Учебник промива мозъците на децата ни
Учебник промива мозъците на децата ни
Учебникът е известен вече на всички в България, но авторите все още не са осъдени за деянията си. Ето и коментари от интернет по случая:

"Абе един вид - това робство е било най-дългият фолклорен фестивал в историята!" и "Всички наши революционери и будители - терористи; Баташкото клане -организирано и изпълнено от селяни-завистници; Не е имало въстания, хайдушки дружини, кръвен данък, ангария. Имало е значи: сборове, банди от мародери, дарения за умиротворителите, доброволна помощ." Снимка: Милен Атанасов | 26 ное 2014 19:50
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
192
26575
48
25
Напиши коментар Коментари
25
8
 
21
 
! Отговори
Истина преди 9 години
А кого да мразя, когато след 44 година мои сънародници избиха стотици хиляди (предимно интелигентни и свободомислещи хора) без съд и присъда? На чия страна да бъда патриот ?
24
33
 
17
 
! Отговори
българка преди 9 години
Не виждам нищо скандално в този текст. И българите сме клали, и нас са ни клали. Цялата човешка история е кървава. Скоро близко дете /11год./ ми сподели,че детският й кошмар бил,че ще дойдат лошите турци и ще я заколят, защото редовно й четели стихове на Ботев и Вазов. Омразата към другия е дълбоко заложена в нас, както и лицемерието и двойния стандарт - права за българите в Македония и Сърбия, но не и за турци които от поколения, живеят в Бг, да вземаме помощи в Европа, но не искаме сирийци
23
4
 
23
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
НЕДОПУСТИМО Е ЕДНА ИСТОРИЯ ПОДПЛАТЕНА СЪС МНОГО ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ДА БЪДЕ ИЗОПАЧАВАНА ТА ТУРЦИТЕ ДА ИЗГЛЕЖДАТ ПО-ДОБРИ!!!ТО Е ЯСНО, ЧЕ ИМ Е ПЛАТЕНО ОТ ДПС ЗА УЧЕБНИКА! ОТ МНОГО ВРЕМЕ ДПС СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАМАЖАТ ИСТОРИЯТА И ДА СКРИЯТ ФАКТИТЕ!!!!БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е БИЛ РАЗЕДИНЕН И ЗАТОВА Е БИЛ ПРЕВЗЕТ! ОСВЕН ТОВА СА ЗНАЕЛИ, ЧЕ ТУРЦИТЕ ЗАВЗЕМАТ А НЕ ИЗБИВАТ ДО КРАК ИНАЧЕ ОТПОРА ЩЕШЕ ДА Е МНОГО ПО-ГОЛЯМ!!!СЪРБИТЕ НАПИСАХА ИСТОРИЯТА НА МАКЕДОНИЯ! СЕГА ТУРЦИТЕ ИСКАТ ДА НАПИШАТ НАШАТА!
22
4
 
27
 
! Отговори
Ахмет Давутоглу преди 9 години
По времето на Османската империя са строени предимно джамии и две часовникови кули в България за 500 години само. Училища са строени от българите. Няма културно наследство на Османската империя в завладяните земи. Единствено има нещо в Истанбул, но много повече е останалото там от Римската империя дори и сега.
21
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съгласен съм, че трябва да си познаваме историята, но хайде да не пълним главите на третокласници с истории за баташкото клане, хайдушки дружини и кръвен данък. Погледнете във учебниците за 7 - 12 клас и ако и там не пише нищо тогава наистина има от какво да се оплакваме.
20
3
 
18
 
! Отговори
Ахмет Давутпглу преди 9 години
По време на османската империя в родопите са съборени през 1517 - 1520 над 254 църкви и са останали тогава само 2. А след възстанието в Чипровци през 1688 г. от 256 попа са останали живи само 2 тъй като са успели да избягат северно от дунава. Целия северозапад тогава е бил оезлюден, а българите с конски опашки са били разпаряни през корема на специално направени ешафоди за тази цел. Това го има във много документиописано е и от западни наблюдатели и съвременници със зарисовки.
19
5
 
17
 
! Отговори
Майне фредо преди 9 години
На дали във френските учебници се уписвът 100 годишните любовни трепети на английските солджари със набучената на сабя францозойка за да не мърда при ласките му.....
18
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавието трябва да бъде: "Промиват мозъците на децата ни различно от нашите навремето" ШОК и УЖАС
17
11
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Хей, пишещите за любов и братска дружба с турците. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ!!!!!! МОИТЕ ПРАДЕДИ СА ИЗКЛАНИ КАТО ОВЧИЦИ!!!!! ПОНЕ ЗАМЪЛЧЕТЕ И СКЛОНЕТЕ ГЛАВА ПРЕД НЕВИННО ИЗБИТИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!
16
9
 
23
 
! Отговори
Аналитиканствоващия преди 9 години
Някой явно има интерес да насажда робски комплекси на децата...-Дедите ти са били роби -онождани ,бити и продавани в плантациите ...-Ти си потомък на роб така че седи мирен и си трай
15
11
 
14
 
! Отговори
парадокс преди 9 години
90% от църквите в България са строени по време на робството.....
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИсторияИсторията която учат децата все още е съветска пропаганда, но всички им се вижда нормално. А че кланетата ги няма в трети клас е голям проблем
13
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти знаеш ли какво е робство? Аз нещо не съм чула Евлоги и Христо Георгиеви, Вазов, Ботев, Левски, Петър Берон, Любен Каравелов и всички останали известни личности от онова време да са били оковани във вериги и продадени като роби. А ти? Да, българите не са имали независима държава-факт. Да, българите са плащали данъци на султана-факт. Но от там нататък всеки си е имал къщичката, гарадинката, нивичката, кравата...и никой никога не го е оковавал и продавал на робски пазар като стока.
12
21
 
11
 
! Отговори
История преди 9 години
Историята на България 50 години беше диктувана от СССР ако четем историческите книги преди 1945 съвсем друго.Комунистите събарят 3000 църкви- Османците -около 0 -някой са използвани временно за складове при военни положения.Опожарените градове и села по време на вастанието са опожарени от самите организатори -за да не се върнат хората по домовете-исторически факт.1915 година -7 години след окончателната независимост на България България и Османската империя са съюзници във Първата световна
11
6
 
25
 
! Отговори
Барабабойко преди 9 години
Това е позор! Детето ми ще получи кратки и точни данни за историята на България от баща си /сиреч мен/. Данните ще са що годе обективни, но ще знае всичко както е било. Човек трябва да знае откъде произхожда. Велика България, Византийско робство, Турско робство, Освобождение, Русия, Балкански войни, нац.катастрофи, изселвания, Първа световна, Втора световна. За всичко ще го светна като стане на години. Пък дали на ДПС им харесва или не - дреме ми. То ще знае всичко както си е било.
10
13
 
11
 
! Отговори
Райна преди 9 години
До ЕСОЖиви са още генерациите, закърмени и изхранени с омраза и враждебност, които не си дават сметка, че е много по-възможно техните мозъци да са промити. Просто системата е била такава с десетилетия и няма как това да бъде променено при тях. Надявам се подрастващите поколения да бъдат възпитавани по-човешки, защото децата вярват на възрастните и приемат думите им за истина. Лошото е, че и самите родители/учители не знаят, че ги лъжат евентуално, ако и те са били лъгани в детските си години.
9
4
 
15
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Така след като запалим издателство просвета, идва ред на парламента и тези които ги пазите и следите по форумите, кой, какво пише. Елате повече
8
25
 
15
 
! Отговори
ЕСО преди 9 години
Голям драматизъм! Когато правим чаши от черепи на императори е голямо геройство. Като изтребваме половин византийска армия е ок. Като малтретираме гръцкото население около созопол е ок. Като колим и бесим из беломорието местното население, което не е българско пак става. Ама нас като ни колят вече е геноцид. Аре малко по-спокойно! Всеки срещу всеки не води до нищо добро...
7
9
 
12
 
! Отговори
Райна преди 9 години
Дори и да имаше още живи свидетели от него време, и от тях щяхме да чуваме противоречиви изказвания. Аз лично не смея да заявя кое представяне на историята е промиване на мозъци, но знам, че всеки, който е учил каквото и да е за миналото в различни държави и режими, се е втрещявал на коя версия да вярва.
6
2
 
55
 
! Отговори
Толераст преди 9 години
Да, всичко, което е написано е истина, но това е все едно да напиша, че в периода 1941-1945г. в света всичко си било мирно и тихо, перуанските индианци плетели шалове, а ескимосите имали добър улов на тюлени, само в Европа имало някакво недоразумение. Написаното е вярно, но далеч не е най-същественото, нали? Щото в горната помия е описана 5 вековна пасторална идилия - едни си празнували, други си пеели, па трети ходили на черква.