IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Крилце или кълка в HelpBook: Как ни удрят в грамажа по заведенията?


Обратно в новината

Коментари Коментари

39
славейкоо
преди 5 години
Харесвам 5 Не харесвам 0
. Според законовите разпоредби подобни измами с грамажа варират между 500 и 10 000 лв.Тези дни по една от телевизиите казаха, че българите сме изяли за 8 месеца във вид на сирене един куб 1/1/130 км. палмово масло. А какви са наказанията за млечни продукти от палмово масло?
отговор Сигнализирай
38
Малко ресторантче
преди 5 години
Харесвам 4 Не харесвам 9
Ресторантчето ми има точно 6 маси с по 4 места. Мижава история, но изхранва семейството. В менютата ми изрично е посочено, че грамажа за всички продукти за ястията са посочени в суров вид. На който не му допада, да върви на друго място. Не съм довлякъл нито един насила. Спазвам всички правила и разпоредби. Елате ми направете акт, че да изкарам някой лев в повече от обещетения.
отговор Сигнализирай
37
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 10 Не харесвам 1
Късметлия е този господин, можеха да му сервират само кокалите за 350 грамаж и пак да му поискат парите. В едно столично заведение преди години бяха донесли порция с половин кюфте, защото предшния клиент не бил го изял ! През последните години на много малко места съм оставял бакшиш точно заради такива тарикати.
отговор Сигнализирай
36
Copy and paste до 33
преди 5 години
Харесвам 4 Не харесвам 4
Я пак? Дай пак кое било задължително да се посочи в готов вид! Щото съда е на друго мнение! Или викаш, бе я съда да си гледа работата, а :)
отговор Сигнализирай
35
Copy and Paste
преди 5 години
Харесвам 4 Не харесвам 5
Изобщо, защо затормозявате съдебната система допълнително? Има 100-*** дела, които се произнасят, че продуктите се описват в менюто в суров вид. Какво правите? Подавате сигнали, силно неграмотните служители на разни агенции правят наказателни постановления, които после се отменят от съда. А разходите за съда и за адвокати ги плащаме всички. Печели си ресторантьора защото някой ментално ощетен не си харесал крилцата в чинията.
отговор Сигнализирай
34
Copy and Paste
преди 5 години
Харесвам 5 Не харесвам 1
Съдебно решение: "Най-правилният начин, чрез който клиентът би могъл да разбере грамажът на предлагания му от ресторантьора продукт, е ако същият е посочен в суров вид, а не след термична обработка. Много по-точно би могло да се отрази колко тежи едно ястие приготвено от месо в суров вид, отколкото след като е било приготвено."И още: "ОТМЕНЯ Наказателно постановление К-035556 от 15.02.2016 г. издадено от Директор на Регионална дирекция за областите Пловдив, Смолян, Пазарджик, Хасково, Кърджал
отговор Сигнализирай
33
ДеЮре
преди 5 години
Харесвам 3 Не харесвам 5
"Според законовите разпоредби подобни измами с грамажа варират между 500 и 10 000 лв." ... ами, не! Според законовите разпоредби ако създадете такова наказателно постановление, не просто няма да бъде отменено от съда, но и ще плащате разходите за съдебното производство, хонорара на ответника, а и някой по заядливи ви съдят за неимуществени вреди.
отговор Сигнализирай
32
До 28,29,30
преди 5 години
Харесвам 34 Не харесвам 3
Кратуни, що се опитвате да неглижирате измамата и да отклоните темата? Щот сте ***, измамата ви е в кръвта. Човекът колко пари има си е негов проблем, може би му е писнало от измамници като вас.Грамажът в менюто е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за готово ястие. Главният готвач, когато поръчва продукти може да си смята порцията и с фирата, но в менюто грамажа е за клиента.Щот има и обратната страна, ако поръчваш спагети примерно. Порция 350 грама в сурово състояние ли ги мерят?Че ще дойде в чинията около кило
отговор Сигнализирай
31
Факт
преди 5 години
Харесвам 7 Не харесвам 10
Нормално, тия грамажи ги пишем в менюто, защото има такава наредба. В повечето случаи грамажа е по-голям от обявеното, ама тогава няма въпроси и снимки. Цените у нас в заведенията са даже супер ниски и собственика трябва да крие оборот за да съществува, защото разходите хвръкнаха до небето. За сведение един готвач по - долу от 100-150лв надник не иска да говори, а наеми, ДДС, осигуровки, фири, поддръжка на техника и още и още...
отговор Сигнализирай
30
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 4 Не харесвам 10
Този от коя Губерния е от Левуново ли. Да не би да сие мислел че ще се нахрани с пилешки крилца по които няма никакво месце. По добре да си беше поръчал тройка кюфтета с гарнитура от пържени картофки и майонеза и една телешка шкембе чорба за предястие. Щеше да се нахрани като човек а не да мърка че го ударили в грамажа.
отговор Сигнализирай
Новини