Тревога в Украйна: Русия трупа ракети "Циркон" в Крим, целта им е Киев

Москва обявява обсегът й за 400 км, но всъщност е 1000 км
Обновена: 27 мар 2024 09:30 | 27 мар 2024 09:29, Петър Бойчев
474
Тревога в Украйна: Русия трупа ракети "Циркон" в Крим, целта им е Киев
Снимка: БГНЕС

Русия е концентрирала свръхзвукови ракети "Циркон“ в базите си на Кримския полуостров и в бъдеще, когато се обявява предупреждение за опасност от въздушно нападение в Южна Украйна, то ще се разпространява и за Киевска област. Това подчерта говорителят на Силите за отбрана на Южна Украйна Наталия Гуменюк, съобщава изданието "Страна.ua".

"Опитът при използването на ракети като "Циркон“ с увеличен обсег показва, че въздушна тревога при използване на балистика от юг ще бъде обявявана и в Киевска област, в северните райони на страната. Трябва да разберем, че врагът има няколко десетки такива ракети във военен център като Крим и може да продължи от време на време целевия терор с акцент, наред с други места, върху столицата“, предупреди Гуменюк, съобщава Фокус.

По-рано медии съобщиха, че дежурните екипи за ПВО на Киев са успели да свалят най-новата руска ракета - ЗМ22 "Циркон“, използвана в атаката на силите на Москва срещу украинската столица на 25 март. Досега няма нито една снимка на ракетата ЗМ22 "Циркон“, а само видеозаписи от изстрелването й, направени от Министерство на отбраната на Руската федерация.

Характеристиките й остават под въпрос: първоначално Москва обяви обсег от 400 километра и скорост от 6 Мах, по-късно около 600 километра, а след това около 1000 километра и от скорост от 9 Мах. Теглото на бойната единица в различни източници се декларира на ниво от 300 до 500 килограма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още по темата: КиевракетиКримциркон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
6
 
5
 
! Отговори
До 359 преди 1 месец
Човече,обадете се на съседите да извикат линейка,изглежда получавате инсулт,пишете несвързано и с много грешки..!
357
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е една фашистка държава. Наскоро освободителната руска армия откри около Луганск лагер подобен на концентрационните нацистки лагери с клетки и стаи за мъчения на рускоговорящи хора.
356
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 356 Как определяш коя държава е измислена и коя не? Явно украинците не щат да са поробен нарот като бурятци и туваши например.
355
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
странен феномен, та нали в Крим се развяваше украинското знаме
354
4
 
22
 
! Отговори
Руската федерация преди 1 месец
Притежава изключително по опасни оръжия от атомните,които са на автоматичен режим и се изстрелват сами от прецизен компютър със сензори за само насочване към целта на заплаха и нямат никакъв блокаж за спиране.Кой разбрал,разбрал.КОЙ не разбрал ще го информират в CNN.
353
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крим е доста по-далеч от Киев отколкото Белгород.
352
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакви пари и никакви оръжия могат да помогнат, ако Русия започне да удря по укротерористите както Израел в Газа. В момента тази измислена държавичка, която вече остава без население, съществува единствено благодарение на милостта и благородството на Русия и на Владимир Путин.
351
12
 
2
 
! Отговори
Блатните ОРКИ преди 1 месец
Да почнат да слагат гагариновци в ракетите като са им толкова много и да направят един голям хубав десант и за три дня Киев взяли
350
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Руснаците винаги идват за своето" - Бисмарк. "Русия не започва войни. Тя ги завършва"
349
12
 
4
 
! Отговори
Скучно и точка преди 1 месец
Нека трупат колкото си искат ама досега с ракети никой не е завзел НИЩО :У
348
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Блатушките винаги почват с мания за величие и винаги свършват с купони за храна
347
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Супер че цар Оркин спечели! така разпада на рашистан е гарантиран и пак ще минат на купони за храна крепостните асвабадители които много държави са асвабадили само своята НЕ мухахахахах
346
10
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Крокус сити парти 2 ;))))))
345
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новина, която Днес бг няма да ви съобщи - Украйна [вече] също разполага с ядрени бойни глави. Не са много. Достатъчно са. Предупредени сте.
344
12
 
5
 
! Отговори
:))))))))))) преди 1 месец
мдааа! имаше един други свръх звукови рашистански ракети! кинжал им викат рашистанците инак са си джобна ч.кийка! не за друго ами те ги взеха на въоръжение 2018г и се оказа,че технологията пейтриът на американците което е на над 50г и ги сваля като топъл хляб! та сега ше се види и тези свръх мега звукови ракети с 1500Мах скорост дали и тях няма да ги свалят, даже по добре от джобните ч.кийки! :))))))))))))
343
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 338 РФ анонсира нов боеприпас планиращ. 500кг от 3 части челна , Крило и задна част. Ако стрелят по пехота предния е осколъчно фугсен а задния касетъчен(бррр). Ако стрелят по летище два касетни. Ако стрелят по Бункери предния е бункер бъстер задния Термобар. А Ако трябва да се стреля на голямо разстояние предния модул е примерно касетъчен а задия е допълнителен двигател и обсега от 50-70 става 300-400км - Това покрива всички потенциални летища. А има и класически крилати ракети.
342
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спокойно, пейтриът ще свали руските перални, нали така? Великата НАТО-вска армия напредва, вече превзе Крим. контранаступа с Абрамси, Леопарди и СТрайкари няма как да се спре..или бъркам нещо хахахах Европедерунгелите повтарят една лъжа 1000 пъти и се надяват тя да стане някак истина!
341
3
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Значи ще достигнат и до американската губерния България.Дано улучат Парламентчето,когато е пълно.
340
2
 
27
 
! Отговори
Не бойте се де !!! преди 1 месец
Какви ракети - това се хвърчащи перални. Нали така ???
339
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Събудиха ли се жалките форумни уркофили?!?