Tротоар = паркинг. Докога?
Tротоар = паркинг. Докога?
Без коментар... Снимка: Димитър | 28 авг 2013 15:21
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
98
17401
30
4
Напиши коментар Коментари
25
2
 
1
 
! Отговори
Явор преди 10 години
Пак ще повторя, защото някой по-долу бавно схващат - 2та метра не са задължителни до края на тротоара, а до сграда. Формално законът е спазен, защото законът е тъпо написан. Това, че ще трябва да кара по тротоара за да излезе е факт - някой ден ще попадне на невръстеничен тип с желязо и от колата нищо няма да остане.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо в 80% от случаите неправилно паркираните коли са все изключително скъпи автомобили? Един интелигентен и уважаващ себе си и околните човек, никога няма да си позволи по-такъв начин да паркира автомобилът си! Това е тротоар, място за пешеходци! Интеграция чрез имиграция! "Мутрата с автомобила" - най-доброто лекарство за такива е тотална щета по автомобила!
23
1
 
6
 
! Отговори
LosHo преди 10 години
Какво се възмощавате! Сигурен съм, че 95% от българите не спазват правилата. Това сме ние, това е България. Този ПИЧ на снимката е видял от вас как се паркира... Да не мислите, че има мозък да се сети сам. За жалост когато няма институции и закони ,цари пълна анархия! Никога няма да се оправим, а тази снимка е само малка част от картината.
22
3
 
6
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
До кога? Докато не започнем на такива да им пукаме гумите и чупим огледалата. Да видим дали ще му се иска да се бръкне с 500 лв за огледало следващия път.
21
1
 
5
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Видно е че тук няма разстояние 2 метра от автомобила до края на тротоара което автоматично прави шофьора паркирал автомобила НАРУШИТЕЛ !И като такъв подлежи на предвиденото в закона наказание.
20
0
 
5
 
! Отговори
harbinger преди 10 години
До ЯворКъде ги видя тези 2 метра ?????, ако гледаме долното ниво, което за достъп до магазините да има. Но това не е вече тротоар. Освен това наглеца прави втора колона, до паркиралите вече автомобили, тоест за да излезе, трябва да кара и през целия тротоар. После защо плочките били потрошени. Ей затова, защото не може да повърви 20 метра до близкия БЕЗПЛАТЕН паркинг до Поликлиниката, а трябва да спре току до входната врата.
19
0
 
5
 
! Отговори
Невен преди 10 години
Закона:За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мутрата с автомобила трябва да бъде санкциониран!
17
4
 
3
 
! Отговори
Явор преди 10 години
Законът е ясен - до сградата трябва да има 2 метра.В момента има 2 метра както и да го въртиш. Друг е въпроса, че законът е абсурдно формулиран, защото там може да няма сграда, а да има ограда, тревна площ, пропаст или нещо друго.В случая колата определено дразни окото, но е паркирал така, че да не пречи, което е по-важно.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отговарям: Докато пешеходците си строят кооперативките *** до ***, за да им е в центъра на града, та няма не само предвидено място за автомобили, ами за едно дърво няма място, та да може да се диша в тоя град. Когато спрят да се издават разрешителни за щяло и нещяло, има градоустройствен план и той се спазва - тогава колите ще паркират по Паркинги, които са предвидени. Обвинявате грешните хора. Още преди 30 години хората са си предвиждали паркинги пред блока. А сега? По 2 гаража, на магазини.
15
0
 
6
 
! Отговори
Невен преди 10 години
Напомняме, че закона гласи, че паркирането на тротоар е забранен, освен ако експлицитно не е указано друго от собственика на тротоара. Но дори собственика на тротоара със знак да го позволява, това е само ако от паркираната кола то другия край на тротоара (забележете не сграда, защото такава може и да няма) остават 2.5 метра.Закона не е случаен, цели пешеходците да не тръгнем по улиците и тогава проблема с паркирането ще е маловажен, в сравнение с проблема с карането.
14
1
 
7
 
! Отговори
лумпен преди 10 години
До Dimitrovдоста глупаво разсъждение. няма място както за него, така и за мен, така и за вас. за разлика от него, а може би и от вас обаче, аз няма да спра така, а ще намеря през Х пресечки нормално място за паркиране. въпрос на култура, манталитет и т.н.
13
2
 
1
 
! Отговори
tough преди 10 години
до Хм:Едва ли е от автомобила до края на тротоара, щото това означава да спреш в насрещното.
12
0
 
6
 
! Отговори
Do10, Dimitrov преди 10 години
Уважаеми господин Димитров, това не е в центъра, а точно срещу входа на басейна в Дианабад и там места има.
11
4
 
7
 
! Отговори
Von Stroem преди 10 години
Dimitrov: Има закони, трябва да се спазват! Ако горкия, чака майка си, завалията ще върти в кръг докато намери празно място, като аз правя в центъра!
10
26
 
9
 
! Отговори
Dimitrov преди 10 години
Хора, стига качвали толкова *** снимки. Поставете се на мястото на шофиора, особено в центъра е много сложно с паркирането. Дали щяха да паркират така ако имаше достатчъно парко места ? Едва ли!!! А това че човека е с хубава кола не е задължително да е мутра, може да е нормален бизнесмен който се спуква от работа и спира там на бързо докато чака майка си примерно, вместо да спре като *** на пътия и на аварийни да пречи на движението. Мислете преди само да храните хората
9
2
 
8
 
! Отговори
Крумов преди 10 години
Това е SL. Тези коли не стъпват по земята...
8
0
 
2
 
! Отговори
Самарджиев преди 10 години
До АнонименТи се шегуваш !!!
7
1
 
18
 
! Отговори
harbinger преди 10 години
Улицата е Никола Габровски, срещу басейн Диана. Наблизо има застрахователен офис на Булинс доколкото се сещам, и разни *** и псевдомутри непрекъснато паркират по този начин. И, не няма два метра, колкото и да ви изглежда.
6
13
 
2
 
! Отговори
bashta ti преди 10 години
snimai po obiknovena kola, tazi ne e za obektiva ti, mislish che e, ama ne e, proymei go a ima miasto, basi tupoto fotografche :)