В Гърция може да забранят движението на коли по Великден

Не се позволява пътуване до домовете на роднини и приятели
Обновена: 14 апр 2020 13:37 | 14 апр 2020 13:25, Елка Василева
51
В Гърция може да забранят движението на коли по Великден
Снимка: БГНЕС

Гръцкото правителство обмисля да забрани напълно движението на лични автомобили в навечерието на Великден и на самото Възкресение, за да осигури стриктното спазване на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса в критичния момент на най-големия православен празник, пише атинският ежедневник "Катимерини".

Ако в крайна сметка мярката бъде приета, тя ще бъде приложена от 20 часа вечерта на Велика събота, когато затварят магазините.

Показателни за намеренията на правителството са вчерашните думи на правителствения говорител Стелиос Пецас, който заяви, че "не се позволява пътуване до домовете на роднини и приятели, за да празнуваме заедно".

Правителството разбира умората на гражданите и ако тази мярка бъде приета, тя ще бъде последната преди постепенното разхлабване на ограниченията през май.

Още по темата

Икономическият ежедневник "Нафтемборики" се спира на обръщението, което направи снощи по телевизията премиерът Кириакос Мицотакис. Акцент в изказването на премиера "Нафтемборики" поставя върху фразата, че в периода на пандемията е било изградено доверие към държавата, което ще даде възможност след края на ограниченията да започнат съществени реформи, предаде БТА.

"Контра нюз" пише, че половината от хотелите в Гърция са във фактически фалит, като цари паника от взрив на безработицата и от ново поколение "лоши кредити". Вестникът съобщава и за снощното обръщение на премиера Кириакос Мицотакис към нацията, като коментира, че то е било с "аромат на избори".

Свързаният с опозиционната СИРИЗА в. "Авги" критикува премиера Кириакос Мицотакис за снощното му телевизионно обръщение под заглавие "Хитър политикан". Според вестника Мицотакис е "открил" нуждата от нова система на обществено здравеопазване, признал е, че идва дълбока рецесия, но е определил като "нелогични искания" мерките, които повечето страни предприемат за ограничаване на рецесията. Според СИРИЗА обръщението на Мицотакис не е било посветено на пандемията, а на политическа целесъобразност.

"Авги" цитира и бившия министър на финансите Евклидис Цакалотос, който предупреждава настоящия министър Христос Стайкурас, че грижа за средната класа в момента не съществува и с всеки час, през който кабинетът не взима нужните мерки, се приближава към дълбока и продължителна икономическа криза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Дано и у нас стане така! А не всички софийски гета, населявани от дивни пpoвинциалисти да ми тръгнат по селата на Великден да ядат престарели овце, които наричат агнета и да пият нула пъти дестилирана "домашна" разкошна ракия, да се изпозаразят на софрите по 50 души и после- обратно в гетото. Нека не забравяме в кои квартали са концентрирани заразените в София! Само по крайните.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
36 и 37 не знам защо си пишеш сам и си отговаряш.Това стоене вкъщи и гледане на брифинги не ти се отразява добре.П.П Искрено се надявам това извънаредно положение да го удължат поне още 6 месеца.
34
1
 
0
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
Остави ги. За всяко решение проблем ще намерят. И да им го обясняваш като не искат да го разберат си е техен проблем. Единственото което ме притеснява е че заради такива като него ще удължават още извънредното положение. На който не му харесва да живее в общество, да ходи в гората
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 35Какво се оплакваш от ББ? Нима искаш режима на Путин в Москва,в Гърция и Сърбия абсолютните забрани да мърдаш,или в Италия на 3 дни веднъж да отидеш до магазина,да те дебнат по джи ес се *** с кю ар кодове,и да знаят къде си,кога си излязъл до магазина,или на работа?!?
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А борисов направо е чудесен - неграмотен, арогантен, самовлюбен селякк.Страхотен е и си го заслужавате.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ехххх имали сме късмет, че само 5 века сме били под робство с този манталитет и мислене."Лошо, лошо, ама може и по лошо".Никога не бих си мръднал пръста за такива отпадъци.Заслужавате си да си стоите 10 години по къщите и да ядете по команда.
30
7
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
Аз също съм доволен от Борисов. Очевидно трябват такъв вид лидери. Здравния за *** за зеле не става, но Борисов кърти. Ако не спазваме сегашните сравнително леки забрани, ще дойдат по строги. Не знам как хората не го разбраха. А за църквата както казах в друг коментар, не е директна линия към Господ. Ако го нямаш в душата ако ще и на Божи гроб да отидеш, все тая
29
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХммБорисов се справя прекрасно. Не съм гласувал никога за герб,но каквото можа направи правилно. Браво на него.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ясно е че евреите стоят зад това. кой друг ще забрани на християните да се движат на великден
27
3
 
11
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
Имам приятели в Сърбия и ми казаха, че сега ще забранят на всички да излизат от четвъртък до вторник. Австрия чак сега отваря малките магазини където тук си работеха нон-стоп. Това е само да потвърдя, че можеше и да е много по-страшно положението.
26
1
 
10
 
! Отговори
Тиражия преди 4 години
Между другото от един месец вече караме без да плащаме. Няма тол няма мол, извънредно положение било. Ама тва само тея дет знаем. Никой не ни закача. Иначе ,ако идеш да вадиш тикет ти взимат парите, никой нищо не казва. А вий чакайте да ви върнат пари от винетките.
25
3
 
8
 
! Отговори
Тиражия преди 4 години
Ей голям кеф е ся. Само ний сми по пътищаата. Караме кът луди, по 15 часа на ден, няма задръствяния няма нищо. Е малко ми липфсват селянджърите с двайсет годишните премиуми дето ми сфяткаха га ги засичам на магстралата, ама иначе е готино.
24
12
 
11
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Така се прави, а там са по набожни от нас 100 пъти ! Ама бойчето нали иска на всички да се хареса и не затвори храмовете. До 3 седмици ще е ад под небето .
23
2
 
4
 
! Отговори
Жжж преди 4 години
Бе не давайте акъл на Бойко че и тука ще го направи краля слънце
22
1
 
2
 
! Отговори
Еврошанс преди 4 години
До ЧиновникКой ти каза, че има вУрУс?
21
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Гърция получи много финансови "инжекции" от НЕИЗТОЧНОПРАВОСЛАВНИ "институции"....Сега просто е длъжна да подскача по гайдата им.Нищо чудно и да забранят изобщо Православния Великден..
20
4
 
9
 
! Отговори
Гоше преди 4 години
А тук всички селчипегоси чакат Четвъртък, за да напуснат София и да си идат по селата....
19
0
 
6
 
! Отговори
Вашият Премиер преди 4 години
До Анонимен 14Как да не дават пари, знаеш ли колко парички имам?!
18
8
 
7
 
! Отговори
God преди 4 години
Направо да забраняват Гърция, че нещо не ме кефят.
17
2
 
3
 
! Отговори
Шпонката/Тонката/ преди 4 години
До Анонимен 15Защо не?