До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРДа, прав си, хотелиерството не е за всеки, както и ресторантьорството, не е за всяка уста лъжица. Затова най-добрите в Европа са Швейцария и Австрия. И доста богати хора от света дават там децата си да изучат занаята, за да могат успешно да управляват заведения в този бизнес. У нас доста хора решиха, че го могат, само че не успяха. И това си е наука!
отговорСигнализирай
92
кара преди 3 години
83
Интересува ме да оцелее дребният предприемач - хотелиер, ресторантьор, защото не ми се седи вкъщи и лятото, и зимата след пандемията. Като реша да отида на кратка почивка, да има места, които са ми по джоба, достъпни цени! Тия с Радисън и Мариот, не ги мисля, не ме интересуват. Или да отида на вечеря с приятели в ресторант с прилични цени. Дано да оцелеят!
отговорСигнализирай
91
Анонимен преди 3 години
100
Губят пари ама спасяват човешки животи аааааа ко знаите вие...
отговорСигнализирай
90
Анонимен преди 3 години
110
До стария Несебър...така беши и в хотелите ,съкратиха гл готвачи и охраната си ,големи печелбари са тия ,другата година ще търсят вече ромове за готвачи ,в фейсбук имаше коментари кои са хотелите в сл.бряг ,несъбър ,свети влас
отговорСигнализирай
89
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
200
До данъциВсеки турсезон фалират алчни и прости селски тарикати !!Не може Сyльо и Пyльо да стане ресторантьор и да сложи табела c гордото "BEST", пред името на ресторанта.В този бранш са обиграни мошeнници, много били в Затвора - там попаднали на хора, и на крьв ще бранят лесните си бързи пари.Новобранците -cyпaTа!
отговорСигнализирай
88
До 88 преди 3 години
50
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРКолкото до доставките на ресторант например, питай някой който има магазинче или дори малко заведенийце какво време, нерви и пари му струват доставките. И че ако е некачествена доставката, от която се прави храната, всичко отива на кино! Работата с доставките е тежка и скъпа, дори само като доставчикът си калкулира и цената на транспорта /в София, да речем, в задръстванията/. Пък и където и да е. А в лукс хотелите, доставките са и от чужбина, череши, да речем по това време
отговорСигнализирай
87
До 88 преди 3 години
70
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРВ София в добро заведение искат от 3000 лв. нагоре. Кой готви все тая - въпросът е да е качествена и вкусна храната и да я харесват клиентите. Не знам дали си вчерашен или днешен, но обикалянето по институции си съществува в пълна мяра без значение от сезона! Сега, гледам НАП предлага електронни услуги, заради пандемията, браво, приветствам, така да си остане и след вируса! Защо мислиш, че НЯМАМЕ електронно управление и услуги досега. Сети ли се?
отговорСигнализирай
86
данъци преди 3 години
85
Всеки частен бизнес у нас и по света плаща данъци. И е мит, че в България данъците са малко и са ниски. Обобщено частният бизнес у нас плаща доста пари на бюджета и на общините. За туристическият бизнес някъде четох, че внася в републиканския бюджет до около 20 процента. По-добре е да оцелее, дори и най-дребният, за да можем да пътуваме, да почиваме, да плуваме и т. н на поносими цени.
отговорСигнализирай
85
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
60
до До 68Кво толкова ?Това Лято в семейни ресторанти на брега, точно собствениците готвиха.Казаха, че няма да дават дори 2 000 лева заплата на главен готвач.Доставките са на вратата на р-та.Ходене по институции кога,през Сезона?!Айде по сериозно, не сме вчерашни...!И да, готвачи получават 3 000 лева и нагоре, но на други места.
отговорСигнализирай
84
До 85 преди 3 години
30
До Христо ХристовКой как го нарича, все тая - пари не влизат и си е чиста загуба. Това с мотика и полето, важеше при социализма, беше си подигравчийска клетва. Селското стопанство в ЕС е изключително доходен бизнес и отдавна е зает, най-вече заради милиардите помощи, с които ЕС го финансира. Генерира огромни печалби на заетите в него собственици. Не допускат там отдавна! Скоро премиерът се похвали, че е "дал" на собствениците на такъв бизнес помощ от 1.3 млрд. Помощи от ЕС, всъщност!
отговорСигнализирай
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години