Тревога в Украйна: Русия трупа ракети "Циркон" в Крим, целта им е Киев

Москва обявява обсегът й за 400 км, но всъщност е 1000 км
Обновена: 27 мар 2024 09:30 | 27 мар 2024 09:29, Петър Бойчев
474
Тревога в Украйна: Русия трупа ракети "Циркон" в Крим, целта им е Киев
Снимка: БГНЕС

Русия е концентрирала свръхзвукови ракети "Циркон“ в базите си на Кримския полуостров и в бъдеще, когато се обявява предупреждение за опасност от въздушно нападение в Южна Украйна, то ще се разпространява и за Киевска област. Това подчерта говорителят на Силите за отбрана на Южна Украйна Наталия Гуменюк, съобщава изданието "Страна.ua".

"Опитът при използването на ракети като "Циркон“ с увеличен обсег показва, че въздушна тревога при използване на балистика от юг ще бъде обявявана и в Киевска област, в северните райони на страната. Трябва да разберем, че врагът има няколко десетки такива ракети във военен център като Крим и може да продължи от време на време целевия терор с акцент, наред с други места, върху столицата“, предупреди Гуменюк, съобщава Фокус.

По-рано медии съобщиха, че дежурните екипи за ПВО на Киев са успели да свалят най-новата руска ракета - ЗМ22 "Циркон“, използвана в атаката на силите на Москва срещу украинската столица на 25 март. Досега няма нито една снимка на ракетата ЗМ22 "Циркон“, а само видеозаписи от изстрелването й, направени от Министерство на отбраната на Руската федерация.

Характеристиките й остават под въпрос: първоначално Москва обяви обсег от 400 километра и скорост от 6 Мах, по-късно около 600 километра, а след това около 1000 километра и от скорост от 9 Мах. Теглото на бойната единица в различни източници се декларира на ниво от 300 до 500 килограма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още по темата: КиевракетиКримциркон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
5
 
24
 
! Отговори
Attenzione! преди 1 месец
Русия има ресурса да унищожи света, и то няколко пъти
377
6
 
21
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
Невярвам да си хабят цирконите за град останал почти без ПВО. Останаха им само няколко патреота и патроните за тях свършиха отдавна. Нарочно казват че са Циркони за да не изглежда жалки в учите на западната пап.лач. Оня ден Кулеба си скубеше косите - Дайте ни проклетите патриоти подяволите.
376
3
 
23
 
! Отговори
до376 преди 1 месец
То щото патриота ги сваля кат гургулици, та за това укрите толкова са се притеснили, хахахаха смехурко.
375
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кво става с контранаступа, върнаха ли вече Крим.
374
22
 
4
 
! Отговори
Popо преди 1 месец
Цирковите тенекета Патриота ги сваля като гургулици. Рашистите да спрат с мокрите сънища и фантазиите за хиперултрамега ракетите !
373
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може да е истина, нали им свършиха ракети снаряди и патрони. Оказва се че западната пропаганда е не само смешна но и жалка. Които не може да го разбере няма 2 капки мозък.
372
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На зеления клоун с военните *** Крокус Сити ще му излезе по трудния начин. Ходещ мъртвец.
371
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егати жалкия слагачески сайт, в който който и да напише нещо, което не харесва на посолството, веднага го трият и дори блокират достъпа му. А дежурните плювачи, които всеки ден и по цял ден пишат заплювки и оскърбяват другите участници във форума "демократичната" цензура, не ги забелязва, ама хич! Новините ги публикуват няколко дни по-късно от възникването им, за да могат да ги префасонират с ненужни инсинуации и злобарски коменари, за да ги превърнат в пропаганда.
370
4
 
27
 
! Отговори
плачещият соломон па преди 1 месец
Тези ракети които ползват микрочиповете удрят много точно . Сградата на СБУ в Киев била 3 -етажна (тези дни ударена с Циркон )залепена за по висока . Само тя не останало нищо - в развалини докато високата сграда за която е била " залепена " й няма нищо личи се мястото където е била "залепена " даже тухла счупена. Да се невиди тези микрочипове от перални и хладилници са били много точни , прецизни.
369
3
 
15
 
! Отговори
плачещият соломон па преди 1 месец
Тези ракети които ползват микрочиповете удрят много точно . Сградата на СБУ в Киев била 3 -етажна (тези дни ударена с Циркон )залепена за по висока . Само тя не останало нищо - в развалини докато високата сграда за която е била " залепена " й няма нищо личи се мястото където е била "залепена " даже тухла счупена. Да се не види тези микрочипове от перални и хладилници са били много точни , прецизни.
368
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Циркон лети с 9 маг.. 2 мин до Киев.. Каква тревога говорите..
367
24
 
5
 
! Отговори
Циркон преди 1 месец
идва от Цирк и то руский, където животните се държат като нормални хора, а много от хората, като червени маймуни.
366
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе да пазят корабите там, че не им останаха много
365
0
 
7
 
! Отговори
Що така бе Миме преди 1 месец
До този, който ми изтри коментара - Да знаеш, че имам *** уста и още по злостни и негативни мисли и към когото съм ги насочил горко е ревал за здравето свое или на своите близки така, че се приготви скоро и ти, ще плачеш. Помни, какво съм казал.
364
2
 
18
 
! Отговори
Що така бе Миме преди 1 месец
Тези, защо са ми изтрили коментара? Нищо обидно нямаше в него. Ааааа някак си не е политкоректно да се подиграваме на евроатлантиците и да възхваляваме Русия. НО ИНАЧЕ ТУК ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО ШЪ ЗНАИШ. НЯКОЙ ВЯРВА ЛИ НА МЕДИИТЕ В БГ ???
363
0
 
5
 
! Отговори
Що така бе Миме преди 1 месец
Реват не като карпатски вълци, а като карпатски мечки.
362
1
 
31
 
! Отговори
странна работа преди 1 месец
Много странно Абе Харков и Одеса що са на свещи,,а момчетата с пералните са стигнали предградията на Часови яр
361
1
 
6
 
! Отговори
Пазарна икономика преди 1 месец
Кремъл има ракети, трупа ги където са печеливши. Ако няма далавера, ще ги изтеглят. Но мен ме притеснява друго, намаляването на домашната ракия.
360
0
 
29
 
! Отговори
не бе.... преди 1 месец
Руснаците се въоръжават с лопати, реактивни и хиперзвукови при това, нали още миналата година им свършиха ракетите а и чипове от перални няма кой да им достави, какво сте се запритеснявали толкова.
359
12
 
6
 
! Отговори
Бандерски триъгълник преди 1 месец
Учени откриха нова зона в Черно море където напълно изправни кораби мистериозно стават на подводници и нарекоха зоната Бандерски триъгълник