IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Трябва ли да измиете ориза, преди да го сготвите?


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

17
Анонимен
преди 2 години
Харесвам 3 Не харесвам 0
Мия го откакто видях как виетнамците го сушат направо на тротоара.
отговор Сигнализирай
16
Мастършеф
преди 2 години
Харесвам 10 Не харесвам 2
Мише, ориза се мие и то няколко пъти не заради мръсотията, а за да се премахне нишестето - и оризените зърна да се слепват при готвене. За сутляш това може да не се прави.
отговор Сигнализирай
15
Анонимен
преди 2 години
Харесвам 10 Не харесвам 7
По тази логика и боба се не мие,ще ядем мръсната и препикана течност.Термичната обработка убивала всичко,айде бе.Няма качествен,скъп ориз да не се мие.Търкалял се по хъмбарите и няма да го мия айде бе.
отговор Сигнализирай
14
Ррррр
преди 2 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
МесоЯд може като се изсереш да не си измиеш ръцете а пък за ориза е най малкият проблем,***.
отговор Сигнализирай
13
Анонимен
преди 2 години
Харесвам 17 Не харесвам 1
Задължително всичко се мие! Не знаеш къде по какви складове, камиони, и мръсотии се е търкаляла храната преди да стигне до твоята пазарска кошница. По плодовете и зеленчуците пък може да има следи от химията с която ги пръскат фермерите. А то в днешно време всичко се пръска с какви ли не пестициди, хербициди, торове и др. После ако не я умиете тази химия отива в чинията ви и я изяждате.
отговор Сигнализирай
12
бай Тъпчо
преди 2 години
Харесвам 19 Не харесвам 3
Ами всяко прасе си има си има характер бе и при човеците си е така. Някои ядат доматите с колците, други черешите с костилките щото ги мързи да ги плюят, а пък мързелива домакиня, ще ти обясни, че няма нужда да миеш ни фасул, ни ориз, ни леща... Три води се мие ориза за да му падне скорбялата, инак мъжа ти *** трябва да е, за да не те изгони, да те донаучи ***.
отговор Сигнализирай
11
Анонимен
преди 2 години
Харесвам 8 Не харесвам 3
Казва се изплакване на ориза, за да е бистра водата и ориза да светне.
отговор Сигнализирай
10
Анонимен
преди 2 години
Харесвам 8 Не харесвам 10
Зависи от вида на ориза и от рецептата!
отговор Сигнализирай
9
е сега
преди 2 години
Харесвам 6 Не харесвам 20
остава някой и да каже, че мие чушките преди да ги изпече в чушкопека или че си мие фъстъците преди за ги пече или че мие черупките на орехите преди да ги почисти!
отговор Сигнализирай
8
ПорЦелан
преди 2 години
Харесвам 13 Не харесвам 2
Мие се докато водата с която се мие не стане бистра. Така се маха нишестето и ориза не се скашква. Аз лично предпочитам бланширан ориз. Казват че бил по-полезен, но на мен ми харесва повече заради вкуса. Ориза който е на порции в найлонови перфорирани пликчета не се мие. Този на др.йоткер не ми харесва, но този от Лидъл е добър. Става въпрос за този на пликчетата.
отговор Сигнализирай
Новини