Шолц: Войната в Украйна може да продължи още няколко години

Германският канцлер защити предоставянето на военна помощ на Киев
20 апр 2024 07:30, Елка Василева
119
Шолц: Войната в Украйна може да продължи още няколко години
Снимка: архив, БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц смята, че войната в Украйна може да се проточи още няколко години, предаде ДПА.

Още по темата

Никой не може да каже дали тази война няма да продължи дори пет години, например, каза Шолц, който тази вечер се включи дискусия в град Кемниц, организирана от вестник "Фрайе пресе". Форумът бе озаглавен: "Германия под натиск. Как може да действа правителствената коалиция при новите условия“.

Шолц защити предоставянето на военна помощ на Киев, но допълни, че трябва да се развива и дипломацията.

Откакто започна войната в Украйна обаче, руският президент Владимир Путин не е дал никакви сигнали за промяна. Мир, наложен под диктат, е неприемлив, подчерта Шолц. "Не бива да му се позволява да избяга от отговорност", допълни германският канцлер.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Кураховско н-ние ВС на РФ продължава щурмът на Красногоровка. Боевете се водят в югоизточните покрайнини на н.м. и по-близо до центъра. посока Угледар. Вниманието е насочено, към щурмът на Новомихайловка - без сериозен напредък. Но югозападно от Новомихайловка ВС на РФ постигнаха успех - те напредват на запад. Н-ние Запорожие. В района на Работино, както и в северозападната част на Вербовое, продължават насрещните боеве.
80
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Авдеевското направление основните действия се водят в северния участък. Части на ВС на РФ настъпват в източната част на Новокалиново. Зомбитата на киевската хунта вече са започнали да укрепват отбранителните позиции в Керамика - в случай на загуба на контрол над Новокалиново. Боевете се водят на подстъпите към Очеретино, както и при Новобахмутовка.
79
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В посока Артемовск - без големи промени. Боевете се водят на северния фланг между Богдановка и Калиновка, на южния фланг - западно от Красное. В самия Часов Яр боевете се водят в източните покрайнини на микрорайон Канал. Руските ВКС непрекъснато атакуват позициите на зомбитата в Часов Яр.
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма промени в купянското н-ние - водят се боеве на север от Синковка и в района на Табаевка. В Лиманското н-ние боеве при Терни, Ямполовка и Торское. Зомбитата на киевският наркокартел успяха леко да изместят позициите на ВС на РФ от Ямполовка. В северское н-ние продължават опитите на ВС на РФ да пробият до отвала на варовата кариера, без успехи. Позициите на зомбитата на височините са удобни за ефективна отбрана.
77
3
 
12
 
! Отговори
2 преди 1 месец
"Руският селскостопански износ за ЕС налива стотици милиони евро директно във военния сандък на Путин. Федералното правителство трябва да се застъпи за цялостна забрана на вноса на руски селскостопански продукти в Европа. Ние не сме зависими от тези продукти и това няма да има отрицателно въздействие върху световното хранене. Забраната ще има положителни последици и за европейските фермери" - уверен е Стегеман.
76
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 1 месец
ЕС започна да внася двойно повече руска пшеница, отколкото преди СВО. Това се посочва в официалния доклад на германското правителство, цитиран от вестник "Франкфуртер рундшау". Ако през 2021 г. Европа е закупила 482 хил. тона зърно от Руската федерация, то през 2023 г. вносът е достигнал 818 хил. тона. През следващите години Русия ще запази лидерството си на пазара за селско стопанство и доставки на пшеница. ЕС не може да позволи тази ситуация да продължи и трябва да забрани доставките на руска пшеница и да вземе зърно от Украйна.
75
1
 
14
 
! Отговори
Жададык преди 1 месец
Не, плешо...До 2-3 месеца макс руснаците ще издънят нацистката ***, ще обесят наркомана и ще вземат своето.
74
0
 
5
 
! Отговори
1244 преди 1 месец
Значи имаме още "няколко години" свобода преди да дойде обещаната Болест Х и насилствените "изпитани и безопасни" и затварянето в кошарите
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 79 скоро Герамния ще е халифат,по вероятно е немците да са лагери и да правят оръжие за брадатите хахаха
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви години,този да не си мисли,че Европейците до гроб ще издържат Украйна.Писна ни ,да се оправят
71
0
 
1
 
! Отговори
Путин В.В. преди 1 месец
Е що тъй, Шолци?!
70
5
 
2
 
! Отговори
Heinrich Himmler преди 1 месец
Стягайте Вермахта и Луфтвафето. Само Германия може да постави този азиатски сатрап, където му е мястото. Върнете наборната служба, шутцщафела и лагерите, където емигрантите да правят оръжия безвъзмездно. Само това е решението. Вкарахте ги сега ги принудена да строят магистрали и по-читавите да сглобяват Панцери и Тауруси.
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украина е демократична диктатура, която забрани изборите
68
5
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Ужасспоред договора от минск украйна също има гаранциите на русия за безплатен газ доживот и запазване на териториалната цялост, ако си предаде стратегическото въоръжение. а тя ква стана...
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Toвa oт Paмщaйн ли ca мy ro kaзaли?
66
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КРЕМЪЛ ТВЪРДИ, ЧЕ ЕВРОПА Е ФАЛИРАЛА- БРАТУШКИ МОЛЯ ВИ ПРИБЕРЕТЕ СИ 20 000 000 РУСНАЦИ ОТ ЕВРОПА- ЗАЩО ГИ ОСТАВЯТЕ ДА СТРАДАТ ВЪВ ФАЛИРАЛА ЕВРОПА А НЕ СИ ГИ ПРИБЕРЕТЕ У ДОМА ДА БЛАГОДЕНСТВАТ- КЪДЕ СА 1200 ЕВРО ПОМОЩ ЗА ЕМИГРАНТ А У ВАС В РАША- 200ЛВ МИН ПЕНСИЯ,400ЛВ СРЕДНА ПЕНСИЯ, 370ЛВ МИН ЗАПЛАТА 1360ЛВ СРЕДНА ЗАПЛАТА- ЕТО ТОВА Е БЛАГОДЕНСТВИЕ НА ФОНА НА ФАЛИРАЛА ЕВРОПА КЪДЕТО МИН ЗАПЛАТА Е В РАМКИТЕ НА 4000/6300ЛВ....
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали можеше да свърши до няколко седмици?
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименЕВРОПЕЙСКА ВОЙНА НЯМА ДА ИМА, ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ НО СИ ОСТАВА ЛОКАЛНА. ТОВА Е ВАЖНОТО. ДРУГОТО Е СЛЕДСТВИЕ И НЕ Е ТОЛКОВА ВАЖНО. ЕВРОПА ЩЕ СЕ ОСВОБОДИ ОТ РУСОФИЛИ И КОМУНИСТИ
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВАЖНОТО Е, ЧЕ ЕВРОПЕЙСКА ВОЙНА НЯМА ДА ИМА И АНГЛИЧАНИТЕ ГУБЯТ ИНИЦИАТИВАТА.
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шмеркел Урсула и Гаргамел :)))