IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Етнолог: Баницата е обединяващо ястие за Балканите


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

12
анти
преди 3 години
Харесвам 3 Не харесвам 0
на тази "таковоложка" обединяващото е единствено глуп.ост.та, която я свъзрзва с подобни двуноги навсякъде по земята.
отговор Сигнализирай
11
до 12
преди 3 години
Харесвам 1 Не харесвам 2
Не е и с масло, истинската бг баница се прави с мас!
отговор Сигнализирай
10
до 6
преди 3 години
Харесвам 2 Не харесвам 7
Баница с олио?! Олио на баница слагат само хора, които нямат възможност за масло. Печиво с олио?! Отврат.
отговор Сигнализирай
9
Зиг
преди 3 години
Харесвам 6 Не харесвам 1
До Анонимен 7:"В Гърция и Турция баниците са по-хубави, там не пестят сиренето и маслото!" - надали са имали предвид купешките банички. Направи си баницата вкъщи, пък си сложи колкото искаш сирене и масло, да видим къде ще ти е най-вкусно. :)
отговор Сигнализирай
8
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 4 Не харесвам 5
Друго нещо си е бюрекът, т.е. софийската баница. Особено като е с литър палмово олио.
отговор Сигнализирай
7
Н1
преди 3 години
Харесвам 5 Не харесвам 3
Някои страни претендират освен за баницата, шкембе чорбата и др. храни, че са техни. Може, не обичам да споря. Само ще кажа, че в кулинарните предавания досега не съм видял нито един турски готвач да прави баница или сърми. Примож, той е словенец, прави хубави супи, но накрая винаги ги пасира. Не, мерси. Аз съм бил на маса с поляци, чехи, германци, не могат нито да ядат, нито да пият. Сипахме им таратор за мезе на ракията, отидох за шишето, те в това време го ометоха. Гола вода са.
отговор Сигнализирай
6
Елеонора Грозданова
преди 3 години
Харесвам 2 Не харесвам 6
Най-важното за баницата е да се уцели съотношението между сиренето и яйцата - смесете добре и мажете на всяка ***. Олиото е основна част от печивото, а във фурната е най-добре да бъде добре затоплена пaчa предварително. При поднасяне да се сложи кимион и щипка кориандър. Така поне я поднасяха в Дубровник 89-та, когато бях последно. Прекрасен град - перлата на Адриатика.
отговор Сигнализирай
5
Мишо Шнадото
преди 3 години
Харесвам 1 Не харесвам 1
туряш кирилица и латиница и си си ти
отговор Сигнализирай
4
малей
преди 3 години
Харесвам 0 Не харесвам 1
До оффНе3 е реално! Пак ме цензурираха...Я да видим п(а9ч99а....
отговор Сигнализирай
3
питам
преди 3 години
Харесвам 2 Не харесвам 1
А не е ли ***-чорбата?...Или шкембе-чорбата?
отговор Сигнализирай
Новини