IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Зехтин или олио? Кое е по-полезно?


Обратно в новината

Коментари Коментари

12
от долния
преди 6 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Става дума само за студенопресованите мазнини. За другите каквото и да изберете сте набутани.
отговор Сигнализирай
11
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 0 Не харесвам 2
Драги приятели, един съвет: ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО.Във зехтина в търговската мрежа няма много зехтин. Има всякакви други масла + рафинирано маслиново олио, но зехтина е кът в зехтините. Оисобено в италианските, гръцките или испанските. Всичко е имитация на гъдулка от страна на ошениците в Италия, Гърция и Испания.
отговор Сигнализирай
10
дедо Ташунко
преди 7 години
Харесвам 5 Не харесвам 3
По-големи глупости от писаното в статията отдавна не бях чел. Няма нищо по свестно от качествен, студенопресован зехтин. Турски, гръцки и т.н. са "горещопресовани" и витамините са се изпарили оттам. Все още в Италия (област Лигурия и край Тиренско море) може човек да си купи истински зехтин. Десет евро е литъра. Иначе италианците масово пробутват менте зехтин, с красиви етикети. От 30 години насам си доставяме с Ташунковица по 50 литра годишно. Само препоръката да не се пържи със зехтин е вярна.
отговор Сигнализирай
9
Вал
преди 7 години
Харесвам 9 Не харесвам 1
Некомпетентно написана статия, дори подвеждаща.За сведение, полезните ненаситени мастни киселини при слънчогледовото масло/олио са около 20%, а при зехтина са 73%.
отговор Сигнализирай
8
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 5 Не харесвам 1
До Кънчо. Зехтинът изобщо не е подходящ за пържене, защото при високи температури се запалва. Не знам защо сте решили, че е, но определено грешите.
отговор Сигнализирай
7
Експерт
преди 7 години
Харесвам 20 Не харесвам 0
За съжаление никъде вече не може да се намери истинско качествено, нерафинирано слънчогледово олио(шарлаган). Синтетичните дизелоподобни боклууци на румънските заводи изградени по норми и директиви на ЕС нямат нищо общо с олиото и истинският му вкус. Докато домашен качествен зехтин все още се намира, макар и трудно, както и такъв от малки частни гръцки производители.
отговор Сигнализирай
6
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 8 Не харесвам 1
Стига олиото да е чисто слънчогледово, а не някаква смес с рапично или друго ефтинко си е супер. Плътно с приятен аромат на слънчоглед с доста по-наситен жълт цвят.
отговор Сигнализирай
5
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 10 Не харесвам 12
Не знам кое е по-полезно, но зехтинът е на мoдa => ЗЕХТИН пък и не е български, а българина най-много обича нещата, които не са български
отговор Сигнализирай
4
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 1 Не харесвам 5
Не знам кое е по-полезно, но зехтинът е на мода => ЗЕХТИН пък и не е български, а българина най-много обича нещата, които не са български.
отговор Сигнализирай
3
Яйцето или кокошката
преди 7 години
Харесвам 18 Не харесвам 0
Ненужна дискусия. Кварталният алкохолик бай Мони отдавна е решил дилемата "сливова или гроздова" в полза и на двете. Той обаче не употребява бърбън и фъстъчено масло, защото мрази САЩ или просто няма пари. Не се знае.
отговор Сигнализирай