Учебник промива мозъците на децата ни
Учебник промива мозъците на децата ни
Учебникът е известен вече на всички в България, но авторите все още не са осъдени за деянията си. Ето и коментари от интернет по случая:

"Абе един вид - това робство е било най-дългият фолклорен фестивал в историята!" и "Всички наши революционери и будители - терористи; Баташкото клане -организирано и изпълнено от селяни-завистници; Не е имало въстания, хайдушки дружини, кръвен данък, ангария. Имало е значи: сборове, банди от мародери, дарения за умиротворителите, доброволна помощ." Снимка: Милен Атанасов | 26 ное 2014 19:50
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
192
26534
48
25
Напиши коментар Коментари
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕТО Я АВТОРКАТА (преподавател в СУ):https://uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/samostoyatelni_zvena/universitetsko_izdatelstvo/avtori/radeva_mariya
44
3
 
15
 
! Отговори
sis преди 9 години
С оглед на написаното в учебника, борците български за свобода и независимост, са си били едни сепаратисти....
43
19
 
15
 
! Отговори
учител по БЕЛ преди 9 години
До Анонимен 50Иван Вазов пише изключително грозно, но е единствения сравнително образован русофил по него време, затова и след 45-та е набеден за "патриарх" на българската литература. Въпреки че повече му се е отдавало преяждането и спането с непълнолетни.
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледам как върви гласуването се радвам, че ДПС не спечели с абсолютно мнозинство...
41
5
 
8
 
! Отговори
До Българин преди 9 години
А кръстоносците с перца ли са гладили където минат?
40
1
 
12
 
! Отговори
До 42 преди 9 години
Желязна логика:) Само ми обясни като как руснаците са ни освободили от съветско робство,че трудно вдявам. Ти си чакай пак да те освобождават, аз вече не ща. Ко?Не!
39
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турця като държава е на 90 години, като 1928 приемат и латинската писменост. Исторически народите ни вече имат ОГРОМЕН културен и генетичен обмен. Пример за това е чалгата, интегриращите се, евала, аферим, машала, курбан, чалъм, айран, сиктир и т.н. Омразата и отмъщението не са помогнали на никого да се развива, особено в 21век- времето на третия пол, унисекса, гей-браковете, отворените граници, законното подслушване и края на "Личния" живот! Съгласен съм че историята трябва да се знае и учи, н
38
5
 
33
 
! Отговори
... преди 9 години
Значи ИМАЛО Е ТУРСКО РОБСТВО! Както е вярно, че ТУРЦИТЕ са ИЗКЛАЛИ 1 милион Арменци! Много ГУИНА могат да се опитват да ни накарат да мислим друго, но докато има Българи това ще е винаги така!
37
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А някои да попита защо блудкав автор като Иван Вазов е провъзгласен за голям писател?
36
5
 
40
 
! Отговори
Gosh преди 9 години
Някой да пита авторите на учебника защо така Иван Вазов е решил да именува творбата си "Под игото", а не "Под присъствието на османците" ?
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами като гледам нищо ново. Промиване на мозъци? Да, но ако съдя по мненията на коментиращите, те също са добре промити от предните учебници. Глупаво е да се говори за Османско присъствие, защото османските турци не са просто присъствали без да закачат никого. Глупаво е и да се държи да се нарича робство, защото българите не са били роби, а рая - поданици. Но е срамно да прикриваме факта, че християните в империята са били лишени от основни човешки права и са живели като скотове.
34
5
 
8
 
! Отговори
Кесар преди 9 години
Половината от войските на османците при завладяването на балканския п-ов са били на християнски васали. Затова не се говори за мюсюлманска империя. Голяма част от администрацията е съставена от християни. българите са живеели предимно в селата. Абсолютно вярно- не са били организирани в градове, както в мала Азия, което не е дало възможност да участват повече в управлението. Нещата се променят в течение на времето и следват обикновени местни бунтове и въстания и хората се избиват помежду си.
33
1
 
2
 
! Отговори
ескимос преди 9 години
До Толерастми че то, така си беше +++
32
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯМА ДА КАЖА НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА ЧЕ ТОВА ПЛЕМЕ СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА ДА БЪДАТ РОБИ В СОБСТВЕНАТА СИ РОДИНА. ГЕНА Е РОБСКИ И НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ. СВИКНАЛИ СА ВСЕ НЯКОЙ ДА ГИ ТЪПЧЕ. ПРОДАЖНИЦИ ЗАВИСТНИЦИ И СЕЛСКИ ТАРИКАТИ. ТОВА Е НАКРАТКО ОПИСАНИЕТО ЗА ТОВА ПЛЕМЕ.
31
9
 
20
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
Куха американска лейка! Заради такива като теб и "любовта" която рекламирате, са ни клали и пак ще ни колят, ако не турците, то другите главорези, т.нар. "бежанци". Били сме под турско робство от което ни освобождават руснаците, били сме под комунистичиско или съветско робство, от което пак ни освобождават руснаците, сега сме(цяла Европа) под американско(финансово) робство и пак руснаците ще ни освободят, но първо ще ни оставят да се помъчим.
30
1
 
29
 
! Отговори
така е преди 9 години
Робство е било,османско!Мюсюлманите на времето са били като комунистите преди,винаги те прави,а другите да духат!И като си хареса нещо влиза и го взима!Това не е ли робия?А това че си имал къщичка и кон е добре,само дето всеки момент могат да ти ги вземат, не се брои,нали!?Или песента за балканджи Йово просто е измислена?Разбирам,че това което пиша е ПОЛИТИЧЕСКИ НЕКОРЕКТНО ОТ СЪВРЕМЕННА ГЛЕДНА ТОЧКА,но това е положението!И още нещо!Винаги българи са предавали българи!Айде,лек ден!
29
5
 
16
 
! Отговори
Бай Григор преди 9 години
От изчетеното до тук си правя извода ,че еврогейският манталитет все повече и повече завладява продажните български мозъци ..... ц ц ц , кога станахте калайджии , кога ви почерняха з-дниците ???
28
5
 
17
 
! Отговори
Gosh преди 9 години
Хубавото е че и ние сме ги помолили мирно и тихо да си отидат в Анадола и те на драго сърце са бягали та са подскачали чак
27
3
 
15
 
! Отговори
до Иастина преди 9 години
Не омраза трябва, а възмездие и непримиримост, защото техните наследници, лакеи и бодигардове са все на власт.
26
17
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Много повече жертви сме дали по време на съветското робство. Освен това, по турско всеки, на когото не му харесва е бил свободен да иде накъдето му видят очите, а братушките ни стреляха по границата.