Янева подписвала за СРС-та по разработката "Червеи"

Заобиколили Лазаров в нарушение на закона
Обновена: 12 фев 2015 18:00 | 12 фев 2015 10:55, Веселина Йорданова
40
Янева подписвала за СРС-та по разработката "Червеи"
Владимира Янева. Снимка: архив, БулФото

Председателят на Софийския градски съд /СГС/ Владимира Янева е магистратът, подписал разрешенията за прилагане на специални разузнавателни средства по разработката "Червеи".

Още по темата
Това стана ясно от думите на ръководителя на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков, който пристигна във Висшия съдебен съвет, предаде БНР.

Съдия Владимира Янева е била единственият магистрат, слагал подписите си под тези искания, а пък те са били искани само от едно лице. Главният секретар на МВР, който по принцип има задължението да координира процедурата по експлоатация на СРС-та, е бил заобикалян.

Рашков уточни, че казва това не да защитава Светлозар Лазаров, а защото такава е законовата процедура. Според шефа на бюрото за контрол на СРС, в случая има данни за извършено престъпление. Той обаче уточни, че дали това е така, ще преценява прокуратурата, която самият той е сезирал.

Рашков обясни още, че бюрото е било сигнализирано по случая в началото на декември от вътрешния министър Веселин Вучков, като е започнало работа по този сигнал и е констатирало осем групи нарушения.

На заседанието правосъдният министър Христо Иванов предложи като извънредна точка в дневния ред да влезе изслушването на Бойко Рашков.

Главният прокурор Сотир Цацаров попита какъв би бил ефектът от такова изслушване и какво може да свърши ВСС по този скандал, като напомни, че по случая вече има образувано досъдебно производство.

Шефът на етичната комисия Ясен Тодоров, който е сред малцината членове на ВСС с достъп до класифицирана информация, обясни, че се е запознал с разработката и смята, че е добре да има изслушване, но отново повтори въпроса на главния прокурор - какво би могъл да направи ВСС, освен ако в доклада не открие данни за дисцплинарно нарушение. Все пак ВСС взе решение, че ще изслуша Рашков на закрито заседание.

Дебют в работата на съдебните кадровици направи новият председател на ВКС Лозан Панов, който се обърна с думи за връщане на доверието на хората към съдебната система и заяви, че именно на съдебните кадровици е основната задача и основното призвание да върнат това доверие.

Вижте още по темата във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Satan преди 9 години
На снимката - дявола облечен в тога и призван да съблюдава за раздаването на справедливост. Тежко ни.
22
0
 
3
 
! Отговори
баяй Иван преди 9 години
Всичко било секретно? От 25 години наблюдавам как "секретно" комунистите станаха милионери,как секретно съд не ги лови,как секретно митничарите работят с контрабандистите и ги местят от една митница на друга,когато замирише.Няма полиция,прокуратура,съд,има само комунистическа олигархична мафия....
21
4
 
2
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Ами червеи ще ви налазат, червени трупове, няма да ви налазят калинки?
20
6
 
2
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
Големият политик Иван Костов се оттегли и сега комунопитеците плюят и лепят червена слуз по РБ. Това е добре защото показва, че позицията им е правилна: анти комуно-корупционна! Забележете, че напоследък путиновите *** се съсредоточили вонящите си атаки изключително срещу РБ! Няма ГЕРБ, няма АБВ, няма ДСП, няма Атака - те са добри само РБ е от лошите и най-вече Радан Кънев....
19
0
 
4
 
! Отговори
л преди 9 години
" Когато станат на 40 по муцуните им ще ги познаете" -Парафраза от цитат на Оруел...
18
2
 
8
 
! Отговори
Протестър-тъпанар преди 9 години
Протестирам! Владимира Янева не е разписвала заповеди. Това е работа на ДС, КГБ, НКВД, КДС, ЧК, БКП, СССР, КНДР и лично на Путин. Цветанов няма нищо общо. Той беше на молитва с Обама.
17
5
 
14
 
! Отговори
Самуил преди 9 години
Поредната калинка на Герб - поредната издънка !
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Лазаров що за кютюк е.За хубост ли е сложен на толкова отговорен пост.
15
1
 
22
 
! Отговори
до 26 преди 9 години
Не знам дали му е допълнителна жена на Цвъки, но той си я назначи.
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази не беше ли.....допълнителната жена на Цвъки???
13
2
 
18
 
! Отговори
Морски преди 9 години
Според мен с този уж "скандал" в момента се отклонява общественото внимание, което е съвсем ясен сигнал, че се случва нещо много по-мащабно, което със сигурност ще е в ущърб на цялото общество. Интересно дали това е нещо покрай тегленето на нов заем с огромна лихва (подозирам пръст на банкдамата на Европа - мадам Йес Кунева, която вече ни набута със заем преди години), или пък нещо още по-лошо. Идеи ?
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приятелите на ЦВ.ЦВ трябва да се уважават - КЪДЕ СА СЕГА КРАСИВИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ ???
11
3
 
8
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
Ами нормално е да се заобиколи главния секретар при положение ме той е единия от подслушваните и заподозрените в участие в тази престъпна група в МВР за незаконна търговия с данни
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха, Ха, как са ги сапунисали комудетата.Браво Янева. Так се прави, сега да видим кой прокурор е сезира СРС.А за Лазаров пандиза, какво се право че не рабрал. На Каменчо зетя в пандиза- *** злони и неграмотки комунисти.
9
0
 
15
 
! Отговори
Даа преди 9 години
Висшите ни ченгета и съдии са до гуша в ла*на!
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя е посписвла, защото не глупава. Но да видим кой е наредил разработката Червей. това е някой прокурор разбира се.Сигурно са тези на КОЙ.
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Янева подписвала за СРС-та по разработката "Червеи"..............Що ли не съм изненадан че Цецовица е подписвала!
6
11
 
8
 
! Отговори
до 3 Иван преди 9 години
БСП и ГЕРБ са два ракови метастаза на българското общество!Еднакво вредни и крайнонуждаещи се от хирургическа намеса.В противе случай организма може да загине от обезкървяване-за последните години избягаха 3 000 000 от населението.Останаха комунисти,престъпници, *** и пенсионери.
5
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз а Лазатов се знае кой ми зетя-Каменчо буш заместик на Р. Петков. Червени болуци.
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Директно при "семейният приятел" за 4 години!иначе няма оправия.