ВАС потвърди уволнението на Мирослава Тодорова

Решението може да се обжалва
4 яну 2013 22:24,
31
ВАС потвърди уволнението на Мирослава Тодорова
Мирослава Тодорова. Снимка: Булфото

Тричленен състав на Върховния административен съд потвърди уволнението на бившия шеф на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова.

Един от мотивите, с които Тодорова обжалва отстраняването, беше, че Висшият съдебен съвет не е бил безпристрастен, тъй като оглавяваната от нея организация беше най-големият му критик, съобщава bTV.

Според ВАС обаче не е доказано, че съветът се е повлиял при вземането на решението за отстраняването. Съдът не приема за нарушение на закона и факта, че Тодорова не беше извикана да се защити лично пред ВСС. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред петчленен състав на ВАС.

Още по темата

Тодорова беше освободена от длъжност като съдия в Софийския градски съд заради забавени дела. Уволнението й предизвика скандал и съмнения за натиск на изпълнителната власт, защото Тодорова има конфликт с вътрешния министър Цветан Цветанов.

Тодорова заведе дело за клевета срещу него, а уволнението й се отрази на доклада на ЕК за страната ни.

Веднага след уволнението си съдийката сподели, че вижда грешката си, но обясни, че не е спазена процедурата по дисциплинарното производство и не й е бил даден шанс да се защити. Тодорова беше един от най-големите критици на предишния състав на Висшия съдебен съвет.

Тя обясни още, че срещу нея има и наложен двоен стандарт. Веднага след уволнението на магистрата се заговори усилено за неравномерната натовареност в различните съдилища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
7
 
! Отговори
Темида преди 11 години
Абе се едно и пръднахте на к*раТамън ще има време да се порадва на милионите си сега. Пък може и да ги умножи. Знам ли.А вие сте ясни, ще зимате 400 лева и туй то, ако не ми вярвате елате да ви разпиша трудовата :D
20
2
 
12
 
! Отговори
Ума преди 11 години
Доста нагло излъчване има тази бивша съдия, а потресаващото й облекло и аксесоари показват, че колкото и милиони подкупи да е получила от подсъдимите, крещящо й липсват вродени вкус и култура
19
3
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Май България тръгва на оправия, но мноо...го бавно. Толкова много подигравки и извращения на БГ "съдиите" има, че ВАС (новият) трябва да действа бързо, за да си върне доверието на обикновения гражданин.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега е ред на приятелката на Цветанов
17
0
 
14
 
! Отговори
Цинично но........ преди 11 години
Дойде време май почти всички съдии да легнат по -*** или квот си изберат.
16
1
 
21
 
! Отговори
9689 преди 11 години
Добре,но защо подхода например към онази мисля Янева семейната приятелка на шестака не е същия.Седна дума сега съдиите защото са *** започнаха да се кланят на новите господари.
15
8
 
35
 
! Отговори
Петков преди 11 години
Какво уволнение, бе? Тая заслужава да влезе в затвора на мястото на тия, които не са влезли там поради давност на присъдата. Не е имала време 5 години да напише мотивите.
14
10
 
25
 
! Отговори
ясен преди 11 години
Трябва да има уволнени ,защото тази крадлива и коруппирана пасмина се мисли за ненаказуема .Мисля ,че трябва и да се заведе дело срещу нея за укриване и чадър над престъпници!!!,
13
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая гел ли има на косатата, или *** и се е празнил????
12
5
 
24
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
ТЯ ТЪЙ ИЛИ НЕ ЗАЩИТАВАШЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СЕГА ЩЕ ЛЕГАЛНО,КАТО АДВОКАТ.
11
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз според мене мазен *** я беше *** тая пръдла, скочи като орлица майка да я брани....В една нормална държава Плевнята щеше да *** *** по подлезите, вий го цанихте за президент...
10
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Веднага след уволнението си съдийката сподели, че вижда грешката си, но обясни, че не е спазена процедурата по дисциплинарното производство и не й е бил даден шанс да се защити."........................................................ВСЕ ЕДНО И СЪЩО БЛЕЯТ ЛИ БЛЕЯТ ТИЯ СЪДИИ.....И ВСЕ ПОВЕЧЕ СТАВАМЕ ЗА ПОСМЕШИЩЕ С ЛИПСАТА НА ЕЛЕМЕНТАРНА СПРАВЕДЛИВОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТАЯ *** МЕЖДУ ДРУГОТО Я НАПРАВИХА ШЕФ НА СЪЮЗА НА СЪДИИТЕ, СМЯТАЙТЕ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ!!!!!!!!!!!!!
9
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано уволнят и Борисов.
8
8
 
36
 
! Отговори
Чори Папа преди 11 години
Колко съдии,прокурори,полицай,държавни служители има като тая Тодорова,с години на държавна работа и не си мърдат пръста,ден да мине друг да дойде,колегите им ги знаят какви са *** ама си мълчат за да не си изгубят работата.А точно от такива хора зависи облика и състоянието на държавата.Ония хомосексуалиста даже тръгнал да я защитава.Няма,скоро няма да станем истински европейци.
7
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко пъти и какво ще обжалва?! Нали си виждала грешката! Заради нея по улиците свободно си се разхождат изнасилвачи на деца, тя щяла да обжалва! Направо в затвора трябваше да я пратят.
6
8
 
29
 
! Отговори
kuk преди 11 години
Ей доживях да видя съдия да си признае макар и с половин уста.Сега е ред на третата глава на змията /съдебната с-***/,първите -гологан и гейчо ги порязаха.Мъчно и бавно но сме на прав път .
5
9
 
30
 
! Отговори
Ники преди 11 години
да ходи при Красьо Черния да и връща парите
4
14
 
20
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
не се притесняваи, бейби, ще те сложат на по сладка длъжност като поотихнат нещата, нали знаеш как е в БГ.
3
25
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ги ли е срам? Излиза, че волностите (да не кажа простотиите) на Цветанов са ненаказуеми? С такива нечестивци като него ли напълниха съдебната власт хубавците от ГРАБ?
2
11
 
28
 
! Отговори
777 преди 11 години
Битият си е бит, а другото не винаги е приятно. Затова пък Цацата спечели нова длъжност заради осъждането на съдия Тодорова за клевета срещу Цвъкобрък.