2
 
19
 
! Отговори
Хи хи преди 3 дни
зеля е много трудна цел, много е малък, и се крие в миши дупки, *** ъзове и на други места, които ме е срам да ги кажа !
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тоя май скоро ще се самоубие, е естествено ще му помогнат
36
4
 
23
 
! Отговори
ФОЛИ преди 3 дни
УЧУДВАМ СЕ НА ТЪРПЕНИЕТО НА ПУТИН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
35
3
 
17
 
! Отговори
ФОЛИ преди 3 дни
ТОЙ НЕ Е ВЕЧЕ ЛЕГИТИМЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!