Пловдивчани на протест: Не на двойните сметки за ток

Малобройният протест се проведе пред централата на ЕВН
12 фев 2017 15:15,
87
Пловдивчани на протест: Не на двойните сметки за ток
Снимка: Dnes.bg

Пловдивчани протестираха срещу високите януарски сметки за ток. Те се събраха пред енергодружеството за Южна България – ЕВН. Абонати на компанията настояха сметките им да бъдат преразгледани, защото са двойно по-високи от тези за предходния месец.

"ЕВН, вън!” и  "И преди и сега, всичко е мафия!”, скандираха двайсетината човека, които се събраха пред централа на на Енергото в Пловдив. Хората твърдят, че новите сметки с потребена електроенергия са нереално високи.

"Някои прослойки на обществото не си плащат тока, а на други им начисляват рекордни сметки”, гневеше се протестираща.

Василена притежава магазин на площ от 20 квадрата в центъра на града.

"Досега плащах между 120 и 140 лева всеки месец, а януарската ми фактура е на стойност 206 лева, но нищо не се е променило”, споделя пред Dnes.bg пловдивчанката Василена Йозер.

Двойна сметка за ток са получили семейство Симеонови. Разбрали за протеста час преди началото. Разочаровани са от малкия брой хора.

"Миналия месец имахме 130 лева ток, а този 260 лева, не смятаме, че високото потребление е оправдание за нашата двойна сметка”, казва Симеон Симеонов.

Не смята да обжалва размера на сметката си, защото няма алтернативен начин за отопление в дома си.

От ЕВН съобщиха, че през миналия месец са отчели рекордно потребление на ток и че средната сметка за електричество на техните абонати е 23 лева. Едва 14% от клиентите им имали консумация на ток от над 1000 киловат часа енергия и средната им сметка ще бъде около 270 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
11
 
! Отговори
хаха преди 7 години
20-тина човека от 200 000 домакинства е 0,01% при каквито е да е деиности това е нормален процент на грешка , Друго щеше да е , ако бяха излезли 1000- .
21
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДа не говорим че по ниското напражение в мрежата не само води до завишение на сметката, а и до повреда на редица електроуреди, понеже работя в сервиз в последно време, масово ми носят техника с повредени захранвания, обикновено раздути кондензатори, и то почти нова теехника, ама по тоя проблем нито една медия не обелва и дума...................................верно е . след 10.30 напрежението рязко пада ,,и познай какво му се случва на климатика..ама за кондензаторите не е верно
20
2
 
16
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Грую, нали Топлофикация е държавна - колко плащаш ?Или не плащаш щото крадеш. Комунизмът умря и комунистите ще го дувате.
19
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закон за въвеждането на електромери да не работят под 220 волта.....и нещата ще се оправят.
18
17
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
Абе босоногия необразован Андрешко дето си си сложил 16 плюса или други тъпни като теб са ти ги сложили. Ти наясно ли си въобще, че мощността е произведение на тока и напрежението. Нали ако напрежението ти е по-ниско и консумираната мощност, която плащаш (наричана разговорно ток) ще ти е по-малка, респективно и сметката по-ниска.
17
5
 
13
 
! Отговори
Айдън преди 7 години
Добре е, че Бойко се махна. При студена зима трудно се оцелява като премиер.Утре отивам да протестирам пред банката заради високите цени на златото.Заплатите ни ниски, а цената на златото - същата като в Германия, какво е това безобразие?
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да протестираш за високата сметка за ток зимата е все едно да протестираш срещу студеното време. Извинявайте, драги, толкова сте изразходвали, толкова ще платите. Логично при тези студове е сметките да са поне двойни. При всеки е така и всеки мислещ го разбира.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евн са ви виновни...вие горите те са ви виновни. Купете си хубави климатици и няма да плащате по толкова. Аз топля три стаи с три климатика нон стоп и имам 210лв ама климатиците ми са по 2.500 лв броя и са супер супер...икономични. пускай те си духалки те пък после Евн са ви виновни
14
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък искам Цацаратурата да направи една елементарна справка - всичкото потребено електричество за месеца колко е и дали имаме въобще такова производство!Да не вземе да се окаже, че по сметки плащаме за ток, който не може да бъде произведен въобще като количество! Ще вземе да се окаже отново, че слънчевите панели са произвеждали ток по 24 часа на ден.
13
12
 
8
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Защо не го обявиха по рано !!!!! Щяхме да сме много повече !!!! 200 w подаваха ток и сега двойни сметки !!!!
12
1
 
20
 
! Отговори
Столица на културата преди 7 години
Пловдовчани протестираите и за кмета ви Иван Тотев най-големия крадец и шпионин в Пловдив.
11
7
 
18
 
! Отговори
Онзи преди 7 години
Някой трябва да плаща тока и на ***. Те се греят , а хърбите плащат. Защото да си лилав е превилегия в Бг. Не работиш ,а получаваш пари,правиш 4-5 бушменчета на брад'четката- държавата ги гледа, береш си каквото ти хареса, че и право на глас имаш... нищо,че неможе да пишеш и четеш !
10
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕРП-тата умишлено доставят по-ниско напрежение по мрежата, за да се консумира и отчита повече, аз съм мерил много пъти напрежението в къщи има моментив които е под 190 волта, докато не се въведат електромери които не отчитат при по-ниско от 220 волта напрежение все ще е така
9
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ттака щее е докато не се освободи пазара, така че всеки да има пред вратата си поне 3-4 доставчика, както е с другите услуги, ще ни цакат не само в сметките а и в качеството
8
11
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Надя НиколоваСОФИЯНЦИ НЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ АКО НЕ ИМ СЕ ПЛАТИ ТЕ НЕ ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ А В --СОФИЯ КОЕТО ЗНАЧИ ЧЕ НЕ СА БЪЛГАРИ ПРОДАЖНИЦИ
7
15
 
14
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Трябва и в София да има протест за да се сложи край на безобразията им.
6
7
 
24
 
! Отговори
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ преди 7 години
Национализация на ЕРП !!!!
5
9
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Зима като зима, а сметките двойни !
4
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей че неграмотен народ се навъди. Сметките не са двойни МИКСА Е ТРОЕН! Прочетете колко киловата сте изразходвали! След това прочетете колко дължите за тези киловати. След тази цена следва МИКСА ЗА ПНЕС ПРЕВОЗ И ДДС. Погледнете накрая на фактурата колко дължите! Изразходвал съм реални 377 кв.ч. За тях дължа 30 лв. След МИКСА ЗА ПРЕНС ПРЕВОЗ И ДДС КРАЙНАТА ЦЕНА МИ Е 70 ЛЕВА. Така че сметките не са високи за изразходваната енергия в МИКСА Е СКРИТО КУЧЕТО СЕЛЯНЖЪРИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех,пловдивчани,а и всички останали-високите сметки за ток са следствие от високата цена на тока,несъизмерима с ниските ни доходи.Защо досега не протестирахте за цената на тока,а сега се сетихте???Монополистите ни ограбват ежедневно,с мълчаливото съгласие на държавата,а ние мълчим.Затова ще ни дерат кожите,докато не ги изринем,всичките.