Поглед от космоса на държавния и частния монопол
Поглед от космоса на държавния и частния монопол
На снимката се виждат от космоса Северна Корея, Южна Корея и Япония със съответно държавен монопол, свободен пазар и частен монопол. Всеки може да си извади заключенията. (Снимката е взета от фейсбук страницата на Владимир Каролев с негово разрешение.) Снимка: Alex | 18 фев 2013 10:06
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
84
23685
15
30
Напиши коментар Коментари
37
10
 
36
 
! Отговори
NoFace преди 11 години
До Анонимен (28) Много добре си спомням режима на тока, при който България приличаше на дискотека - тук мигне, там изгасне. Но си спомням, че този режим беше в едно друго десетилетие - не в началото на 90-те, а преди това. И за онова време не рИвЪ ;) Тезата ми е, че трябва желязна регулация от страна на държавата, а не първични манипулативни заплахи като тази на Каролев, на която явно и ти си се хванал/а.
36
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Автора сам не осъзнаваш колкот си ***! Какво искаш да докажеш с тази снимка? В Северна Корея е най-жестоката диктатура и комунизъм обричащ хората си на глад и живот в условия от 12век, докато Южна Корея и Япония са едни от най-силните индустрализирани икономики в света. Аналогията ти с одържавяването на ЕРП-тата в България е много, много меко казано ***
35
11
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отляво е Китай. Какво е там положението, бе, манипулатор гнусен? Каролев, парите дето си окрал за лекарства и свещи да ги дадеш!
34
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
FAKE, DISLIKE
33
9
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се ядосвайте. Примерът е чудесен ,но за да демонстрира кретенията на българинът. Както преди сравняваха ладичка за 6 бона и мерцедес за половин милион и дружно заклеймяваха гадните комунисти... Сега е същото сложил снимка на северна корея и япония.. Що не сложите снимка на някой райони на Африка?Там също има много капитализъм в най-чист и първичен вид.Освен това Япония е по-скоро социалистическа държава със демократично управление.А другите са военна диктатура.Как ли изглежда зона Б51 нощем?
32
8
 
48
 
! Отговори
Ким Чен преди 11 години
Северна Кореа - най- екологичната държава на света.
31
10
 
63
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Тоз пък Каролев,, намерил какво сравнение да прави - Северна Корея с Япония. Абе амсалак, що си толкоз прос' бе ?
30
10
 
68
 
! Отговори
Геле преди 11 години
По-*** и манипулационен пример не можахте ли да дадете? Що не сложите една снимка на България от 1989 година, когато беше държавен монопола, да видим дали ще е толкова тъмно? А защо не сложите и една статистика на стойността и крайна цената на тока тогава и сега?И защо не предложим на чехите, или на германците, или на французите и т.н. наша фирма да им събира сметките за тока (съответно печалбата да идва у нас) и да видим дали няма да ни се исхилят нагло и да ни бият шута в ***...?
29
8
 
62
 
! Отговори
pinko преди 11 години
Каролев що не покаже сателитна снимка от нашата страна на планетата? Гърция и България примерно. В Гърция Електрическата компания и ВиК са 100% държавен монопол и в Гърция свети като ден, а когато спре тока или водата е уникален прецедент...
28
8
 
43
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
"Снимка: Alex"А-А-А-А ХА ХА ХА ХА ето един читател от космоса пратил снимка БУХАХАХАХАХА
27
9
 
43
 
! Отговори
pinko преди 11 години
Каролев пък плаши гълъбите със Северна Кореа. ХАХАХАХАХА със същите "простовати" примери "обосноваха" разпродажбата на ЕРП-тата, спирането на реакторите в Козлодуй и куп други злини неговите саратници - царските лакеи! Кунева-Пръмова, която "затвори" предприсъединителните глави и затвори между кориците на папките бъдещето на Родината, както и цялото им котило са за бесилото!
26
8
 
32
 
! Отговори
ss преди 11 години
po skoro ne na kartela otkolkoto monopolite to monopol tryabva da e v edinstveno 4islo 6toto si se izpolzva samo za edin - monopol ako sa nyakolko firmi ugovorili si se pomejdu im e kartel. no tova sa samo formalnosti vajno e da ima razvitie po vuprosa
25
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До NoFace, спомняш ли си началото на 90-те когато държавата беше като дискотека с режим на тока по време на държавния монопол! Ако тогава някой беше снимал България щеше да прилича точно на Северна Корея!
24
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който и да управлява енергетиката,трябва да усети,че държавата има войнишки обувки на краката и рита силно,а не мйека китка.Нека печели,но с мярка и да разбира,че отсреща има клиенти,а не дойни крави,както преди много години цар фердинанд е окачествил българският народ и е определил по този начин "доилното"си поведение към него.БИЗНЕСА Е БИЗНЕС,КОГАТО И ДВЕТЕ СТРАНИ СА ДОВОЛНИ,ОСТАНАЛОТО Е "СКУБАНЕ","ДОЕНЕ",ОГРАБВАНЕ...."ИЗГОНЕТЕ ТЪРГОВЦИТЕ И ЛИХВАРИТЕ ОТ ХРАМА"-ИИСУС.
23
12
 
47
 
! Отговори
NoFace преди 11 години
Каролев отново подценява една част от българите. Толкова груба е манипулацията му! Нека даде снимки от България - когато имаше държавен монопол след 1989 и сега. Защото единственото по-страшно нещо от държавния монопол е частния такъв! Колкото и зле да се работелев държавното Енерго не смееха да се подиграват с клиентите си както го правят тези сега. А Каролев ... да беше направил правилата за свободен пазар, не само да прибира комисионната. Всъщност тогава комисионна нямаше да има ;)
22
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
монопола все е лошо . Но от частния може да се избавиш а от държавния не :D
21
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това си е подвеждащо. Не се взема в предвид състоянието на индустрията.Иначе изглежда, че частния монопол е по-добре от свободен пазар.А въсщност, частния монопол е по-лош вариант от държавния монопол.
20
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя Каролев кой го пита че да се обажда. Плямпало без мозък !!
19
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя е цар на половинчатото изказване,на полуистината,на недоизреченото,на високопарното критикарско поведение,ще речеш,че е някой носител на Нобелова награда.Аз обаче бих му дал само награда за артистичностпри изпълнението на ролята на ментор на човечеството по всички въпроси медал за САМОХВАЛОПРЪЦКОФИЛОСОФИЯ с една лента за ИКОНОМНОГОЗНАНИЕ и МОНАРХОБЛИЗАНЕ.Като е толкова умен,защо до сега не го туриха на някакъв пост,ами стои в галерията и надава шумни викове и изпразвяния по ГЛОБАААЛНИ ТЕМИ.
18
8
 
36
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
Че кой говори за изгонване на ЕРП-тата? Става дума за демонополизирането на пазара. Аз искам да стане възможно да си избирам доставчика на енергия. Не е добере да има само един огромен доставчик за всеки потребител, който е едноличен собственик на инфраструктурата (забележи, че РП-тата са трин, но не можеш да избираш измежду тях). Може да има и малки локални доставчици, които да продават локално произведена енергия. Никой не говори за национализация, четете внимателно.