IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Соленото Черно море: Туристи платиха 490 лева за три пържоли във Варна


Обратно в новината

Коментари Коментари

473
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 4 Не харесвам 4
До 495 Именно! Ами ако бяха казали хората - дайте ни от тази "пържола" 150 грама, от другата - 150 грама??? Дали щяха в заведението да си накълцат пържолите и да не могат да ги сервират на друг клиент, който ще си купи цял стек както трябва да е?Това не е нарязано филе Елена в магазина и да си го вземеш от витрина на грамаж.Това е стек в скъп ресторант. Пишеш цената на стека, че може да варира между ... и ... лева и така... Това е вече честно и лесно за разбиране.
отговор Сигнализирай
472
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 1 Не харесвам 1
Американците са копирали всичко от англичаните - пържоли, бъргери всичко е в паундове и унции - 1/4 (куотър паундер) за бъргери 8,10 и 12 унции за пържоли и т.н. ти недей учи дяда си как се правят деца.
отговор Сигнализирай
471
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 2 Не харесвам 0
Освен това пишеш за пържола, а не за телешки стек. Явно разбираш толкова колкото сам ме обвиняваш, че разбирам. Грам не си наясно дори кое е пържола и кое е стек, камо ли месата. Но някъде си видял нещо в унции. Браво. Успех с тази мярка в ресторантите, които посещаваш. ;-)
отговор Сигнализирай
470
Опа
преди 1 година
Харесвам 9 Не харесвам 3
Пълна измама. Никой не спори, че месото е супер и е на грамаж. Не бил прочел менюто човека и тн. Така, ако е написано в менюто 35лв за 100гр не става ясно колко е общо грамажа за една порция, каква е крайанта цена за една порция и човек може лесно да се обърка, както е станало. Ресторанта трябвало да ясно на видно място да напише, че една порция е 467гр. и струва 163лв с пояснение (35лв. за 100гр.) В касовата трябваше да пише 3бр пържоли фенси-менси ПО 163лв за брой е равно на 489лв. 1/2
отговор Сигнализирай
469
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 1 Не харесвам 0
До долния - Ясно е написано по АМЕРИКАНСКИ. Не, не ш знам по английски как са. А ти не можеш да четеш дори, така че ще прочета, и ще се образовам без твоето мнение. Гледай колко унции ще изядеш в Мазу. Явно смяташ там, че така ще ти продават, както на теб ти е удобно да разбереш. А не както те си разбират. ;-)
отговор Сигнализирай
468
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 2 Не харесвам 0
Такива стекове по американски се правят само по един начин - на барбекю.В нашите условия и българската скара става, но българската...а не някаква скара с тефлони, незалепваща и т.н. - тя не става и за едни кюфтета/кебапчета на скара.Само сол и черен пипер от мелница и двете. Иначе солта ще дръпне сочността. Единият вариант е - да покриете с фолио като се обърне до желаната готовост (реър,медиум,уел дон) или за малко в печката, но пак трябва да е вече гореща.12-16 мин за всичко,иначе- подметка
отговор Сигнализирай
467
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 2 Не харесвам 1
До 488 - Да, само ти си читав и знаеш що е телешки стек, само ти можеш да четеш... :-)Правих вкъщи рибай стек, т-боун. Единият стек беше 700 грама почти, към 3,5 см дебелина. Т-боуна- 860 грама, почти 4 см дебелина. И двете пържоли ги ядохме в различни дни за вечеря с гарнитура и една такава пържола я ядохме трима семейно. Родитвли с дете. Определвно поеъпвашите не са знаели какво си поръчват. Не са изяли 3-*** 1,4 кг телешко месо и др. Сервитьорите не са им обяснили. Мазу е известен с тях
отговор Сигнализирай
466
ала бала
преди 1 година
Харесвам 8 Не харесвам 2
Държава има ли?На касовата бележка е написано 14! пържоли. Това е абсолютно незаконно! Как се процедира? Месото в един нормален ресторант се измерва на кантар за всяка една порция пържола още докато е сурово. Така се определя стандартна порция, за която е написана цена в ценоразписа. Никъде по света не се пише за 100 грама пържолка еди каква си цена и ти дават някаква си там пържола с неопределен грамаж. Това си е направо измама.
отговор Сигнализирай
465
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 6 Не харесвам 1
И в Гърция ви а скъпо, нали?!!! Ходете си на БЕТОНОморието тогава - хем да ви се карат и да ви гледат като "втора ръка (даже трета) туристи, хем да си плащате 250 ЕВРО!!! за три пържоли, все едно, че сте на Санторини или Миконос!!!08⁶
отговор Сигнализирай
464
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 2 Не харесвам 8
ахахаха, ей в коментарите сте големи комплексари. Вижда се, че никога не сте ходили в ресторант и си нямате понятие как се представя телешко месо, но злобата и завистта ви карат да вярвате, че с обиди и даване на акъл, някой ресторантьор ще се смили над вас и ще ви продаде бон филе на цената на квартално кебабче. Вместо да висите по форумите по цял ден, си седнете на задните части и научете нещо, белким се реализирате някъде.
отговор Сигнализирай
Новини