IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Нашенецът си иска домашната


Обратно в новината

Коментари Коментари

16
пламен
преди 15 години
Харесвам 3 Не харесвам 0
ЕС да си пие газираното ние ще си варим ракия и няма да плащаме така тя ще бъде по люта и по добра
отговор Сигнализирай
15
Реалистът
преди 17 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Не че ще успеят да вземат на някой пари за домашната ракия, така че от този закон нямаше смисъл. А тези които са против алкохола да си пият безалкохолното - ние сме народ на пияници!
отговор Сигнализирай
14
Тоник
преди 17 години
Харесвам 1 Не харесвам 2
Има и кафета,чай,безалкохолни напитки и сокове.Народ от пияници ли ще ставаме?Леко с алкохола.Не докарва до добър край.Чаша вино по Коледа и НГ и малко спирт по националните празници не ви ли стигат?
отговор Сигнализирай
13
staria
преди 17 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
...а бе момчета , защо се изказвате неподготвени?....най добрата гроздова става от грозде на което не е източено виното.Технологията е точна. Майсторлъка е в определяне на подходящия момент за изваряне и последващите действия... НАЗДРАВЕ!!!!!
отговор Сигнализирай
12
химик
преди 17 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
Хубавата ракия става от хубави и узрели плодове. Да няма незрели,изгнили или изсъхнали плодове - грозде,сини сливи,кайсии. Всяка си има свой аромат и свое очарование, ако е направена от човек,който отбира от тези работи. Останалото е менте. А иначе всеки си вари ракийката по свой тертип - кой отделя първака и дали го използва или не - мнения колкото си искаш, А ТРЯБВА задължително ДА СЕ ОТДЕЛЯ ПЪРВАКА и не се ползва нито за разтривка, нито за усилване на градуса на ракията, защото той съдържа основно метанол, който е отровен.Как да върви варенето - това всеки го знае - струйката ракия от чучура не трябва да спира. Кога да свърши варенето на материала в казана ? - имате спиртомер , нали? Ако ракията излиза топла от охладителя,спирто-мерът ще ви покаже няколко градуса повече,защото той е калибриран за 20 градуса Целзий.Така че водата към охладителя не трябва да се пести.Края на дестилацията трябва да свършва при 40 алкохолни градуса. Под тези градуси почват да се отделят продукти( няма да ви занимавам с химия) от които и главата се цепи от болка и други последствия може да има.Ако желаете да я направите по хубава ракията, преварете я!Бат'ВЕСО
отговор Сигнализирай
11

преди 17 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
най-хубава е на тате ракията. Защото е истинска. Марковия алкохол да си го пият ***. Но мога да ви кажа, че един познат шеф н а винпром дълги години купуваше от дядо ми домашна ракия, дори му е помагал с гроздобера и осигуряваше бидони.
отговор Сигнализирай
10
Пияница
преди 17 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Така сме се алкохолизирали в последните 10-15 години,та думи нямам.Превърнахме се в народ от пияндета.Как ще се оправят нещата като къркането не спира?
отговор Сигнализирай
9

преди 17 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
кой е писал статията ке му откина ушичките :) бъзикам се
отговор Сигнализирай
8
Stan
преди 17 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Ami i slivovata ne e losa.E da ima edna casa sego da go sribna ka mi se ste da se napiya.
отговор Сигнализирай
7
X
преди 17 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
а че в сайта се пише гола- вода, е очевидно. Младежите от редакцията съвсем са го ударили през просото май.:)
отговор Сигнализирай
Новини