В Украйна започна да действа мирен план

Огънят да бъде спрян, предложи Порошенко
16 юни 2014 18:37,
157
В Украйна започна да действа мирен план
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че от днес в страната започва да действа мирен план, предаде ИТАР-ТАСС.

"Ще бъде предложено прекратяване на огъня като начало на мирния план на президента. Надявам се това да стане още тази седмица", каза Порошенко на заседание на Съвета за национална сигурност и отбрана. Той каза, че не е необходимо да се навлиза в "продължителен преговорен процес" и че основната част от мирния му план е изложена в речта му при встъпването в длъжност като държавен глава.

Т.нар. опълченци в "Донецката народна република" съобщиха, че вчера вечерта над селището Горловка са били свалени два безпилотни самолета на правителствените сили.

Други опълченци, в "Луганската народна република", казаха, че правителствените сили тази нощ отново са обстрелвали с миномети и оръдия село Металист, отстоящо на няколко километра от Луганск.

Неизвестни въоръжени лица са влезли днес в Донецк в клон на Националната банка на Украйна, съобщи кметът на града Александър Лукянченко. По думите му в центъра на Донецк положението е напрегнато и затова гражданите не трябва да минават в близост до банката.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Bla-bla 111Не си се усетил, че Олигарсите от южните и другите източни области спряха Майдановците. Тихичко без много шум. В момента има 3 части от Украйна - Новоросия, ЮГоизток контролиран от тамошните олигарси и КИЕВ и Западна майданска Украйна.ЕС не могат и няма да се споразумеят с олигарсите. Киев ги тласка към банкрут. Остава им независимост или Русия. Вероятно вече са се договорили с Русия. Остава да паднат Майдановците в собствено изкопания си гроб.
97
1
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименРУСИЯ ОТГОВАРЯ АДЕКВАТНО НА АМЕРИКАНСКАТА АГРЕСИЯ..РУСИЯ НАСОЧВА ГАЗТА КЪМ КИТАЙ И ИЗБЯГВА ЗАВИСИМОСТТА СИ ОТ ЗАПАДА..РУСИЯ ЗАПОЧВА ДА ПРИВЛИЧА ЗАПАДНИ СПЕЦИАЛИСТИ В РАЗЛИЧНИ ОБЛАСТИКАТО ИМ ПРЕДЛАГА ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ПОДОБНО НА САУДИТСКА АРАБИЯ И КУВЕЙТРУСИЯ СПИРА ДА ИЗНАСЯ КАПИТАЛИ И ДА КУПУВА АМЕРИКАНСКИ АКЦИИРУСКАТА БАНКОВА СИСТЕМА СЕ ОТЪРВАВА ОТ ВИЗА И МАСТЕРКАРТ..БАНКОВ, ИКОНОМИЧЕСКИ И ВОЕНЕН СЪЮЗ С КИТАЙ...ЕДИН НОВ МНОГОПОЛЮСЕН МОДЕЛ
96
1
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименРЕАЛНО СТАВА КАТО В ИРАК..СЛЕД ТОЛКОВА КРЪВ И РАЗРУШЕНИЯ ФАШАГИТЕ ОТ КИЕВ ИСКАТ ПРИМИРИЕ...НОВОРУСИЯ НЕ Е СЪГЛАСНА И ТОВА Е ЯСНО КАТО ПОГЛЕДНАТ ИЗБОМБЕНИТЕ КЪЩИ И НЕКРОЛОЗИТЕ НА УБИТИТЕ БРАТЯ ... ДЕЦА...ДЪРЖАВАТА УКРАЙНА НЕСЪЩЕСТВУВА РЕАЛНОТРЯБВА ДА СЕ ДАДЕ ПРАВО НА НОВОРУСИЯ ДА СЪЩЕСТВУВА НА КАРТАТА НАРАВНО С КОСОВО
95
0
 
0
 
! Отговори
Bla-bla преди 9 години
Спомняте ли си българските въстания? Един или 2 града нарамят пушките, а другите се изпокрият, или тичат да докладват на турците... Така е и сега в Украйна. Мир ще има или ако въстанат още 2 или 3 области (!), или когато избият и изгонят русофилите от източна и централна Украна. Ето затова Пютин не искаше да нарамват пушките. Ами ако бяха само Луганск, или само Донецк? Досега щеше да има "мир" в укРАЙХна и десетки хуляди изчезнали и убити.
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 127Терористи ли са децата или болните, че обстрелват училища, детски градини и болници.
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова и тази вечер и днес обстрелват Луганск и други градове.
92
1
 
11
 
! Отговори
МАКЕДОНЕЦ преди 9 години
Драскачи от днес, защо лъжете ... Порошенко е наредил до една седмица да се разправят с опълченците а не да се прекрати огъня до една седмица.
91
1
 
10
 
! Отговори
Шерлок Холмсов преди 9 години
Уж Майдана се бореше да изхвърли олигарсите от властта, пък народа си избра точно такъв за президент.Следователно Майдана не е бил олицетворение на народната воля.
90
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъже лъже, а който лЪже на вЪже
89
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Врътнаха ви кранчето на газта и взехте да ревете за приморие!? Какъв ще го ядете с Европа...бедна ви е фантазиката.
88
3
 
12
 
! Отговори
майорски преди 9 години
Абе какво да кажа ...мама им фашиско/америко/европейска .....
87
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потрошенко е фашист и долен лъжец. И в момента фашистите обстрелват Славянск с тежка артилетия, след завземането на Горловка, са разделили населението, всички мъже от 16 до 60 години, са арестувани и затворени. В Украйна в момента се извършва геноцид над православието от еврей талмудисти, като Коломойски, Аваков, Потрошенко, Парубий и други ***.
86
3
 
16
 
! Отговори
токич преди 9 години
че са крадци вече го знаем - но как може да има такива нагли лъжци на длъжност президент/порошенко/!!! - "една лъжа повторена 100 пъти се превръща в истина..." - Гьобелс, министър на пропагандата и информацията в Нацистка Германия /украйна/
85
4
 
20
 
! Отговори
123 преди 9 години
Където се добере западната чума всичко умира - Сирия, Ирак, Либия, Украйна. Смърт и *** до шия.
84
0
 
5
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Нека той сам си я засмуче както е отрязана и да му се направи селфи А после да си я изяде собсвеноръчно
83
1
 
4
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До Да Живее ДПС абе така здраво ще ви запукаме с Българската армия вас турците че няма да остане и капка човек от вас. Не помниш ли Възродителния процес как танковете на Втора и Трета Българска армия ви мачкаха в Родопите. Тоя път със зенитни ракети ще ви тепаме .
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фашисти в бг забрави лично ще ги дера на линтички мръсни плъхове никога за нищо не са били полезни търтей гнусни
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Украйна започна да действа мирен план - с тежка артилерия, големокалибрени миномети и ракети вече почти пет месеца!"Огънят да бъде спрян", предложи Порошенко за четвърти път! И как сега да не му вярват хората от източна Украйна!
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя мръсен фашист трябва да го обесят като Дучето за краката и всеки да може да наплюе тая гад , уж коридор щеше да прави , а произведе коридор за мирното население към небисата.
79
2
 
3
 
! Отговори
Дяко преди 9 години
До БГ Турция иска да нахлуе в България но няма да може и точно Русия няма да и го позволи. Но и ние имаме армия която е достатъчна да ги разбие като се има предвид ракетите С 300 които БА има. Но е хубаво че и България трябва да помисли да навлиза с армия и то именно първо в Македония после и албанците да разбием а там в източната част на Македония нещата са като в източна Украйна . Тъй че защо и Русия да не навлезе като това са Руски земи