IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Какво значи Е510 на етикета на храните?


Обратно в новината

Коментари Коментари

8
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 14 Не харесвам 6
в най-обикновената ябълка има 26 Е-та, в банана пак толкова, в броколите мисля, че бяха около 14. Всичко е Е-та, всичко е класифицирано. Не разбирам защо е това мрънкане. Има добри Е-та, има и вредни. Вредните са забранени да се влагат. Какво толкова има, та се раздухва темата.
отговор Сигнализирай
7
житцето
преди 6 години
Харесвам 6 Не харесвам 7
Няма да се учудя ако утре това вещество KCN наречено циан калий бъде разрешен да се влага в храните както и сярната киселина разбира се.Нали всичко в малки количества не било вредно.Хранителната индустрия върви ръка за ръка с фармацевтичната-ядеш *** разболяваш се купуваш лекарства в повечето случаи до живот,а те пък от своя страна те убиват много бавно.
отговор Сигнализирай
6
jj
преди 6 години
Харесвам 12 Не харесвам 1
До Анонимен 6Това, че нещо е ползвано в батерии, не значи, че е вредно в храната. :D Даже е смехотворно - в батериите има и вода. Батерия можеш да направиш и с лимони...Нишадър се купува в аптека, народната медицина го прилага при упорити гнойни ангини в количества, хилядократни на това, което се ползва като подобрител на печенето на хранителни продутки. Като цяло - не разбирам каква е целта на статията, освен да блесне някой коментар с бисер за батерии...
отговор Сигнализирай
5
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 6 Не харесвам 5
през 1940-те на миналия век това обозначеното Е510 са го ползвали в батериите и сухите акумулатори. сега ни го слагат в храната.
отговор Сигнализирай
4
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 6 Не харесвам 1
Рачо ни очаква...
отговор Сигнализирай
3
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 13 Не харесвам 4
Екологично чистата храна и на Запад е измама. Идва основно от Китай и Южна Америка от страни с гигантска корупция, а контрол от западна страна на практика няма. В по-скъпите екологични продукти понякога намират даже повече отрови, отколкото в обикновените.
отговор Сигнализирай
2
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 23 Не харесвам 1
Така нарачените Е-та са сигнатури на европейската агенция за безопастност на храните, така че моля джурналистите от днес.бг да обяснят как Е510 "не фигурира в групата на официално одобрените добавки към храната за ползване в Европейския съюз"?
отговор Сигнализирай
1
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 16 Не харесвам 5
На Запад можеш да си купиш и екологично чиста храна, но тя струва по-скъпо от тази, която съдържа каква ли не химия.Тук обаче откъде да намериш екологично чисти продукти, освен ако сам не си ги отглеждаш?
отговор Сигнализирай
Новини