73% от гърците няма да почиват това лято

Причините за това са главно финансови
11 юли 2013 09:31, Елка Василева
22
73% от гърците няма да почиват това лято
Над 70% от гърците ще останат без почивка това лято. Снимка: Reuters

Недостъпна ще е почивката това лято за 73 на сто от гърците, а много от тях ще съкратят допълнително лятната ваканция, според национално допитване на Института за изследване на потребителите (ИНКА), цитирано от гръцките вестници.

Данните показват, че 73 на сто от гърците в сравнение с 69 на сто миналата година няма да почиват това лято, а над 73% от гръцките потребители са заявили, че не планират нито пък вярват, че в крайна сметка ще могат да излязат в лятна ваканция тази година.

Причините за това според авторите на допитването са главно финансови (70 на сто). От запитаните 20 на сто посочват, че причините за това са свързани с несигурност в работата и с нестабилност на финансите им, а 10 на сто изтъкват професионални ангажименти и други причини.

Продължителността на лятната почивка на едно домакинство в Гърция драстично е намаляла - 40 на сто заявяват, че ще почиват 4 дни, а 20 дни ваканция ще могат да си позволят едва 2 на сто от гърците.

Морето продължава да е най-предпочитаното място за отдих на голяма част от южните ни съседи. Морето е желано от 80 на сто от тях, а 20 на сто предпочитат планината.

Туристическите дестинации за гърците в чужбина тази година ще паднат с до близо 50 на сто. Разходите за 15 дни почивка на едно четиричленно семейство в Гърция се изчисляват на 2700 евро, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
анонимакис преди 11 години
ей, българи завистливи, винаги ще си останете недоволни, знаете ли защо- това ви е кармата-приемете я и се смирете.Хубаво е да си смените и чипа- ама как се сменя народопсихология ки.Винаги ще сме по-добре от вас, винаги със завист ще гледате нашият юг,винаги ще цъкате с език как правим това и онова,но най-важното никога няма да приемете най-кадърния от вас да ви води, затова ще си останете нещастници.
18
0
 
1
 
! Отговори
Беден грък преди 11 години
И аз няма да ходя на почивка през лятото - по ми е на сметка сутрин да печеля парички и след обед да се изтягам на плажа !
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боли ме фарът за гърците! А в България,коли ще ходат на почивка?
16
3
 
1
 
! Отговори
imigrant преди 11 години
za6to zawishdate be balgari! U4ete se ot garcite otnowo be pelikani!
15
1
 
10
 
! Отговори
великолепно преди 11 години
Интересното е , че Гърция като страна може да има проблеми и да е изпаднала във финансов колапс, но другото се премълчава - парите са си там в банките, само че са на хората. Депозитите им могат да покрият целият им дълг, но хътрите политици - грабят от Европа и ги дават на хората. Грък беден няма - другото е парлама за пред ЕС. Гърция затъва като държавна хазна, но депозитите на обикновените хора набъбват.
14
2
 
10
 
! Отговори
ONASSIS преди 11 години
Докато идват пачките от Европа ще я караме на корем и по гръб.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много бързо забравиха полковник Пападопулос мръзливите му грисове с грисове!
12
2
 
10
 
! Отговори
гръ преди 11 години
93% от българите не почиват та малко им остана да ни настигнат. да ама не , пак им дадоха 8 милярда евро колкото за половин българия да им работи-------- те затова им ги дават за да неостанем без работа
11
1
 
22
 
! Отговори
ДАНИЕЛ РАДКЛИФ преди 11 години
ТЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮ РАЗПЛАКАХТЕ МЕ БЕЕЕЕЕЕ ЧЕ ТЯ ЦЯЛА ГЪРЦИЯ КЪДЕТО И ДА ОТИДЕШ ИЛИ ЖИВЕЕШ ВСИЧКО Е МОРЕ , ВСИЧКО Е ТУРИСТИЧЕСКИ БИЗНЕС , ТЕ ТАМ СИ ЖИВУЧКАТ И СИ ПОЧИВАТ , ПОЛУЧАВАТ ЛУДИ ПАРИ ПОМОЩ ОТ Е.С. И ЛЕЖАТ ПО ГРЪБ РАБОТЯТ ИМ САМО РОБИТЕ КАТО : БЪЛГАРИ, АЛБАНЦИ, РУМУНЦИ И МАЙМУНИТЕ ОТ АФРИКА И ПАКИСТАН
10
1
 
23
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Последното изречение ме шокира! 15-дневна почивка??? Кой в БГ може да си позволи 15 дена на морски курорт??? Доколкото знам, повече от 7 дни никой не взема вече...Даже обикновено са 4-5.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анал-итик преди 11 години
Но за сметка на това, почиващите ще се гърчат!
8
1
 
14
 
! Отговори
джони преди 11 години
Много важно ние с години вече не почиваме е ииииииииии.....
7
2
 
19
 
! Отговори
Pumpi преди 11 години
"73% от гърците няма да почиват това лято "...Да ама 73% от гърците няма и да работят през годината, а социалните помощи няма да секват.
6
1
 
24
 
! Отговори
eko72 преди 11 години
До сега все са почивали. За компенсация дълги лета не трябва да почиват.
5
4
 
15
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
Наистина са си почивка по-рождение...време е малко да не почиват...да изкарат парите с труд, а е с заемчета наготово ...даммм така е редно...сори гърчоляяяяя
4
2
 
44
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
Гърците са в почивка...по рождение ! Не ни обяснявайте колко са зле "горките гърци",че по-зле от нас в България едва ли има някъде.
3
1
 
41
 
! Отговори
viva1234 преди 11 години
Горките, живи да ги ожалиш...То почти всеки грък си има къща на морето, ама горките те...Мои познати/колеги/ от Гърция почиват поне 2 пъти годишно по 2 седмици
2
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това ми звучи, като - "100% от варненци, няма да ходят на море тази година.":))))))))))
1
4
 
35
 
! Отговори
Ботев преди 11 години
Абе те и не работят много-много, тка че от кво да почиват?!