Путин: Убийството на Немцов е позор за страната

Руският президент с първи публичен коментар по темата
4 мар 2015 15:00, Елка Василева
159
Путин: Убийството на Немцов е позор за страната
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин окачестви убийството на опозиционера Борис Немцов като позор за страната, предаде Асошиейтед прес.

В излъчено по телевизията изказване пред служители на руското министерство на вътрешните работи Путин осъди покушението срещу Немцов, който бе разстрелян, докато се разхождаше близо до Кремъл в нощта срещу събота.

Още по темата

Президентството съобщи още в същия ден, че държавният глава е поднесъл съболезнованията си на майката на опозиционера. Това обаче бе първият публичен коментар на Путин по темата, отбелязва Асошиейтед прес.

"Трябва да се обърне най-сериозно внимание на престъпленията, предизвикващи /обществен/ резонанс, в това число на такива с политически мотив", посочи руският президент, цитиран от ТАСС.

"Трябва най-накрая да избавим Русия от позора и трагедията като тази, която съвсем наскоро преживяхме и на която станахме свидетели, имам предвид убийството, безочливото убийство на Борис Немцов насред центъра на столицата", подчерта Путин.

Кремъл отрече да е замесен по какъвто и да било начин в убийството, посочвайки, че то е "провокация", целяща да дискредитира Путин и да даде сила на противниците му. Според приятели на Немцов именно руското президентство е отговорно за създаването на атмосфера на омраза към опонентите си, отбелязва Ройтерс.

Същевременно ръководителят на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников заяви днес пред журналисти, че следствието по делото за убийството на Немцов вече разполага със заподозрени, предаде ТАСС. "Такива винаги има", посочи той в отговор на въпрос по темата.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самият факт, че предателя Елцин, го искаше тоя *** за негов заместник...к'во повече да говорим?
21
14
 
19
 
! Отговори
стига драми преди 9 години
Какво толкова е станало. Поредния застрелян мафиот. Сега го изкараха едва ли не следващия президент на Русия, ако не го бяха застреляли верочтно щеше да свали Путин от власт. Веднага се включи американската пропаганда и го изкараха борец за демокрация, този си е чист комисионер, участвал в съмнителни сделки и приватизация на предприятия за жълти копейки. Ех да имаше кой да гръмне Костов.
20
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 12 часа, от които 8 през нощта, митингуващите са подсигурени с търговско количество плакати, залепени върху дървена основа. За този срок са готови и лозунгите. Чудеса на координация, оперативност и светкавично действие. Откъде са знаели? Логичният въпрос е: Тениските и плакатите са поръчани точно на 28 февруари или все пак по-рано? Приживе?Очевидно става въпрос за изготвен предварително план, чиято 1-ва точка е убийството на Борис Немцов.
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин тука не е прав, не може да се хвърли позора от това убийство върху Русия. Допускането му наистина е позор, но конкретно опозорени са руските служби за сигурност, те проспаха това убийство до Кремъл, те проспаха и Майдана в Украйна преди година. Трябва да се вземат в ръце и то бързо, защото враговете ще продължат да ровят там където са открили слабо място.
18
7
 
19
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Важното е Путин да е лош а добрите да са европейската корпокрация!
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименГласове се чуват само в болната ти глава.
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С близо 50% е нараснала издръжката на живот в България след влизането в Европейския съюз. В същото време доходите ни през последните седем години остават почти без промяна. По данни на синдикалистите, 384 лв. месечно са били достатъчни за издръжка на член от семейството през 2007 г. Миналата година животът в страната е поскъпнал до 562 лв. на месец, което прави ръст от над 46%. С тази сума разполагат едва 2,7 милиона българи, а с по-малко на месец живеят 8 на всеки 10 души.
15
3
 
10
 
! Отговори
Пояснение преди 9 години
В хода на следствието за убийството на Немцов се оказало, че украинската му приятелка и моделка Анна Дуритская е бременна. Докладвали на Путин и той попитал: " И сега кой е виновен. Само аз или целия руски народ?"
14
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте цвърчали бе мишки. Немцов вече го забравиха в Русия. Набийте си го в главите: Крим е руски и ще остане завинаги руски, санкциите не действат, цената на петрола расте, Украйна е фалирала и де факто вече не съществува като дръжава, рейтинга на Путин е 86%, майдан в Русия няма да има. А вие може да си се пените колкото си искате, много ви здраве и успехи в сваянето на Путин.
13
7
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
стига с този немшов евреиски бандит и олигарх
12
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По същата причина, по която уби и Литвиненко.
11
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин трябваше да го охранява и да го пази - дай боже всеки такава опозиция. Всички негови изявления само увеличаваха ненавистта на болшинството руснаци към опозицията. Евреин, свързан с обкръжението на Елцин, поддържан от Запада, конфликтуващ с Русия, политик, действащ, както считат много хора, във вреда на Русия. Опозиционер, който подкрепя всички действия на враговете, напълно устройва всеки един режим.
10
23
 
3
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
Да се опълчиш публично на най-големия комунистически диктатор и да обявяваш, че ще го опозориш и изобличиш публично та да стане напълно зарезил пред народа ами напълно си заслужаваше да бъде убит!
9
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвам Путин да е поръчил убийството му като знае че това ще наруши неговата репотация.
8
15
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Ами някой върл путинист е изперкал. На "антимайдан" шествието една руса тетка врякаше като умопобъркана - буды майдан проклет или нещо такова, с озверял поглед и караше тълпата да скандира, ама май тълпата беше предрусала, та не скандираше, а гледаше умно
7
17
 
5
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
Тоя па Путин има нахалството да обвинява поддръжниците на партията му, че те са го убили!!!!Прилича на Борисов където той никога не е виновен а са виновни всички останали!
6
18
 
26
 
! Отговори
емо преди 9 години
владимире гледай си руския народ който ти вярва ,а фашистите и украинските *** нека се избиват .оъ тях и без това полза няма само вреда
5
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е бил, открили са му пръстовите отпечатъци, зъбния и медицинския картон, заедно с личната му карта и бележка "Аз бях".
4
26
 
16
 
! Отговори
АНTИМУТРА преди 9 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЛЕДВАЩИЯ КОЙТО ЩЕ БЪДЕ УБИЕ ЩЕ Е ЕДУАРД СНОУДЪН!! ТАКА ДЖУДЖАКА ЩЕ СЕ ОПИТА ДА НАТОПИ ЦРУ, ЧЕ СА ТЕ А НЕ ТОЙ!!!А ИНАЧЕ НЕМЦОВ НЕ САМО, ЧЕ ОБЯВИ, ЧЕ ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА СРЕЩУ ПУТИН АМИ ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ ГО ИЗОБЛИЧИ ПУБЛИЧНО СВЪРШЕН БЕШЕ!
3
25
 
15
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Успя да се вземе в ръце Вовата. Вива Вова! Споко бе, баце, ние тука имаме едно 15 опорни точки и във всичките е виновни ЦРУ, споко