Логиката ти е като на 5 годишен, всеки клиент, било то на магазин или заведение плаща разходите на собственика, всичко е калкулирано в цената
отговорСигнализирай
82
Христо Христов преди 3 години
92
Не са загуби, а нереализирани приходи.Разлика огромна.Да хващат мотиката и на полето.
отговорСигнализирай
81
До 68 преди 3 години
21
До До 68Знаеш ли, че ако имаш ресторант, бая ще се озориш да се договориш за заплата на готвач, например. Готвачите, главните, например искат заплата от 3 000 лв. нагоре. Скъпа професия се оказа. Е, ако готвите ти и жена ти, ще е по-леко. Но тогава пък ще ти се наложи да наемеш поне двама-трима - за доставки, ходене по институции, и куп други дейности, които са неизбежни...
отговорСигнализирай
80
До 68 преди 3 години
50
До Анонимен 68Цитат - "Все едно аз да имам ресторант и да те карам теб да ми плащаш разходите по него, разбираш ли?" - да, ако аз вляза в твоя ресторант и потребявам, да, плащам част от твоите разходи. Условие, без което не може да съществува твоят ресторант. А нали и ти трябва освен да поддържаш ресторанта /доста пари са/, ти също трябва да имаш пари за себе си от този ресторант, нали и ти си човек и имаш свои лични харчове? За какво ти е този ресторант, ако не изкарваш пари от него?
отговорСигнализирай
79
Анонимен преди 3 години
35
Ами да отварят ресторантите за нова година те хората за това чакат.
отговорСигнализирай
78
До 74 преди 3 години
44
До АнонименЗа да не генерираш и ти печалбите от милиони на хотелите и ресторантите, стой си вкъщи и не ходи никъде. Така ще си спокоен, че печалбите им са с 50 лв. по-малко!
отговорСигнализирай
77
До 76 преди 3 години
40
До Анонимен76, така е, въпросът е всеки потребител какво може да си позволи да плати! Уви, така е! В кварталната гостилница боб ще струва 1.20, да кажем. Но в хотел клас Радисън, ще струва 20 лв. /това е някакъв, случаен пример/. В скъпите хотели в се плаща далеч по-висока цена, заради класата и името дори. Тениска на Филип Плейн струва 600 лв. заради името... е и качествения памук, да речем. За това ми е думата, да оцелее дребният достъпен за повече хора бизнес, вкл. и туристическият!
отговорСигнализирай
76
До 69 преди 3 години
44
Хващай мотиката и обратно на нивата не си губи времето тук.Скоро ще отворим и ще ни трябват зеленчуци и месо така,че изрини обора и *** и се стягай .
отговорСигнализирай
75
преглед преди 3 години
50
Като си купувате кола, например, мислите ли че този, който ви я предлага, не си е калкулирал разходи и печалба? Като ходите на зъболекар, какво е - същото. Един зъбен имплант /например/ струва по-малко, отколкото ти плащаш, за да го имаш в устата, висококвалифицираният труд на зъболекаря, той струва скъпо. Така и с хотелиерите - за да го има, той си калкулира разходите и печалбата. Ако можеш да си позволиш цената, плащаш и потребяваш!
отговорСигнализирай
74
Анонимен преди 3 години
50
До 75Въпросът е следния:Дали ще ти продаде боба, закупен за 65 ст., на цена 3.20, или на цена 1.90!Щото има и двата варианта.Все ще е на печалба, след приспадане на разходите, изброени от теб!Само че единият път печалбата ще му е 150%, примерно, а другият - 50% (пак примерно).Сега усети ли тънката разлика?
отговорСигнализирай
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години
преди 3 години