Новината за Гагарин в USA
Новината за Гагарин в USA
Това е снимка от nnm.ru на вестника в който се съобщава за успешния полет на Гагрин в Космоса Снимка: Vladi | 12 апр 2013 13:31
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
147
20051
31
2
Напиши коментар Коментари
80
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези, които мразят себе си, мразят всичко и всички.Днес е междунярадният ден на космонавтиката - денят, в който за първи път човек-съветският офицер Юрий Гатарин, полетя в космоса и даде началото на развитие на космическите изслидвания. Много се надявам, че ще служат все пак и на мира, а не на войната!
79
0
 
2
 
! Отговори
до Българан преди 11 години
Много са скъпи, затова.Ти що ползваш Дачия, а не Мазерати?
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Совалките са за дечурлигата само лазери и малко пауар ренджърс и липсват.То всичко хамериканско взе да ми мирише на пауар ренджърс ,Чък Норис или с други думи повече пропаганда отколкото реална ефективност.Още 2 световна един японски кораб се изправя срещу себестоиноста си в самолети резултата е 1000/1 при което сваля 20!
77
0
 
23
 
! Отговори
първата азбука преди 11 години
излетяла в космоса е Кирилица 1 200 ГОДИНИ след КИРИЛ и МЕТОДИ на таблата на ракетата в космоса . беше тяхната азбука . не иврит не латиница не китайските ироглифи ,нито арабската , азбука А КИРИЛИЦАТА . Е В КОСМОСА .
76
1
 
10
 
! Отговори
Българан преди 11 години
До до fripp! Совалката казваш? И кога ще е следващият и полет? Произведоха 6, 2 от тях изгоряха заедно с астронавтите в тях... къде са останалите 4" Надежността им била 97 - 98% казваш, ами да ги ползват тогава, защо плащат на руснаците да им возят астронавтите до МКС то?
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
запомомнете ми думата руснаците .ще населят друга планета където е текло .пак ЩЕ тече .
74
11
 
2
 
! Отговори
до fripp преди 11 години
Проблемите на совалките са много, но те са 100 тона и с уникална техника и предимства. А Съюз са микроскопочини елементарни капсули. И пак надеждността им е сходна - 97-98%. Значи американската техника е пъти по-надеждна при еднаква производителност или пъти по-производителна при еднаква надеждност.
73
3
 
1
 
! Отговори
до fripp преди 11 години
Това са части от една и съща система. Една от причинте космонавтите да загинат е, че търсят пробив в люка, който преди това при откачанетто (пак) е имал проблеми, а не по клапаните. Било е пестено не само чрез калпава техника, но и от обучението на персонала!Ако американците бяха пестили така, също щяха да пуснат Скайлаб по-рано - 1970 примерно.Затова не се мери на части, според както ти изная, а се гледа крайния резултат.
72
0
 
11
 
! Отговори
смехурко преди 11 години
Нещо по ефикасно и просто от руското ,ако има нека ,някой да сподели.
71
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** наскоро" пожънаха сериозен успех" в изследването на червената планета.Изследователят е някъде на дъното на тихия океан.
70
1
 
1
 
! Отговори
P.K. преди 11 години
Chestit praznik na vsichki posvetili zhivota si na tazi kauza!Slava na Geroite ot kosmosa!Poklon pred deloto na akad.Sergei Pavlovch Korolev i horata ot negovite KB/konstruktorski byura/.Na tezi,koito "znayat vsicko"preporachvam da prochetat 3-tomnika OTETS na prof. Nataliya Sergeevna Koroleva./Imam shtastieto da poznavam semeistvoto na Glavniya konstruktor. p.s.Pitam "osvedomenite":Koi e bulgarinat sas zaslugi v kosmicheskite programi na USA,na chieto pogrebenie prisastvat 3-ma USAPrezidenti?
69
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Междодругото Русия сега строи нов космодрум - Восточний, заедно с нова ракета, която преди няколко дена тестваха + технологичен град близо до космодрума, предназначен за разработка на технологии и изучаване... Днес Путин предложи градът да носи името na Константин Циолковски, чийто разработки за основополагащи за космонавтиката днес, и чийто проект на совалка-космически кораб американците откраднаха ... (едно от многото неща, които са краднали)
68
7
 
5
 
! Отговори
8 годишен преди 11 години
На времето янките стъпили на луната само и само да изпробват,кой е най дребният шрифт на "работническо дело"........за подобно събитие на гнилия капитализъм!
67
3
 
15
 
! Отговори
fripp преди 11 години
Проблема на совалките, доколкото знам, не бяха двигателите, обшивката им се разпадаше. Така загина последната. Тука някой писа, че Скайлаб била 170 дни обитаема, той само Поляков прекара на Салют8 438 дена, така че не ми фетишизирайте толкова много американския научен прогрес. Германия - да, Япония - да, ама Щатите да ми ги тикате постоянно напред за пример, не съм много съгласен.
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Америка в момента маи всичкото им е "ще" ,"следващото"Всъшност с какво летят или изтрелват маи с прашки.А Руснаците и от кораби в океана се пробваха и успяха.
65
0
 
8
 
! Отговори
fripp преди 11 години
Мисията на Съюз 10 не е успешна. Стиковат се със Салют, но не успяват да влязат вътре, след което се връщат на Земята. Със Съюз 11 успяват да влязат вътре, да живеят, пият вода или водка, ядат и т.н. цели 22 дена, през 1971 година, ве , младеж, по време на издаването на парчето "Echoes" на Флойд. Програмата са я изпълнили. Той целия свят го е признал това, а пък аз си губя времето да ти обяснявам. А тука говорим за Космос, доколкото знам, не за телефони, бойлери, коли, фритюрници и т.н.
64
13
 
3
 
! Отговори
до fripp преди 11 години
"Иначе защо ги спряха и са качиха на старите звездни москвичи"Защото са ЕВТИНИ!Аз не се смея на руснаците, че не носят златни часовници. Ти пък не се смей на американците, че не носят златните совалки.Аз обаче се смея на руснаците, защото са техологично много по-назад, но се опитват да сравняват със САЩ - смешно си е.
63
9
 
2
 
! Отговори
до fripp преди 11 години
Мисията НЕ е успешна, а станция, от която хората не могат да се върнат, не е станция, а само опит за станция.Първата полууспешна мисия е Салют 3, с евакуация след 15 дни.Първата успешна мисия Салют 4 - 2 години след американската.Това са фактите, другото е спам - спести го.
62
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В космонавтиката руснаците са първи в почти всичко. Даже скриха топката на капиталистите, като първи откриха космоса за туристически разходки. Между две водки правят гениални неща, мозък трябва , не само пари.
61
2
 
11
 
! Отговори
fripp преди 11 години
За совалките знам следните факти. От 5 построени, оцеляват 3. От предвидените за тях по 100 полета на кораб, тоест 500 общо, те са извършили 135. Вече не летят. Или поне аз не съм чувал. Може би хората сметнаха, че са твърде скъпи, опасни и нерентабилни. Иначе защо ги спряха и са качиха на старите звездни москвичи.