IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Диетолог: Не яжте сурови бадеми


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

23
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
....и от време на време с бадеми, о Ваня о Ваня.....
отговор Сигнализирай
22
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 16 Не харесвам 1
С уиски вървят всякак, сурови, печени, само варени не съм опитвал.
отговор Сигнализирай
21
Н1
преди 3 години
Харесвам 6 Не харесвам 2
До До Н1 Не помня за такъв случай, набор 49 съм. Понеже съм се занимавал с правене на такива напитки за домашна консумация, прочетох доста неща. Домашният ликьор не отлежава с плод и костилки. Той е извлек на определен плод или билка в етилов спирт или ракия. След престой в спирта плодът се изхвърля, питието се филтрира и бутилира. Не е много трайно, защото губи градус с времето. Причината в случая употреба на метилов спирт, който е отровен. За това ако искаш хубава вишновка, само водка.
отговор Сигнализирай
20
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 14 Не харесвам 2
в кспанския език има поговорка чесън сготвен, чесън пропилян. същото е и с бадемите. бадем опечен, бадем пропилян. тялото може само суровия бадем да усвои. печения особено печен горчив бадем е отровен, защото цианидите са сготвени и не могат да се преработят. съров горчив бадем до 20 на ден може да се яде и е лекарство за рак. в САЩ е забранен точно затова. в природата няма нищо излишно.
отговор Сигнализирай
19
Н1
преди 3 години
Харесвам 6 Не харесвам 0
Преди време спорих в един форум за вредата от костилките. Ставаше дума за домашни ликьори, дали на плода да се чистят костилките. Ако са кайсии, да, но вишновка или от череши... Някои си играят и ги махат, понеже костилките били отровни. Нищо подобно, в смисъл, че не са опасни. Не полагайте излишен труд. Напротив, костилката, дръжката и някое листо от плода придават лек възгорчив вкус на питието, подобно на кампари.
отговор Сигнализирай
18
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 11 Не харесвам 4
тези от магазина един Бог знае с какво са третирани, нищо чудно и да са отровни. Виж ако си гледаш сам е друг въпрос, и аз съм ял в доста по-голямо количество, не съм умрел.
отговор Сигнализирай
17
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 12 Не харесвам 0
До до 1"А ти от къде знаеш, че не е права. Ако се поровиш из нета ще намериш доста статии подкрепящи нейното твърдение."===Аз например знам,че не е права защото колкото сурови бадеми, фъстъци, орехи , тиквени семки и др. ядки съм изяла, тази диетоложка не е и сънувала.Не с някаква специална цел ги ям, просто ми е вкусно.
отговор Сигнализирай
16
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 41 Не харесвам 0
Много й е стара информацията на госпожата. Отдавна се доказа, че амигдалинът не е отровен. И е много даже полезен срещу раковите клетки, защото отравя единствено тях. Горчивите бадеми са отровни в големи количества, заради друг цианид. Изобщо по отношение на здравословното хранене, непрекъснато се публикуват фейк нюз, а уж медиите щяха да се борят с тях, ама само за ваксините.
отговор Сигнализирай
15
Джо
преди 3 години
Харесвам 43 Не харесвам 0
От време на време се пускат такива фалшиви статии... Бадемите били с цианкалий, кайсиевите ядки също... Пълни глупости! Интересно защо хората в Непал и Бутан от кайсията ядат само ядката?!? Витамин С17 е много полезен, но вместо него ще ни предложат някоя скъпа химия! Между другото, много пъти лично съм ял 300 до 500 г бадеми наведнъж без никакви проблеми. То и няма откъде да дойдат проблеми, а такива менте-статии отдавна са отречени...
отговор Сигнализирай
14
Н1
преди 3 години
Харесвам 21 Не харесвам 0
Веднага да кажа, че не е така. В млади години на лозето имах няколко бадема, хубав сорт с мека черупка, есен прибирах доста да хапваме през зимата. Приготвях ги по рецепта на фурнаджия от старата махла, който винаги имаше опечени семки и фъстъци в дюкяна. Вярно е, че суровите бадеми имат подобни вещества, но в минимални количества. Бях си взел дакелче,което се свиваше до мен като гледам мач. Като ме мързи да пека, лапаме сурови ядки. Лошото е, че ползваш много неща, чупалка, сол,но е вкусно.Яжте
отговор Сигнализирай
Новини