IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

8 от 10 козунака по магазините са български


Обратно в новината

Коментари Коментари

21
Жалко, но факт
преди 3 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Много ги знаем ваджийте , ама щом по магазините е пълно - най-вероятно голямата част от тях се продават, също като хляба- знаем че за нищо не става и уж всички ползваме домашната пекарна, ама на магазина има 100 вида....
отговор Сигнализирай
20
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
До От 10. Точно така! Ако имате и подправката МАХЛЕПИ, която се ползва при направата на козунаците ще е перфектен.Вкус дава и мастихата-няколко кристалчета-счукани. Брашното трябва да е твърдо-с по-голямо съдържание на глутен. Следва топла среда, добро втасване и няколко пъти месене. Има конци, вкус, къщата ухае на козунак-истински! В Гърция го правят така! Ала, те са по-мързеливи и глупави от нас, затова!!! Да сте здрави най-вече! ВЕСЕЛ ВЕЛИК ДЕН!
отговор Сигнализирай
19
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 8 Не харесвам 0
Ако някой ми намери майонеза която е от истинкси яйца да се обади, предполагам е същото и с козунаците.
отговор Сигнализирай
18
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 6 Не харесвам 0
ГолЕм праз, като са пълни с всякакви гадости.
отговор Сигнализирай
17
Е- то
преди 3 години
Харесвам 12 Не харесвам 0
Не ми казвайте от къде са, а с какво са пълни!? То и зелето е българско, ама сорта- паве!
отговор Сигнализирай
16
шопен
преди 3 години
Харесвам 10 Не харесвам 0
може би са правени тук,но нямат нито мирис,нито вкус,нито вид
отговор Сигнализирай
15
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 11 Не харесвам 0
И какво от това, че при купешките козунаци има конци? Това не е признак за качество им, понеже съставките в тези козунаци са предимно химическа таблица. Козунак с конци и химическа таблица - това ли е признак за добро качество, че да го предлагате на хората?
отговор Сигнализирай
14
От 10
преди 3 години
Харесвам 16 Не харесвам 1
Най - вкусните бг козунаци са домашно приготвените - с кокоши яйца, краве мляко и масло, с качествено бяло българско брашно, по желание с орехи, лешници, сушено грозде/стафиди. Други слагат парчета локум, шоколад или какао, но това вече не е класическо. Освен това трябва на трапезата домашна баница със сирене и масло. За месните ястия за Великден - всеки според възможностите и вкуса - може и агнешко месо, гозба с младо зайче, пилешко. Свинското месо може и да се пропусне.
отговор Сигнализирай
13
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 8 Не харесвам 1
Това не е вярно: "Ясен признак, че при направата му са използвани истински продукти, а не прах, е наличието на конци при разчупването му."
отговор Сигнализирай
12
От 10
преди 3 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
По благочестиво предание една от последователите на Спасителя - света Мария Магдалина е благовестила с яйце в десницата на римския император, че Христос е Възкръснал! От това предание е този обичай за боядисаните в червено яйца.
отговор Сигнализирай