Костадин Костадинов: Пред РСМ има два пътя

РСМ многократно си е "позволявала да скандализира"
Обновена: 26 сеп 2024 13:49 | 26 сеп 2024 13:40, Инна Ангелова
33
Костадин Костадинов: Пред РСМ има два пътя
Снимка: БГНЕС

“Решението Албания да започне същинските преговори за членство в Европейския съюз беше закономерно, даже закъсняло”, коментира пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той допълни, че пред РСМ има два възможни пътя - или признава наличието на българите като основен държавотворен елемент на страната си и ги вписва в Конституцията си, или остава извън преговорния процес, каза Костадинов. Според него това е и целта на управляващите в Скопие в момента.

Костадинов коментира, че, след като Република Северна Македония отказва да изпълни условията на подписаните договори с България и с ЕС, е трябвало да бъде взето решение. След като не искаш да спазваш договорите, отсрещната страна също няма да спазва ангажиментите към теб, коментира той.

Лидерът на "Възраждане" припомни, че назад във времето РСМ многократно си е "позволявала да скандализира", да лобира в коридорите на европейските институции, така че България да не получи подкрепа за естествените права и свободи на българите там.

В същото време, по думите на Костадинов, Албания призна българското малцинство и на българите бяха гарантирани всички конституционни права, каквито имат и другите малцинства. Албания показа, че е нормална европейска държава и заслужава да е член на ЕС и "Възраждане" подкрепя това, подчерта лидерът на партията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: българиконституцияРСМ
Още от ЕС
Петков: Френското предложение се оказа добро за България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Коментар преди 4 часа
Тоя голям философ. Оставете северно македонците сами да решават какво да се случва с държавата им. В крайна сметка ако не изпълняват договорите си няма да влязат в ЕС. Жалкото е че ще отидат в друга орбита, но кой ще иска тази държава в съюза, като знае че на нея не може да се разчита!? Може би така е по-добре.
24
3
 
5
 
! Отговори
Мара Бунева преди 5 часа
Сведенията на Копейкин са от първа ръка, затова му вярваме. Все пак главният режисьор на македонистките трагикомедии и мелодрама е в Кремъл. От Белград са продуцентите и сценаристите ...
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Копейкин за първи път да съм съгласен с теб. Само дето това което се случи е благодарение на руските ти господари, само Русия има интерес от разединени Балкани.
22
4
 
3
 
! Отговори
БРАТУЖКИМ преди 8 часа
РОССИ ЩЕ ПОБЕДИ ЧОВЕЧЕСТВОТО И ЗЕМНОТО КЪЛБО ЩЕ ВОНИ НА РУСКО АКО...ВСЕ ТАКАААА ДОО КРАЯ НА МОСКВААА
21
2
 
3
 
! Отговори
БРАТУЖКИМ преди 8 часа
ОТ БЕЛГРАД ДО КИТАЙ Е БИЛО БЪЛГАРСКО ПРЕДИ РОССИ ДА ИЗКЛЬОПА СТО И ПЕТДЕСЕТ МИЛИОНА И ДА НИ ОСТАВИ НИЩОТО ПЪЛНО С ЕКСКРЕМЕНТИ НА РОССИ КОИТО *** ЧЕ СА БЪЛГАРИ
20
4
 
4
 
! Отговори
БРАТУЖКИМ преди 8 часа
КОСТАДИН МУТРАФОНОВ Е НАПИСАЛ ПИСМО НА КРЕМЪЛСКИЯ СИ ГОСПОДАР ДА ДОЙДЕ В СОФИЯ С ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ЛИЧНО ЩЯЛ ДА ГИ ПОСРЕЩНЕ И ДА ГИ РАЗЦЕЛУВА НАВСЯКЪДЕ...
19
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Тоя па... хем иска България да излезе от ЕС, хем хули РСМ. Всичкото му е такова - да се показва, да има лична изгода
18
13
 
10
 
! Отговори
Възраждане преди 10 часа
ЕС и НАТО вън от България! Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
17
11
 
11
 
! Отговори
Би 58 преди 11 часа
Коце проумей, че си вреден!
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Костадинов кога ще има референдум,дали трябва да сме членове на ЕС и НАТО? Кога ще има референдум за приемането на Еврото в България?
15
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Интересно е че тези които са на власт в Македония са про-Руски ориентирани и ако може ще излезнат и от НАТО! Те изпълняват заповеди на Путин! Видимо Радев, Възраждане, БСП, ГЕРБ и ИТН им помагат! И крайния резултат ще бъде, че в Македония ще има дестабилизация и нови избори! Но омразата към Българските мизерни политици в Македония ще е обща, не само от тези които са про-Европейски ориентирани! Интересно е че 85% от Българите също мразят мизерните политици!
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
"Македония е била част от България и трябва отново да бъде.Трябва ни за да увеличим територията на страната си." - ние сега имаме по 3 апартамента на глава от населението, а българите имигрират и ни заменят араби. За какво ни е С.Македония, да я подарим и нея на арабите ли? Направи 6 деца, па тогава агитирай за разширяване.
13
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
До 12Македония е била част от България и трябва отново да бъде.Трябва ни за да увеличим територията на страната си.
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Не мога да разбера Костадинов! Той за ЕС и НАТО ли е или е срещу? Защото имам впечатления, че е срещу ЕС и НАТО! Според него те са лошия запад! Според това и логиката му , Македония е в правилната посока! Т. е с действията помага на Македонците да не се повлияват от лошия запад!
11
0
 
10
 
! Отговори
До 10 преди 11 часа
А за какво ни е?
10
2
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 11 часа
Тролей,ако напиша ти на какво приличаш ще ме изтрият
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
За да може да анексираме Македония ни трябва армия, но армия нямаме.
8
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Скрий се в копейййкин! Не се изказвай за неща, които не разбираш!
7
4
 
12
 
! Отговори
Враца баце преди 11 часа
Ако ДПС на Пеевски не купуваше толко яко гласове из махалите, тези щяха да са твърдо втори и щат-нещат всички трябва да се съобразяват с тях!
6
12
 
12
 
! Отговори
път пред Костя преди 11 часа
Пред Костя има един път - с гoл *** напред към маЦква.