7 години затвор за убийство от ревност на полицай

Случаят е от 2018 г. в Пловдив
19 апр 2024 13:21, Александър Попов
13
7 години затвор за убийство от ревност на полицай
Снимка: БГНЕС

Военно-апелативна прокуратура постигна осъдителна присъда по дело за умишлено убийство на полицай в Пловдив.

Върховният касационен съд уважи изцяло касационния протест на прокуратурата и призна А.Ж. за виновен в извършване на убийството през пролетта на 2018 г. Наложено му е наказание лишаване от свобода за срок от 7 години при първоначален строг режим.

Делото е образувано по протест на Военно-апелативна прокуратура и жалба на защитата на частните обвинители срещу присъда на Военно-апелативния съд. С нея е отменена присъда на Военен съд-Пловдив, с която А.Ж. е бил признат за виновен в извършване на убийство при превишаване пределите на неизбежна отбрана и той е бил оправдан по обвинението за умишлено убийство от Военно-апелативен съд.

Престъплението, за което А.Ж., младши сержант от военно формирование, е даден на съд, е извършено на 20.05.2018 г. около 23,15 ч. в Пловдив. Тогава в междублоковото пространство на бул. „Александър Стамболийски“ възникнал инцидент между А.Ж. и пострадалия Д.Л. по повод връзка на полицейския служител с бивша приятелка на извършителя. А.Ж. нанесъл множество прорезни рани с тактически нож на пострадалия, който впоследствие починал от кръвозагуба.

Разследването по случая е приключено за близо шест месеца и е внесено от Военно-окръжна прокуратура-Пловдив с обвинителен акт в съда.

При разглеждането на делото на последната инстанция - Върховният касационен съд, изцяло е споделил становището на прокуратурата, което тя последователно е поддържала, че в случая има доказателства за умишлено убийство, за каквото престъпление е повдигнато и обвинение от ВОП-Пловдив още през 2018 г.

Присъдата на Върховния касационен съд е окончателна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Темида
Осъдиха прокуратурата да плати 20 000 лева на Ченалова
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 седмица
Общо взето,откачените ни закони относно самоотбраната и невъзможността на хората да притежават оръжие,е част от политиката на държавата да държи народа в подчинение.
11
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 седмица
Ако ви извадя нож и ви нападна,а вие извадите пистолет и ме гръмнете,ще сте превишили пределите на неизбежната отбрана. Трябва защитата да е адекватна на нападението. Тоест и вие да се отбраняване с нож.Но дори и да го направите вие не знаете нищо за боя с нож. И не владеете нито един стил. И няма как да знаете защото това е спец подготовка. И ще загубите.
10
1
 
6
 
! Отговори
= преди 1 седмица
Предишната присъда беше уникална-15 рани нанесени с нож при неизбежна самоотбрана и то срещу невъоръжен човек. И оправдаване на убиеца. Колко ли е бил дебел ру.швета, та ***.ифотите в тоги да оправдаят очевадно убийство. То и 7 г. е малко за убийство, ама оправдание, е това е гьонсулатлък
9
5
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 седмица
Само в БГ и Росия съществува подобно идиотско понятие превишаване пределите на неизбежна отбрана . В дадена ситуация как да прецениш колко е допустимата физическа сила?
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
7 години за любениците на Любка ли? Сигурен съм, че въпросната мадама е намерила кой да и ги мачка през това време.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ххаха, на тоя дето утрепа М. Цветков му дадоха 9, а фуражката ръгал с ножа до откат и 7. Тотален популизъм и некадърност в съдебната система.
6
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От на Възраждане ценностните системи
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 1 Текстът се състои от изречения, които са доста тежки като конструкция. Затова е малко трудно да се разбере кой от двамата сбили се е бил полицай, тъй като и извършителят има чин. Трябва да се прочете два пъти, за да се разбере, че полицай е пострадал, защото е бил с жена, която е бивше гадже на военния. Поне аз така разбрах, прочитайки този кратък материал два пъти.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вече сигурно е в Дубай човека. Па може и просот да е сменил кварталаи ЕГН-то.
3
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
да седиш затворен в затвор заради жена това е такава глупост че нямам думи
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каква поредна евроатлантическа драма Дами и Господа
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ушев е ревнив, затуй е станал полицай