Зеленски: Ще направим всичко, за да победим във войната срещу Русия

Контранастъплението продължава, увери украинският президент
4 окт 2023 19:30, Елка Василева
322
Зеленски: Ще направим всичко, за да победим във войната срещу Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна ще направи всичко, за да спечели войната си срещу Русия, заяви президентът Володимир Зеленски и допълни, че страната му се стреми да премине през зимните месеци, без да не загуби инициативата на бойното поле, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Има умора, но ще направим всичко възможно, за да спечелим срещу нашия враг, а нашата контраофанзива продължава, макар и бавно, правим всичко, за да отблъснем врага", каза той пред италианската Скай Ти джи 24 (SkyTg24), говорейки чрез преводач на италиански език.

Зеленски посочи, че Украйна усеща подкрепата на САЩ "в тези много трудни времена" и е убеден, че така ще бъде и в бъдеще.

Украинският президент допълни, че е поканил папа Франциск да посети Украйна и каза, че би се радвал, ако такава визита се осъществи.

Той изрази благодарност на италианската министър-председателка Джорджа Мелони, подчертавайки, че отношенията между Киев и Рим се основават на общи ценности.

В оценка за руската армия украинският президент подчерта, че Русия е по-слаба, отколкото в началото на войната. Според него Москва се стреми да замрази конфликта, което нямало да помогне на Украйна. (БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
3
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 7 месеца
Човек като прочете колко много типове тук подражават на руския ботуш,не е ненормално ,че българия никога няма да се оправи.НАИСТИНА ЛОШ И ПРОМИТ МАТРЯЛ!
209
1
 
2
 
! Отговори
КОЙ МУ ВЕРВА НА ТОА? преди 7 месеца
- САМО СМЕШНИЦИТЕ! :)))))))))))))))))
208
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До кратко и ясно Виж сега дрон може да повреди трансформатор но не може сериозно нещо да направи на Електоцентрала. Да РФ няма да могат всички трансформаторни станции да защитят. Но в силите им е да върнат Ъкрайна в 18 век пътища има някакво ЖП има(всеки видео клип за унищожаване на ЖП състав с оръжие или боеприпаси винаги първия взрив е в локомотива както се казва закон) мостове някакви има... Ток съответно индустрия и цивилизация може и да няма
207
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До кратко и ясно малко си назад с информацията - Газввои и парни турбини грубо 3 класа РФ не произвежда вече само клас ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ/ЕКСТРА - тоест уникати като турбините захранващи Северните потоци. Малък клас до 50 МВ и среден клас до 250МВ вече се произвеждат серийно. Преди се правеха в Украйна но 2014 им резнаха кранчето. За това време не само че разработиха нови модели но и направиха заводи за производство - същото важи за корабните газотурбинни и дизелови установки(10 години НЕВОЛЯ)
206
2
 
1
 
! Отговори
кратко и ясно преди 7 месеца
оркостанското пво е на фронта и като цяло е бая по калпаво от рекламните брушури една дроно ракетна кампания над оркостанските централи и москва ще си свети с путин
205
3
 
1
 
! Отговори
кратко и ясно преди 7 месеца
До Боби русия ел турбини не произвежда гърмят ги и на свещи в москва
204
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До само факти И как мислиш че ще стане това? Асимилираш ли Москва и Подмосковието където живее огромна част от населението работещи в Града са първо огромна площ второ 25 милиона човека заедно със сумата ти и производства. Как и с какво ще спреш тока на тази зона. Ако Киев се опита да гръмне някой трансформатор и не дай си боже успее КИЕВ ще е в перманентен Блекоут. Колкото и да е милостив Путин подобна гавра няма да допусне да остане ненаказана жестоко.
203
5
 
3
 
! Отговори
само факти преди 7 месеца
тая зима москва ще е без ток
202
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Помощ за Украйна --- как ли пък не, достатъчно помагахме на тези нагли неблагодарници. Ако бяхме с разменени роли, те нямаше да направят абсолютно нищо за нас.
201
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Путин загуби войната още с започването и , но никой от генералите не смее да му го каже , че Сибир.Залъгват го с някакво мнимо величие.Е , видяхме го.
200
3
 
4
 
! Отговори
toti преди 7 месеца
Ама кога бе ще стане това...с една Руска армия цяла Украйна с помоща на ЦЕЛИЯ СВЯТ не можете година да мръднете напред ,а Путин му омръзна да ви чака да клекнете или още да ви руши държавата,колкото и да му се неще!!!
199
2
 
3
 
! Отговори
лекар преди 7 месеца
И украинците и поляците и чехите и словаците много мразят Русия.Имах пациент поляк,който ми каза,че ако проговоря на руски ще скочи от линейката!В началото на 90-те години на миналият век по пазарите имаше хора от бившият СССР които продаваха разни неща.Запомнил съм един украинец,който се сърдеше ако го нарекат руснак.А говореше руски!Те си имат вражди с Русия отдавна,много отпреди да съществува НАТО и ЕС!
198
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кога се очяква да го ликвидират
197
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"САЩ и Европейският съюз търсят правни варианти, които да позволят прехвърляне на замразените руски активи на стойност 300 млрд. долара на Украйна", заяви ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак. Това потвърди и държавният секретар на Щатите Антъни Блинкен.
196
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Залужни къде е ?
195
17
 
14
 
! Отговори
да! Помощ за Украйна преди 7 месеца
Единствената смислена помощ за да свърши мъката е НИКАКВА ПОМОЩ за нацистката хунта във Украйна!
194
11
 
8
 
! Отговори
Гарант за мир! преди 7 месеца
едно харакири на зеления хобгоблин е достатъчно!
193
7
 
9
 
! Отговори
бай Тодар преди 7 месеца
Какво ще направиш ти, бе? Могат да правят нещо само хората с пари. А ти си просяк на комисионна.
192
22
 
19
 
! Отговори
Помощ за Украйна преди 7 месеца
Българи включвайте се кой с каквото може да помагаме на Украйна това е нашата нова Шипка Слава на Украйна българите са със вас до последното капка ...
191
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украйна нека служи за пример всеки, който се надупи на краварите какво го очаква!