Прозападните партии печелят изборите в Украйна

Избирателната активност е била едва 40,77%
Обновена: 26 окт 2014 20:42 | 26 окт 2014 20:38,
310
Прозападните партии печелят изборите в Украйна
Снимка: Reuters

Прозападните партии печелят убедително произведените днес предсрочни парламентарни избори в Украйна, предадоха световните агенции, като цитираха проучване екзит пол.

Партията на президента Петро Порошенко и четири други прозападни формации, включително националистически, взимат заедно около 70 процента, посочва Франс прес.

Блок на Петро Порошенко е първи с 23 процента. Втори с 21,3 процента е Народният фронт на премиера Арсений Яценюк. На трето място е националистическата партия "Самопомощ" на кмета на западния град Лвов Андрий Садов с 13,2 процента.

Със 7,6 процента, основната проруска формация, Опозиционен блок на Юрий Бойко, също преодолява 5-процентовата бариера за влизане във Върховната рада според анкетата, проведена сред гласоподаватели, излизащи от избирателни секции.

Радикалната партия на ексцентричния популист Олег Ляшко е пета с 6,4 процента. На шесто място е партията "Баткившчина" на бившия прозападен премиер Юлия Тимошенко с 5,6 процента. Седма с 6,3 процента е националистическата партия "Свобода" на Олег Тягнибок.

Никоя друга формация не преодолява 5-процентовата бариера за влизане във Върховната рада.

Комунистическата партия на Украйна е получила 2,9 процента. Радикалните националисти от "Десен сектор", които се сражаваха в конфликта с проруските сепаратисти в източната част на страната, са взели 2,4 процента.

Тези резултати са очаквани. Те дават на управляващите прозападни политици силен мандат да сближат Украйна с ЕС и САЩ, да проведат продемократични реформи и да изпълнят плана на Порошенко за прекратяване на конфликта с проруските сепаратисти в югоизточната част на страната, отбелязва Ройтерс. В същото време те може да обтегнат още повече отношенията на Украйна с Русия.

По последни данни на Централната избирателна комисия (ЦИК), цитирани от ТАСС, избирателната активност е била едва 40,77 процента.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
4
 
! Отговори
емо преди 9 години
избори от край до край манипулирани и с измислени резултати.когато всичко се извършва под заплаха е така ,същото е с резултатите на герб,същото беше в шотландия същото беше в белгия .барцелона............
192
1
 
15
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 9 години
"Прозападните партии печелят убедително" ... ами то проруски няма! След организираните от "правосеки" побоища над проруските кандидати, те се отказаха .... заливаха ги с някакви бои, палеха им колите и т.н., това е един цирк организиран от хохлите под диктовката на чичо Сам.... каква демокрация, какви пет лева ...
191
1
 
8
 
! Отговори
хаха преди 9 години
И техните избори като нашите. Ниска избиратена активност и манипулации.
190
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съмнявам, че руските фашисти са забранили да гласуват на хората в окупираните територии в Крим и Донбас.
189
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е пътя. Браво на украинците.
188
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
снощи по CNN съобщиха,за избирателна активност под 40 % цитирайки централната избирателна комисия на Украйна ,изведнъж тука станала избирателната активност в Украйна близо (53%)..по това съдя какви изборни машинации стават по изборите в България и как медиите ни манипулират жестоко,защото явно на последните избори у нас гласуваха не повече от 40 % ,ама след няколко дена изведнъж набъбнаха на 51% ,за да не се твърди,че изборите са нелигитимни
187
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Прозападните партии печелят изборите в Украйна"Нормално! След агресията на Русия!То Русия и спрямо нас дори е агресивна, а какво остава за Украйна!
186
4
 
0
 
! Отговори
Капутин умре преди 9 години
Украйна ще влиза ли в евразийския съюз?
185
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
40% гласували и вие ни убеждавате, че прозападните партии печелят? В България на тези избори повечето си седяхме по домовете и пак активността е над 50%? Това какво значи - просто руснаците не участват в гласуването. В Украйна всички партии се държат от олигарсите, покорни на САЩ!
184
4
 
11
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Изборните резултати в Украйня са поредното доказателство, че от българина по-тъпо нема. :)))
183
4
 
13
 
! Отговори
42 преди 9 години
ЧУДЯ СЕ НЯКОИ ХОРА, КЪДЕ ГО ВИЖДАТ ТОЗИ КОМУНИЗЪМ НА СВЕТА. ВСИЧКИ ВИДНИ БИВШИ КОМУНИСТИ ДО 1990Г. СТАНАХА КРУПНИ КАПИТАЛИСТИ, И НАЙ- ВЕЧЕ С БЛАГОСЛОВИЯТА И НА ЛЕЛЕЯНАТА ВИ АМЕРИКА ПРОДЪЛЖИХА ДА НИ ОГРАБВАТ БЕЗОГЛЕДНО НОВИТЕ КАПИТАЛИСТИ, БИВШИТЕ КОМУНИСТИ. ДАЖЕ И В КИТАЙ КОМУНИЗМЪТ КАТО ИДЕОЛОГИЯ ВЕЧЕ ПО- СКОРО САМО ФОРМАЛЕН. ФАКТ Е СЪЩО, ЧЕ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ САЩ УПРАЖНЯВАТ ОТ ВСИЧКИ ВЕЛИКИ СИЛИ НАЙ- БЕЗОГЛЕДЕН НАТИСК ВЪРХУ СВЕТА. ТО НЕ БЯХА ВОЕННИ КАМПАНИИ, ПОДСЛУШВАНИЯ НА СЪЮЗНИЦИ И ПРОЧИЕ.
182
3
 
3
 
! Отговори
Joro преди 9 години
Bravo!6te im disame prahte sled nqkoq godina.Tuk komunistite sa pusnali takiva pipala,che nqmam kak da potrugnat neshtata.
181
3
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
"избирателната активност е била едва 40,77 процента."С това трябваше да започнат!Това обяснява и резултатите от изборите и кой не е гласувал в тези избори.
180
5
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Фашизмът е жив,отрочето на демокрацията пак се озъби.Какво следва нататък не знам,дано не е втора серия на един старичък вече филм...
179
2
 
3
 
! Отговори
do 172 преди 9 години
До Ян Бибиян: И после румънците ще ядат шистов газ, а не мамалига
178
2
 
13
 
! Отговори
Мъдростите на вожда преди 9 години
В.В.Путин: "Запад нам завидует. Я знаю точно"
177
7
 
5
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До един българин Ахахахахахахаххахаххахахахах Най-много да задминат Ангола и Сомалия по мизерия ,за друго не се сещам
176
2
 
5
 
! Отговори
Иванова преди 9 години
До Анонимен Не са американците господине, но по техен тертип го направиха. Както източиха и фалираха техни банки, така и унас.
175
6
 
9
 
! Отговори
има надежда преди 9 години
Факта че комунистите останаха вън от парламента дава надежда , че скоро И Украйна ще е по добре от кенефия
174
4
 
11
 
! Отговори
Новината е.. преди 9 години
Вчера в Ивано-Франковска област в село Бучач,Националната Гвардия на Украйна е растреляла осем човека,защото не са отишли да гласуват.Случая е заснет от наблюдател от Дания и в момента натам се е отправила комисия от ООН.Има 178 случая регистрирани от наблюдатели,в които хората са вадени от домовете им и са принуждавани да отиват да гласуват.Демокрацията работи в пълна сила......