US военното разузнаване прави безпрецедентна шпионска мрежа

Радикалната промяна е в името на националната сигурност
Обновена: 3 дек 2012 14:48 | 3 дек 2012 07:48, Елка Василева
37
US военното разузнаване прави безпрецедентна шпионска мрежа
Пентагонът изпраща стотици служители на военното разузнаване в чужбина. Снимка: архив, Reuters

Пентагонът изпраща стотици служители на военното разузнаване в чужбина, съобщи вестник "Вашингтон пост" в публикация на интернет страницата си. Това е елемент от всеобхватната реформа на Управлението за военно разузнаване /УВР/, чиято цел е да създаде мрежа, която да съперничи на шпионската мрежа на ЦРУ, посочва вестникът, като се позовава на официални източници.

През последните десет години УВР трябваше да се справи с предизвикателствата на две войни. Целта на реформата е вниманието на агенцията да бъде съсредоточено върху своевременното разкриване на потенциални източници на военна заплаха, като за целта се създава структура, основаваща се на елитни подразделения от командоси.

В близко бъдеще УВР ще разполага с 1600 служители, чиято основна задача е да събират разузнавателна информация. Това е безпрецедентно висок брой, като се има пред вид, че през последните години служителите на УВР в чужбина бяха два-три пъти по-малко. През следващите пет години управлението за военно разузнаване ще приеме на служба и ще изпрати на задгранични мисии "ново поколение оперативни работници, обучени от ЦРУ. Те ще получават преките си задачи от Пентагона, но ще работят и в сътрудничество с обединеното командване на специалните операции на САЩ", посочва вестникът.

Според "Вашингтон пост" основните "мишени" на военното разузнаване на САЩ са ислямистките групировки в Африка, търговията с оръжие между Северна Кория и Иран и модернизацията на китайските въоръжени сили.

 "Тук не става дума за маловажно преустройство на УВР. Това е радикална промяна в името на националната сигурност", заявил пред журналисти директорът на управлението за военно разузнаване на Пентагона генерал-лейтенант Майкъл Флин.

Разрастването на УВР, комбинирано с разрастването на мрежата на ЦРУ след терористичните атаки на 11 септември 2001 г., ще доведе до появата на шпионска мрежа с безпрецедентен обхват, посочва вестникът. Като цяло планът отразява проявеното от администрацията на Барак Обама предпочитание към разузнавателната дейност и тайните операции пред използването на конвенционални сили. Реформата на военното разузнаване е в унисон с усилията на Белия дом да промени характера на своята политика за борба с тероризма, така че да се посрещнат предизвикателствата на продължителен конфликт и да се създаде чуждестранна мрежа, която да изпълнява тази политика, изтъква вестникът, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
32
 
! Отговори
Aтанас Велев преди 5 години
Методи за следене по целия свят.В съвременния свят с напредването на технологиите правителствени служби като ЦРУ, ФБР и др. влкючително и български-ДАТО-държавна агенция технически операции могат да ви подслушват,следят в интернети дори да ви снимат от oхранителна камера ,телевизор, монитор когато те са включени в електрическата мрежа.Следенето се осъществява по целия свят, без вие дори да подозирате.Полицията както и службите могат да ви снимат и проследяват от военни сателити,снимащи с висока резолюция в реално време.Всичко, което правите може да бъдепроследено и заснето.От телевиз
30
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V bibliata pishe che togava e nemalo rusia I skoro pak nema da ima
29
8
 
33
 
! Отговори
Pimp C преди 11 години
Не знам ама технически само на един воийник от САЩ пълното му бойно снаражение е десетки хиляди долари.....И да не забравяме всички ги усмиват но от бойна гледна точка в съвременната история те имат най-много войни а това учи най-добре на бойна стратегия...много дръпнаха/ДГД от мен де :)
28
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На САЩ много им се услади създаването на конфликти, изпращането на наемници и рушенето на една държава от вътре, без тяхна армия, без техни жертви и последващата "умиротворителна" намеса в полза на ... нашите хора.
27
14
 
37
 
! Отговори
bg преди 11 години
V Bibliata pishe 4e Rusia e unishtojitelkata na USA.
26
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ми ясно кой строй ще изследват,та те са пет паралелни,имат ли устройство за телепортация или ще карат на депортация,като самите те са под тезата-аме рико де вес пъчи.
25
10
 
45
 
! Отговори
emo преди 11 години
краят е близко и се мъчат да го предотвратят.само че корупцията ще обесмисли напъните;чао америка.....
24
9
 
42
 
! Отговори
Бай Дончо преди 11 години
Какви шпиони,какви 5 лева политици,ненормалници и всякакви *** за 5 лева продават всичко.Сега боко и цоко хванали се за бузите чакат и довечера изненада???????
23
10
 
47
 
! Отговори
Коиловци преди 11 години
Ще ги чакам с топоришката да ми ги пущат у нивата.
22
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен "ЕВРЕЙСКАТА ЦИОНИСТКА ПАСМИНА МОЖЕ САМО ДА ГО ДУХА ПОД ВОДА ," То хубаво, ама ние пак не случихме на съюзници, пак сме пт страната на булката, а дали те не са? май кой се е хванал с нас на добър карй не е излязъл, е поне за тия няма да плачем, ще ги минем по параграфа - лакомо д-*** кръв с-ре.
21
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Супер, драстично ще бъде повишен износът на демокрация, най-вече за страни, богати на природни ресурси, или в онези точки на света, в които Великата американска империя иска всичко друго, но не и стабилност - например Балканите....
20
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
,,Като цяло плана отразява проявеното от администрацията на Барак Обама към разузнавателна дейност и тайните операции пред използването на конвенционални сили"'...ха ха ха ми в това изречение се крие ключа за бараката , бре просто пиндостанските *** вече нямат ресурса и финансовите възможности да играят световния жандарм ,затова насочват усилията на тихия фронт,защото съзнават , че не може открито да излязат срещу Русия,Иран,Китай,сев.Корея,Индия,все огриомни и ядерни държави .
19
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕВРЕЙСКАТА ЦИОНИСТКА ПАСМИНА МОЖЕ САМО ДА ГО ДУХА ПОД ВОДА ,ЗА ДА НЕ ВДИГА ПРАХ ,ТИЯ НЕ РАЗБРАХА ЛИ ,ЧЕ ВЕЧЕ СВЕТЪТ НЕ Е СЪЩИЯ И ВЕЧЕ ИМА ДРУГИ ГОЛЕМИ ИГРАЧИ НА СВЕТОВНАТА СЦЕНА ,ТОВА Е ИСТИНАТА И КОЛКОТО И ДА СЕ ПЪНАТ ЦИОНИСТИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА ВСЯКА ИМПЕРИЯ СИ ИМА ВЪЗХОД И ЗАЛЕЗ И НА ЮДО- МАСОНСКАТА *** САЩ НЕМИНУЕМИЯ И КРАЙ НАБЛИЖИ
18
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въоръжаваме Грузия със Су-25! МО продаде тихомълком 6 броя на частна бг фирма. Товарят се в Бургас
17
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ ТИЯ НЕ БЯХА ЛИ ФАЛИРАЛИ? ТЕЗИ ТРИЛИОНИ КОИТО ДЪЛЖАТ КОЙ ЩЕ ИМ ГИ ИЗПЛАЩА? МАЙ ТИКВАТА ЗАТОВА ГО ПРИВИКАХА НА ЧЕРВЕНОТО КИЛИМЧЕ. КОЙ ИМ ЗАПЛАШВА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ПЪК НА СБИРЩИНАТА? ТЕЗИ НЕ БЯХА ЛИ НЯКЪДЕ НАСРЕД ОКЕАНА? НЕ ВИЖДАМ ОКОЛО ТЯХ НАБЛИЗКО ДА ИМА ДРУГИ ДЪРЖАВИ СЪС КОИТО ДО ГРАНИЧАТ И ДА ИМ ЗАПЛАШВАТ СИГУРНОСТА ОСВЕН ДА СИ БУТНАТ ПАК НЕКОЯ КУЛА. ДЕ.А И СБИРЩИНАТА СКАПАНА.
16
14
 
35
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
те и кетайците ще ти таковат мамата и на тебе, ама аре, седи си у заблуда.
15
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пф, мамка им, даже си признават, това е мрежета, а тарантулата ЦИОН плете ли плете, после как си аранжират военните действие и атаки в Сирия. С 1600 човека и всички медии под ръка, мога да направя и лунно затъмнение ...
14
8
 
48
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Ислямистките групировки те ги създадоха и са под тяхно командване защо трябва да се борят срещу тях те са си техни послушници и храненици.
13
9
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашите селяни ще начупят и тея разузнавачи.А щом са мериканци може и да ги еат. ;-)
12
14
 
65
 
! Отговори
Павел преди 11 години
Терористи 1 САЩ,викат дръжте терористите,какъв цинизъм...........