IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата на троянската луканка вече в официалния вестник на ЕС


Обратно в новината

Коментари Коментари

7
do 6
преди 1 година
Харесвам 5 Не харесвам 3
Ти между местно и месно разлика правиш ли? Очеизвадно не. Не се обиждай по изказа си личи какъв лоулайфър си и, че едва ли ще доживееш до много.
отговор Сигнализирай
6
Нема такава държава
преди 1 година
Харесвам 6 Не харесвам 6
Освен домашно приготвени колбаси друго не ям. Всичко в магазина е химия и незнайно каква субстанция наречена месо и субпродукти. Не консумирайте нищо местно води до РАК. И не само местно - хляба ни не е хляб, зеленчуците са пълни с нитрати всичко е химия за жалост.
отговор Сигнализирай
5
Стар човек
преди 1 година
Харесвам 7 Не харесвам 2
Троянската луканка ама от едно време! Днешните добре оцветени луканки,не се различават помежду си !Дали е троянска,карловска,търновска,добруджанска? от Пловдив?,Молерите,няма разлика във вкуса!...Жалко! И със шпековите салами е така-само имената са различни,вътре млечни или соеви протеини кашообразно смлени ,вкусът еднакъв не особенно приятен,нищо общо със стария истински шпеков салам едро смлян и без ,,екстри"които да му предават днешният дъх!
отговор Сигнализирай
4
до 2
преди 1 година
Харесвам 11 Не харесвам 2
Навсякъде в малките кланници. Ние, група приятели, купуваме домашно теле Блек Ангъс (гледа се до вилата ни в био ферма) и домашни прасета. Ела да видиш какви суджуци и луканки стават. Както и сушени деликатеси. Нищо общо с тези в магазина. Освен това има не 1 и 2 ферми (например Бредас), чието месо няма НИЩО общо с това в магазините. Да не забравя- прасето го купуваме за 4.50лв./кг, а телето- 11лв./кг българското, което не става за нищо и 14лв./кг Блек Ангъс. Био месо, гледано пред очите ни.
отговор Сигнализирай
3
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 8 Не харесвам 5
По принцип национална кухня нямаме, а хранителните навици на населението са катастрофални- от столетия последни по продължителност на живота в ЕС. Майка му- 140кг пингвин без 1 зъб в устата си и така нататък. Хапва си българинът пресолените туршии и отровната пърцуца и си мисли колко е "полезно". Да, ама не. Иначе относно филе Елена- това е единственото българско. Кръстоносците взаимстват репептата и се появяват Прошуто Крудо и Хамон Серано. Разбира се с много по-добър вкус от нашия.
отговор Сигнализирай
2
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 8 Не харесвам 2
Записват я за музея. Днес свинскоро идва от мега-ферми от испания, говеждото може замразено залежало от ирландия, нидерландия или южна америка да го вкарат. Къде виждате хубав материал за хубава луканка?
отговор Сигнализирай
1
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 3 Не харесвам 3
Браво на наще.
отговор Сигнализирай