Путин към Обама: Без двойни стандарти в Сирия

Двамата президенти проведоха телефонен разговор
14 фев 2016 13:21, Александър Попов
126
Путин към Обама: Без двойни стандарти в Сирия
Снимка: Reuters

Президентите на САЩ и на Русия Барак Обама и Владимир Путин обсъдиха в телефонен разговор сирийската криза и ситуацията в Украйна, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Двете страни дадоха положителна оценка на решенията от заседанието на Международната група в подкрепа на Сирия в Мюнхен на 11-12 февруари по хуманитарните аспекти на кризата, режима за прекратяване на огъня и започването на реален политически процес, се казва в съобщението.

Двамата президенти са изразили подкрепа за усилията на двете работни групи - по прекратяване на огъня и по хуманитарните въпроси.

Президентът Владимир Путин е заявил, че са необходими работни контакти между представители на министерствата на отбраната на Русия и САЩ, които биха позволили да се води по-успешна борба срещу терористичната групировка "Ислямска държава".

Путин отново е призовал за създаване на обединен антитерористичен фронт и отказ от двойни стандарти, се допълва в съобщението.

По въпроса за Украйна Путин изразил надежда, че "Киев ще предприеме практически стъпки по изпълнение на задълженията си по Минското споразумение, включително за пряк диалог с Донбас, обявяване на амнистия и извършване на конституционна реформа, съгласувана с представители от Донецк и Луганск, и привеждане в сила на закона за особен статут", посочва още Кремъл.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пука им на палячовците,по време на война ще ги скрият добре във подземията и ще се киснат в джакузита,тез не ги мислете те са пратеници на които им е обещано спасение,вий мислете като западат бомбите къде ще се криете.Нито на Русия нито на САЩ им пука за вас
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7Като Плевенлиев и Порошенко, нали?
5
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жужи му пари под краката и проси милост от Обама
4
2
 
6
 
! Отговори
истината преди 8 години
До Анонимен 4Президентът на Русия Владимир Путин и президентът на САЩ Барак Обама обсъдиха въпросите на сирийския дълг в телефонен разговор, проведен по инициатива на американската страна, съобщава прес-службата на Кремъл.
3
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
прегледах руската преса / знам , че преписвате от там/ - нема такива заглавия, пишат - путин предложи, путин призова, отковено разговаряха и все такива неща - заглавието ви е спекулация, звучи ултимативно, а нищо подобно няма в коментарите за събитието по световните медии.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i dvamata sa pionki za vashi svedeniq
1
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин дирижира световната политика.