Поглед от космоса на държавния и частния монопол
Поглед от космоса на държавния и частния монопол
На снимката се виждат от космоса Северна Корея, Южна Корея и Япония със съответно държавен монопол, свободен пазар и частен монопол. Всеки може да си извади заключенията. (Снимката е взета от фейсбук страницата на Владимир Каролев с негово разрешение.) Снимка: Alex | 18 фев 2013 10:06
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
84
23684
15
30
Напиши коментар Коментари
57
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ми се прилага снимка, но България едно време когато беше всичко държавно от космоса изглждаше, като Япония даже и космонавт и наука си имахме.Сега в България всичко е частно, Държавата е частна също и изглеждаме от космоса, като Северна Корея където светлото петно е явно поредният ядрен опит ;)В Япония само да вметна, че неправилно е сложен частен монопол! По правилното е частен монопол, но с силен държавен регулиращ орган.
56
9
 
38
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Каролев, ти ли си бе душо, сръце мое финансово, любов моя за пример на децата ми.Направи ли справка вече къде са въглищата и магнезия в Монголия, кои са мините и защо не се разработват?Хайде, покажи че всичко знаеш!
55
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много пари за пропаганда пусти лесни печалби не се изпускат ако можем пак да го замотаме българина ще е хубавокой асо не печели ще са натиска - тия трябва да са луди или филантропидо сега такива не сме срещалиайде разкарайте тоя скапан материал стига сте облъчвали хоратаи не се мерете с китайцителютата злоба не ви помага
54
13
 
38
 
! Отговори
До vladimir.karolev преди 11 години
"Държавният монопол в Китай води до това, че в Пекин запрашеността на въздуха е сравнима и дори на моменти надхвърля запрашеността на въздуха в епицентъра на горски пожар. А за въглищните мини в Северна Монголия да не говорим :-)))" Абе ***, да не говорим колко е запрашеността на въздуха от КЕМТРЕЙЛС в цяла България, какво съдържа и за какво го пръскат нисколетящи самолети! Българите трябва да протестират за този ГЕНОЦИД над тях, който през управлението на буда е ДЕНОНОЩЕН!
53
10
 
36
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Не знам дали наистина профила на Каролев е на този за който си мислим, но подозирам че грешим. Седи ми малко обратен....като информацията която е написал. Нека направи справка..ще види, че находищата на въглища не са в северна Монголия, а се намират в ЮЖНА Монголия.Нали ви казвам, обратен е....обръща нещата!
52
12
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Господин Каролев, вие много добре знаете, че преди петнайсетина години Южна Корея бе изпаднала в жестока ликвидна криза и ако там не бяха налети 70 милиарда долара, щеше да стане страшно. Разсъждавайки върху тази тема, мимоходом ще кажем, че там където няма равен достъп до банково кредитиране, е под въпрос има ли изобщо основни човешки права и демокрация (защото именно привилегията за достъп до такова кредитиране е една от грижливо пазените тайни на олигархията). А ако Северна Корея е общество на образцовия мравуняк, Китай демонстрира друг - и то най-успешния модел- на ХХ! век. Неудачен е при
51
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До vladimir.karolev, китайците до сега определено не се занимаваха с опазването на околната среда, но нали това беше партийното задание, да растат без значение за цената!
50
10
 
40
 
! Отговори
читател преди 11 години
Малко ми е странно, че на тези протести наричат монополисти 3 дружества, а Лукойл (1! не е!И газпром не е! А те са завладяли България.Или тези протестиращи считат че цената на тока няма нищо общо с останалите енергоносители? Чехите били лоши, а руснаците са братя!Или руската мъртва хватка - най-добрата мъртва хватка за България.
49
19
 
41
 
! Отговори
vladimir.karolev преди 11 години
Държавният монопол в Китай води до това, че в Пекин запрашеността на въздуха е сравнима и дори на моменти надхвърля запрашеността на въздуха в епицентъра на горски пожар. А за въглищните мини в Северна Монголия да не говорим :-)))
48
14
 
43
 
! Отговори
Backo преди 11 години
В Северна Корея си спят нощем, а не митлосват по улици и заведния като в Южна Корея и Япония.. :)
47
11
 
54
 
! Отговори
Колорадски Родопи преди 11 години
Каролев откога е космонавт- фотограф, та да му искате разрешение за нещо, дето не е негово?
46
13
 
37
 
! Отговори
DARK преди 11 години
До 46 Абе бате с тоя евростат си избърши *** щото на руснаците и арабите дето ни продават газ и мазут за ТЕЦ-овете им дреме на ..... колко пари взимаме на никой не му пука колко пари взимаме не живеем в социализъм и всеки го дъвче кой как може.Къде бяха тия 80% от българското население на референдума за АЕЦ-а!Спахте и пихте кафенца *** селск вместо да мръднете до секцията и да пуснете за 1 минутка бюлетина.На ви скъпия ток сега.
45
9
 
38
 
! Отговори
sis преди 11 години
"Снимката е взета от фейсбук страницата на Владимир Каролев с негово разрешние."Ха ха ха, да не би той да я е правил? xD xD xD
44
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каролев, гледам Япония на снимката и си мисля за TEPCO ли говориш? Дето стопанисваха АЕЦ Фукушима? К'во ли не правят алчниците за едната печалба...
43
11
 
36
 
! Отговори
До 44 преди 11 години
А всички вие, дето говорите, че сме имали най-ниския ток - що не влезнеш ти в Евростат и не видиш къде са най-ниските доходи бе, *** ? Аман от долнопробни чиновници, които си разпределят 1000-та лева месечно за чорапи и салами и си мислят, че останалите са балъци.
42
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Северна Корея галиба свети само резиденцията на Вожда.:))
41
21
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този протест е като някаква пародия зародена от ***. Мислите че плащаме прекалено много? Ами отворете си очите бе ***. Влезте в европейския портал по енергетика, energy.eu [energy[dot]eu]. Там ще видите че с цена от под 9 цента на киловатчас ние сме държавата с най-евтиния ток в Европейския Съюз. Да, знам че не ви харесва, но е факт.
40
12
 
43
 
! Отговори
HCC преди 11 години
На снимката обаче, се вижда и държавния монопол на Китай, който както виждаме не отстъпва на частния в Южна Корея.т.е. Внушението на цнимката та няма да върже!
39
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отляво (Китай) също е държавен монопол. Ама някой това май го е пропуснал.
38
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Участвалите в приватизирането-ограбването на държавата по вечето от тях си купиха и медии за да манипулират съзнанието на хората.В Сингапур отдавна са си изградили социализъм ,но не го наричат така.Доста медии защитават световните бандитски монополи,спуснали пипалата си върху енергетиката,водата,подземните богатства ,ресурсите на дадена страна.Доста медии замълчаха и не излъчиха протестите на хората.Нямат интерес да показват истината.