Патриарх Кирил: Сърбите са най-надеждните православни братя

Имаме общи позиции, заедно постигаме успехи, смята той
16 мар 2024 17:27, Анисия Иванова
116
Патриарх Кирил: Сърбите са най-надеждните православни братя
Снимка: БГНЕС

Сърбите са най-надеждните православни братя на руснаците, двете църкви отстояват общи позиции, за което Руската православна църква е благодарна. Това заяви Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил при посрещането на сръбския патриарх Порфирий, предаде БГНЕС.

„В лицето на Сръбската православна църква (СПЦ) ние винаги сме имали най-надеждните свои събратя. Заедно на много православни съвещания сме отстоявали нашата обща позиция. И по Божията милост, ако сме постигали някакви успехи, в тях са участвали и нашите братя от СПЦ, затова с благодарност си спомняме добрите си взаимодействия“, подчерта патриарх Кирил.

Главата на СПЦ пристигна на посещение в Русия за молитвено изпращане и погребение на починалия епископ Антоний, негов викарий.

Въпреки че причината за посещението в Москва не е радостна, Сръбската църква е благодарна на Бога за това посещение, заяви на свой ред патриарх Порфирий: „За нас, християните, няма смърт - има живот. Знаем, че животът е дар от Бога, а вечният живот не е на земята - той е в Царството Божие“.

Покойният Моравски епископ Антоний беше символ на връзките между двете Църкви и двата братски народа, засвидетелства предстоятелят на Сръбската църква. „Благодаря ви, че го приехте с любов като син, като ваш и наш брат, че в негово лице единството на Руската и Сръбската църква, на руския и сръбския православен народ беше видимо за света“, подчерта Порфирий. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
9
 
35
 
! Отговори
АЗ преди 1 месец
Тито ги мразеше тия , и те го мразеха !! Югославия беше супер , защото Тито държеше руснаците надалеч !!!
50
7
 
32
 
! Отговори
Куку преди 1 месец
Ако се върне Тито ще изгони тази кагебейска банда отвъд Дунав!
49
14
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
БПЦ не призна автокефалията на Македонската ПЦ -----///----- Не само. Когато Македонската ПЦ помоли БПЦ да я представлява като църква-майка, същия този Неофит с бетеера, подучван от банкянския путинист Борисов, им отказа.
48
8
 
36
 
! Отговори
червен боклук преди 1 месец
защо му давате думата на това ченге
47
9
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупости! Сърбите са винаги с този, който им подхвърля някой лев! По време на комунизма в Югославия лапаха тоблерони и носеха дънки, пътуваха на запад и се гавреха с руснаците, че чак мъчно да ти стане! Просто руснаците сега са зле горките и не е ясно как ще свърши авантюрата с войната!
46
7
 
40
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Това е изключително грозно смесване на религията с политиката и е обидно както за не-сърбите, така и за самите сърби. Някакъв ненор малник си позволява да дава оценко на цели нации.
45
9
 
46
 
! Отговори
И преди 1 месец
До Анонимен21Кои руснаци ни освободиха? Онези верните на руския император, който предците на тези убиха заедно със семейството му! Та на комунистическите *** ли трябва да бъдем благодарни?Тези които организираха народния съд и избиха елита на нацията и наредиха да се построят лагерите в които бяха избити много будни и несъгласни с режима хора!
44
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ти като си такъв мъдрец, то ние откъде сме тръгнали? Пък най-ми е интересно как Аспарух с коне е преплавал Дунава. Тия коне уникални плувци. Нещо куца, ама не знам кой крак.
43
11
 
38
 
! Отговори
НАТО преди 1 месец
Сърбенцата ги излекувахме от национал-шовинизма и вазе ще излекуваме.
42
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде еее . Един казва , че сме татари, друг персийци , трети тюрки , унгури , чукундури . А по гените ни от лаборатории на ЕС сме траки и средиземноморски.
41
6
 
34
 
! Отговори
Богомил преди 1 месец
До Анонимен 37. Безроднико, нищо не знаеш за историята на народа си. Аспа, испа и еспа са древни тракийски думи за кон В тях няма нищо иранско. Боспорското царство има цар Аспург, а 200 години преди Аспарух, в Тракия,в Римската империя има пълководец на име Аспар, който за малко не става и император Чети неграмотнико!
40
7
 
50
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 1 месец
Къв патриарх е тоя КаГеБеец дето прави иширети на иранските аятоласи бе...ааахахахаа...
39
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БПЦ не призна автокефалията на Македонската ПЦ и Украйнската ПЦ и за благодарност сръбдкият и руският патриарси не присъстваха на погребението на Патриарх Неофит.
38
6
 
43
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Поп Киро КГБ на няколко водки ако го слушаш братски църкви на Руската са и тази на Хамас на Хутите и тази на Иран:):):)
37
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само да доуточним, че епископ Антоний е починал на 11 март и го погребват 5 дни след това.Веднага се набива на очи, че дата на погребение е същата с тази на Патриарх Неофит, въпреки, че сърбина почина два дена по-рано. Възможно е датата да е избрана така, че сръбският и руският Патриарси да не отидат на погребение на патриарх Неофит.
36
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За другия не зная , но Гундяев със сигурност ще е в ада .
35
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е в сърцето ми. Също и Таджикистан. Там са наши хора. Като им видиш паметниците и си казваш това Хан Аспарух ли е? А който знае персийски да отгатне какво значи Аспрух Но не знаете, щото ля ля ля-наливат ви гола вода в главите. Не си знаете произхода и гените.
34
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На този патриарх повече му се отдава търговия на черно и политика отколкото с духовенство и то православие
33
8
 
43
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Кирил е кадировец за какво православие говори?
32
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Патриарха Кирил е и търговец на цигари без бандерол за Русия. През ферибот Варна. Всички митничари го знаят 1999- до 2010г.