IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

5 знака, че месото е развалено


Обратно в новината

Коментари Коментари

10
anonimen
преди 10 месеца
Харесвам 2 Не харесвам 0
Никой не ти дава да го помиришеш преди да го платиш
отговор Сигнализирай
9
К9
преди 10 месеца
Харесвам 2 Не харесвам 0
Месото не зрее на температура под 10 градуса. За правилно и добро узряване на месото са нужни : Контролирано осоляване с нитритна сол, температура 10-14 градуса, влажност на въздуха 75 процента и леко, но не директно обдухване ( проветрение) на месото. Ако имате тези условия, спокойно можете да си приготвите пастърма, бонфиле или врат и да хапне те едно наистина узряло и ароматно месо с отличен вкус.
отговор Сигнализирай
8
Анонимен
преди 10 месеца
Харесвам 2 Не харесвам 1
Слагай у тиганя убива всички микроби :)))
отговор Сигнализирай
7
Тео
преди 10 месеца
Харесвам 2 Не харесвам 0
Последните две са алабала! Ако месото лепне, може да има съвсем друга причина за това. Месото диша! Ако сте го оставили за повече от 24 часа завързано в торба, например, дори и да е в хладилника, може да започне да лепне. Омийте го обилно с вода, и следете за неприятен мирис. Ако няма е годно.Потъмняването - хайде бе! Ако вземете прясно, червено месо, то е абсолютно нормално да посивее. Това са нормални окислителни процеси. НО АКО ИМА ЧЕРНИ ПЕТНА, КАТО ГАНГРЕНА(не съсиреци) - В КОФАТА!!!
отговор Сигнализирай
6
Хигиена и:
преди 10 месеца
Харесвам 2 Не харесвам 0
Температура и влажност: Успешното узряване на месо изисква поддържането на стабилна температура около 1 до 2 граду са по Целзийи относителна влажност между 85 и 90 процента. Тези условия помагат за предотвратяване на растежа на вредни микроорганизми, докато позволяват на естествените ензими в месото да подобряват неговата мекота и вкус.Въздушен поток: Постоянният въздушен поток е съществен за равномерното и бързо изсушаване на месото и предотвратяването на развитието на вредни бактерии.
отговор Сигнализирай
5
Анонимен
преди 10 месеца
Харесвам 4 Не харесвам 0
Когато преседи в хладилника по-дълго време, но не в камерата и не е замразено, по него се появява някаква неприятна слуз. Веднъж се случи у нас и не посмях да мия слузта, просто го изхвърлих. По-долу някой пише за узряване на месо в хладилник, но не знам как се прави това и какви са тези мембрани, които трябвало да се отстранят. Явно има някакви тънкости, които не всеки знае.
отговор Сигнализирай
4
Узряване на месото
преди 10 месеца
Харесвам 1 Не харесвам 0
Избор на месо: Изберете висококачествено, добре омазнено парче месо. Мазнината помага за подобряването на вкуса по време на узряването.Подготовка: Месото се почиства внимателно, като се отстраняват всички външни мембрани.Узряване: Месото се оставя да узрее в хладилник с контролирана влажност и температура. Обикновено, температурата трябва да бъде между 0C и 4C, а влажността - между 75% и 85%. Процесът на узряване може да продължи от няколко седмици до няколко месеца, в зависимост от желания вкус и текстура.
отговор Сигнализирай
3
Майстор готвач
преди 10 месеца
Харесвам 3 Не харесвам 0
Има някаква рецепта... месото се оставя да се полуразвали в контролирана среда, и след това от него се прави кайзер пастърма. Трябва да я има някъде по старите учебници. Не се прави както сега, давай, давай, няма време.
отговор Сигнализирай
2
Анонимен
преди 10 месеца
Харесвам 7 Не харесвам 0
Абе тия статии къртят мивки!
отговор Сигнализирай
1
Дон Кикот
преди 10 месеца
Харесвам 7 Не харесвам 4
Каквото и да месото ще го изходиш на другия ден така, че яжте смело.
отговор Сигнализирай
Новини